Ethanol E85
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Ethanol E85
Zdravím pánové. Řeším problém. Předělal jsem auto na Ethanol E85 pomocí přídavné jednotky. Vše zapojeno jak mám být, ale neustále auto trošku cuká. Když se jede plynule, tak v pohodě, ale problém nastává při přidání plynu, nebo jízdě do kopce, v tom případě nastává cukání motoru. Dělá to bohužel i při nastavení jednotky na "Auto" což by mělo automaticky řídit samo vtřikování, ale i při tomto nastává výše zmiňované cukání motoru.
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ethanol E85
Nevidím ani co máš za motor... Věštecká koule mi říká, že bys měl zkusit míchat s benzínem. I přes předělávku je dost možný, že to neprodlouží vstřik dostatečně. Jsem jenom amatér, ale s E85 jsem laboroval taky a asi po týdnu jsem musel měnit palivový filtr, hezky to totiž propláchlo veškerý bordel...
Velice se omlouvám. Jedná se o motor 1.2 8V Punto II. A možná blbá otázka. Má toto Punto palivový filtr ?
nema palivovy filter... ma len sitko na palivovom cerpadle...
Punto 1.2 44kw - sekv. LPG 2006
Brava 1.6 67kw 1998- RIP
Croma 1.9 88kw 2009
Brava 1.6 67kw 1998- RIP
Croma 1.9 88kw 2009
A nemáte někkdo náhodou nějaký trik na tu plastovou matku co drží čerpadlo ?
ja to robim srobovakom a kladivom... len nemoze byt srobovak ostry aby i tie dzindziky neurval... a aj ked bude srobovak tupy buchaj jemne...
Punto 1.2 44kw - sekv. LPG 2006
Brava 1.6 67kw 1998- RIP
Croma 1.9 88kw 2009
Brava 1.6 67kw 1998- RIP
Croma 1.9 88kw 2009
Ja som si ohol kus pasoviny do tvaru "U" tak aby som sa vzdy dokazal opriet o protilahle vycnelky. Nebolo to idealne ale slo to a hlavne som sa nemusel bat ,ze odtrhnem daco. Navyse s tou pasovinou som mohol aspon rovnomerne "tahat".Chadwick píše:A nemáte někkdo náhodou nějaký trik na tu plastovou matku co drží čerpadlo ?
Fiatu už "nefandím"
Zmíněná motorizace má filtr paliva.Je v meziplášti palivového čerpadla.
Tak problém zdá se být vyřešen. Problém byl ve svíčkách. Auti dostalo svíčky pro LPG a pod. a už jede jak má. Jen jsem dneska zkusil odpojit lambda sondu a spotreba šla pěkně dolů. Protože při provozu na jen Ethanol jde přes ní moc kyslíku a tak si myslí, že motor má málo paliva a dorovnává to. Ted si jednotka nastavila konstatní hodnotu a ani nepřidává a ani neubírá Zkusil jsem okolí města jen tak po okreskách a ustálilo se to na 21.5 km/l Při ceně Ethanolu 25 Kč . . . a to je jednotka nastavena jen na +2% dávky paliva