Cosi mi cinkalo na levé přední nápravnici...

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Cosi mi cinkalo na levé přední nápravnici...

Příspěvek od elvis.jarous »

No, dneska jsem jel zase do Štítar a cinkání nebo zvonění při přejezdu nerovnosti, jež jsem sledoval asi 3 dny, se zvětšovalo.
Vytočil jsem kolo do rejdu a nic nevidim a neslyším, kopajíc do kola.
Šoup jsem to na hever, sundám kolo, beru za třmen, jeho části a nic( na zadku se mi vloni vyklepaly oba štefty z vnitřní polovičky třmenu).
No tak kopu do tlumiče a koukám, že mi v misce proti rozškubnutí pneu, z boku, poskakuje třičtvrtě závitu péra, mého krásného červeného sníženého a tvrdého péra....
Bych se z toho víte co.
Takžé téma je o tom, že přátelé fiaťáci scháním všecky 4 pružiny origo na kombika 1.9 jtd
Neválí se někomu doma?
Díky.
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
Reklama

Pavel II
Fiaťák

Re: Cosi mi cinkalo na levé přední nápravnici...

Příspěvek od Pavel II »

Pružiny nemám, ale před cca půl rokem jsem měl to samé :-( Když jsem s tím zajel do servisu tam mi řekli. že druhá pružina byla ruplá taky a prej už hodně dlouho :roll: . Museli se vyměnit obě dvě. Jestli to budeš rozdělávat doporučuji (pokud to již nemáš) i za cenu vyšších výdajů vyměnit samotné tlumiče, ložiska tlumičů a vše okolo. Vyplatí se to. Ty pružiny jsou kurevsky velký
, nicméně po výměně pružin super auto bylo jak vyměněné a hlavně jsem si mohl celkem bez problémů přejet jakýkoliv práh 8)

Jen pro zajímavost minulý týden jsem nechával právě přední tlumiče měnit, tlumiče jsem měl od prosince, ale dostal jsem se k tomu až teď. Jaké bylo moje překvapení když mi ze servisu volali, že to mají celé sesazení a nemohou to dát dole do těhlic :shock:.

Tak pozor dával jsem tam vše od KYB, pružiny, tlumiče jak zadní tak přední prostě vše, ale přední tlumiče mají dva druhy a to pro veškeré benzíny a JTD motory. Nicméně pro 88,103 a 110 (Já) tzn pro Multijety jsou jiné, jsou silnější! Tak pozor kdyby to někdo řešil.

Teď mám doma úplně nové tlumiče a jsou mi k ničemu :roll: :)
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Před rokem jsem dával do předu nové kosti, ramena Fast, tlumiče TRW, myslím že mám ty největší těhlice co se na Stilo dávají, takže mi 1x přišly malý Fasty, pak mi poslali malý bilsteiny-jak píšeš-nevlezly na těhlice, o tom že mám 103kw prodejce věděl a2x mi poslal to samý jen od jinýho výrobce .Pak jsem zajel do fiatdily a tam mi povídá, jo máme trw, co jsou na 103kw,110 a abarth.
Takže ty jsou zánovní a netřeba je měnit, neboť autem nejezdíme každej den. Zadní tlumiče mám starý půl roku.
Ty moje sportovní pružiny auto sice hezky snížují, že na na těch 17" kolech je sexy ale je to šíleně nepohodlný.
Koupim všecky 4 normální péra Kayaba-jsou levný a bude jízda klidná, pohodlná. Auto teda bude hnusnější na pohled ale na to kašlu.
Díky za diskuzi. Použitý asi nikdo mít neudete, ale pokud máte tip na LEVNEJ NÁKUP:-), sem s ním.
Budu moc rád.
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
PRiPaDoVaK
Fiaťák

Příspěvek od PRiPaDoVaK »

Stilo MW 1.9 JTD 115... 18", H&R -40mm... EGR-off, výfuk-off, váha-off, Garrett GT1749VA, Chip by BitPower => non-stop italian orgasm Aneb nejuhulenější stilo v širém okolí
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Elvis: určitě nový na tom bych nešetřil.Dávali jsme Kayaby na předek jak říkáš auto není sexy ,ale jde s ním jezdit i přez spomalovací retardér za starým mostem :mrgreen: cena byla 630,-kus

PRiPaDoVaK: dostal jsem banána na fiat club to je na doživotí :mrgreen: :mrgreen:
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Pavel II
Fiaťák

Příspěvek od Pavel II »

Přesně tak, auto sice není moc pěkné když vypadá jak vyvýšený teréňák, ale na naše poto...silnice je to sakra praktické. Nízko už bych to nechtěl ani zadarmo! S tím se nedalo normálně jezdit, teď je to pohoda.
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Jasně chlapci, máme stejnej názor, když vidím ceny kayaba a monroe tak to je skoro cena z vrakáče.
A snížený auto na tvrdej pružinách už nikdy víc určitě chtít nebudu, až budou nové pružiny.To škrtání mě taky štve. Teď to hold musim dojezdit do příští ho měsíce.Asi koupim ty kayaby na mdíly, už jsem je pro jistotu poptal i když píší že jsou skladem a pán napsal že jsou skladem a ptá se kerý že chci, tak jsem mu naspal, že cajk komplet. Zejtra se dozvim jak to bude s dostupností celý sady kayaba na fiátka.
Zatím zdar a díkes.
Napíši samozřejmě jak to dopadlo, a moje pocity.
P.S.: zmínil jsem se o prasklý pružině v práci a šéf povidal, že si teď doma dával letní kola na oktávku a zjistil, že má prdlou pravou přední pružinu.Dal to do servisu a za péro dal 2000+ práce?Ranec...
Kolega měl prdlý péro jak na laguně tak na seatu toledo 2x :oops:
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
PRiPaDoVaK
Fiaťák

Příspěvek od PRiPaDoVaK »

elvis.jarous: jenom 2 tisíce?? to měl nějakej levnější servis, otci řekli 2700,- bez práce :roll: , na práci už jsem se radši ani neptal, ale na okty mají myslím 170,-/hod a na výměnu pružiny je jedna normohodina, takže celej den :lol: ... Jinak jenom pružiny jsou jak jsem sám zjistil hrozný (dal jsem je tam a zjistil že jsem bez špetky komfortu o 1cm výš než jsem teď :lol: :lol: ), pokud by jsi měl pevnej nebo stavitelnej komplet (nejlépe se vzduchovými měchy :twisted: ), taky by to snížení bylo o něčem jiným :wink:

idefix: cos dělal, prohlásil že tam neexistujou admini?! :lol:
Stilo MW 1.9 JTD 115... 18", H&R -40mm... EGR-off, výfuk-off, váha-off, Garrett GT1749VA, Chip by BitPower => non-stop italian orgasm Aneb nejuhulenější stilo v širém okolí
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

PRiPaDoVaK: Dal jsem pouze odkaz na dvě nebo tři videa na YouTube na upravu radia do Stila na USB a na konkurenční fórum a bylo :oops: :mrgreen:
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

jo, stálo to "málo", byl to nějakej dvorní známej mechanik toho mýho šefika.
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Přišly mi 4 Kayaby pera.
Dneska jsem až do 21:40 dělal zadek.
Děs a hrůza přístup pro stahováky pružin. Mám dvojí stahováky, obojí tam nejde dát proti sobě. Pomohly vázací kurty z lidlu.
Předek bude chuťovka. Tam je místa dost. :mrgreen:

EDIT:
udělal jsem třetí pero. Šlo to lépe než zadek ale stahováky, oba druhy, jsou jen taktak a zase jsem si pomáhal upevňovací kurtou( na náklad z lidlu).
A taky jsem zjistil, že bude od těch tvrdejch pružin jedna kost trošku vyklepaná :cry:
No možná i ta druhá.
Takže vyhejbejte se sportovním pružinám jak jen to jde.

EDIT:
Auto je komplet na novejch pérech.
Teď to trochu vypadá jako allroad :mrgreen:
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá