DRL (denne svietenie) SJ288 Type 2
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
DRL (denne svietenie) SJ288 Type 2
Zdravim klubaci. Chcel by som sa Vas opytat, ci sa tu nenajde niekto, kto uz montoval vyssie spomenute denne svetla, alebo ma s nimi nejaku skusenost. Je to verzia s modulom, ktory sa pripaja priamo na baterku. Pri a po montazi som kontroloval a zdalo sa mi vsetko v poriadku. Ale dnes som si vsimol, ze svietia aj po vypnuti motora a to som skusal viackrat. Moja otazka teda je->ak to niekto ma, funguje mu to spravne? Dakujem.
Fiat Punto Classic 1.2 8V MK2B, bez tuningu, ale volam ho Puntiak
- Reklama
Re: DRL (denne svietenie) SJ288 Type 2
Já to mám zapojený na spínací skříňku. Zapnu klíček a rosvítí se mi denní světla a když zapnu parkovačky tak dennní zhasnou.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Ved toto, presne tak som to povodne aj planoval. Ale kedze nechcem na sidlisku rozoberat auto a tam, kde som to robil som nemal vela casu, tak som vsetko urobil precizne, ale na privod mi neostalo vela casu, tak sup na baterku . Ale nakolko som nedovercivy, tak som prvotne urobil aj vypinac na palubovke, tak ja s tym nemam az taky problem, ale co STK (v podstate ich viem oj.bat s tym spinacom. Zapojenie ako pises Ty je jedno z rieseni (ale zas dohladavat tych 12V-ak vies porad budem o to rychlejsi). Ale na druhej strane ide o princip-zaplatil som za nieco, co nefunguje? A o mesiac to nebude fungovat uz vobec...
Vseobecne->odpovedali mi z obchodu ze, tie DRL maju funkciu "coming home" cize svietia este 15 sekund po vypnuti motora...Mne svietili aj dve minuty, kym som sa nenasral a nevypol ich dorobenym vypinacom...
Vseobecne->odpovedali mi z obchodu ze, tie DRL maju funkciu "coming home" cize svietia este 15 sekund po vypnuti motora...Mne svietili aj dve minuty, kym som sa nenasral a nevypol ich dorobenym vypinacom...
Též vím o zboží kde jsou údaje napsány nesrozumitelně a nepravdivé. Jak to říkal ten cigán" pán doktor ,písanému už neverým." Já je tam mám asi 3 roky a zatím bez problému akorád jednou u chodníku mi jedno světlo chtělo malé cigáně sebrat asi se mu to světlo líbilo.
Neviem, ci som pochopil spravne, mas tie iste svetla? Aj keby nie, vies poradit odkial zobrat overenych 12V pod klucom, ak to nie je tajne, inak budem musiet dohladat ten carovny potencialJaroslav1 píše:Též vím o zboží kde jsou údaje napsány nesrozumitelně a nepravdivé. Jak to říkal ten cigán" pán doktor ,písanému už neverým." Já je tam mám asi 3 roky a zatím bez problému akorád jednou u chodníku mi jedno světlo chtělo malé cigáně sebrat asi se mu to světlo líbilo.
Jaroslave také uvažuji o denním svícení, ale nevím kam jej umístit, byla by nějaká fotka jak to máš udělané ty? Případně jaký typ světel. Mnohokrát děkuji za odpověď.Jaroslav1 píše:Já to mám zapojený na spínací skříňku. Zapnu klíček a rosvítí se mi denní světla a když zapnu parkovačky tak dennní zhasnou.
Fiat Punto SX 1.2 8V /2001
Drát mám natažený z motorové části do kabiny a napojený na spínací skříńku.Je tam konektor a už přesně nevím barvu drátu na který to mám zapojený ale vem si žárovkovou zkoušečku a zapni klíček a kde ti to bude svítit tak tam to připoj.Po vypnutí ti to musí zhasnout. Jaký mám typ už nevím ,musel bych to nějak dohledat,byly v akci v Autokely za 900,-kč a je tam 12 diod,rele je v nich a je napojeno na levou parkovací žárovku.
To hugomil.zítra to nafotím a dám sem.
To hugomil.zítra to nafotím a dám sem.
No tie DRL v predmete tohto vlakna su na jeden par stvordiodove, cize nemame tie iste. Tych 12V nakoniec budem musiet dohladat
Já mám DRL 048 a je tam 24 diod celkem,(na jedné 12ks) a to by nevadilo kolik je tam diod,vše je na 12V a u tebe záleží zda v nich máš rele na odpojení při zapnutí parkovaček (obrysových) aby ti to zhaslo při jejich zapnutí. Podle vyhl.DRL nesmí svítit s parkovačkama (obrysovýma).Jest-li tam rele nemáš tak je potřeba ho doplnit.ixoxi píše:No tie DRL v predmete tohto vlakna su na jeden par stvordiodove, cize nemame tie iste. Tych 12V nakoniec budem musiet dohladat
Z motorového prostoru to mám protaženo do kabiny souběžně s lankem otvírání př.víka kapoty.
Mám homologovaný DRL 048 (homologace musí být) a tady jsou fotky.Hugomil píše:Jaroslave také uvažuji o denním svícení, ale nevím kam jej umístit, byla by nějaká fotka jak to máš udělané ty? Případně jaký typ světel. Mnohokrát děkuji za odpověď.Jaroslav1 píše:Já to mám zapojený na spínací skříňku. Zapnu klíček a rosvítí se mi denní světla a když zapnu parkovačky tak dennní zhasnou.
- Přílohy
-
- Denní svícení s DRL 048 002.jpg (31.57 KiB) Zobrazeno 4210 x
-
- Denní svícení s DRL 048 001.jpg (26.44 KiB) Zobrazeno 4210 x
to Jaroslav1. Diky za foto. To zapojenie nejako doriesim (uvazoval som aj vystopovat kabel zapalovaca vo vnutornej poistkovej skrinke a odtial-nejako sa furt chcem vyhnut spinacej skrinke. Inak po elektrickej stranke tomu rozumiem Ja som tu riesil ten dany typ z toho dovodu, ze sa dodavany modul zapaja priamo na baterku a on sam vsetko ovlada, vratane vypinania pri zapnuti svetiel (ja som zvolil stretavacie z istych dovodov, zakon by som tym nemal porusit). Vsetko mi funguje ako ma, len po vypnuti motoru sa proste svetla nevypnu...este si to overim. Ja som z motoroveho priestoru dovnutra natahal uz minimalne dva CYH2x1, ale uz by som nemal vymyslat nic, tak uz bude hadam pokoj...
No,našel jsem ty tvoje Sj 288typ2 a to co tam píšou je podle mně blbost to připojit na +baterii ,to bys je potom musel zhasnout zapnutím obrysovek a tím by ti svítily obrys.a až po vypnutí klíčku by ti to DRL mělo zhasnout. U mně po vypnutí klíčku jde jenom radio,houkačka,a brzd.světla. U tebe jde jenom to napojit na 12V které tam jsou při zapnutí klíčku,jak správně píšeš.
No ja som predpokladal, ze v tom module je nejaka elektronika, ktora sustavne monitoruje napatie v elektroinstalacii-cca 12V nenastartovane, alebo cca 14V nastartovane. Podla toho by tie svetla mali zhasnut spolu s motorom bez ohladu na signal zo svetiel, ale nieco evidentne zlyhava. Aj keby to tak fungovalo, tak by tam bol stale nejaky odber a to je pre mna neziaduce. Cize zapojenie pod klucom by problem vyriesil. Inak ked zapnem ten dorobeny spinac-modul dostane stavu, DRL sa roznu az po nastartovani a nie hned, takze vyssie spomenuty princip mi tam pasuje... Dnes to este vyskusam.
Není zač,rádo se stalo.