Stále napätie

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Maťo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Stále napätie

Příspěvek od Maťo »

Neviete niekto kde bi som našiel v kufri v Punte 2 stále napätie a ktorý drôtik to je? ( stačí aby tam bol prúd po zapnutí spínacej skrinky ) Ak bi to niekto vedel poprosil bi som ho aj o podrobný popis kde ho nájdem alebo prípadne foto. Ďakujem
Fiat Punto 1,2 8V 5dv. r.2002
Fiat Multipla 1,6 16V r.2001
Reklama

ixoxi
Fiaťák

Re: Stále napätie

Příspěvek od ixoxi »

Mna napada len osvetlenie kufra. Mas tam konektor a z neho myslim, ze zeleno/cerveny je 12V, ale stalych! Inak samotny kabel ide cez kufor a lave prahy k vnutornej poistkovej skrinke. Kostru musis ale dat priamo na karoseriu, lebo tu v konektore svetla spina zamok kufra.
Fiat Punto Classic 1.2 8V MK2B, bez tuningu, ale volam ho Puntiak
Maťo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maťo »

No ku spínaču na dverách idú tri drôtiky a v čierno sivom je napätie ale po zopnutí spínača tam už prúd nieje. Chcem do kufra pripojit autozásuvku na 12V a preto hladám niekde v kufri nezávislé napätie.
ixoxi
Fiaťák

Příspěvek od ixoxi »

Ako som napisal, v konektore,kam mas pripojene svetlo osvetlenia kufra mas na zelenocervenom stalych 12V bez ohladu na klucik. Podmienkou je, aby si tu dorabanu zasuvku ukostril priamo na karoseriu a nie na minus toho zamkom spinaneho konektoru. Ked toto splnis, budes mat staly potencial. Neviem, aky budes mat odber, treba pripadne porovnat priemer vodicov a hodnotu poistky! Zvaz, ci by Ti nebolo lepsie natiahnut kabel z pojistkovej skrinky do kufru. Uz som to robil, nie je to vela roboty. 8-)
Maťo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maťo »

Už som to napojil s toho svetla a dal som skúšobne do tej zásuvky menič na 230V a 150W zaťaženie a v pohode (poistka vydržala). Ja tam budem väčšinou zapájať len malý kompresor na 12V a autochladničku takže bi to malo postačovať. Ďakujem za rady.
ixoxi
Fiaťák

Příspěvek od ixoxi »

No vidis a mna mnohi podpichuju, ze aku ma Fiat zlu elektroinstalaciu. Nech Ti to dobre sluzi.
Maťo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maťo »

Ja som s Fiatom spokojný. Pred Puntom som mal jednotkove Uno. Bol som s ním tiež spokojný len keby plechy nehnily.
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“