TUNING - Alu kola, pneumatiky a podložky

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

vilem píše:
lacin píše:No nejlepe to zkusit. Myslim, ze to tam dostanes, po Brne jezdi Punto na sedumnactkach. De o to, jestli 205/45 neni vysokej profil. Asi bude strejchat o lemy. Mozna zkusit profil na 40. Nejsou ani o moc drazsi. 205/40 R16 se da sehnat za dvojku. Hlavne tam necpi sirku rafku pres 8 palecku. To uz se tam nasazuje blbe... :-) Ale fakt je nejlepsi to zkusit a uvidis.
Vidím, že řada lidí nemá rozum, když cpou 16" a výšií kola na tak malé auto. Vím, vypadá to lépe, ale auto je jak tvrdá koza. A co valivé odpory a namáhání serva vám zvýší spotřebu. U Punta typu bez serva to je na posilovnu. A drastické zásahy do karoserie jen pro pochybný efekt? To já tedy nemusím.
Hele, kdo si tam cpe 17tky, nebo 16tky, tak s tim vetsinou vyjede dvakrat do roka. Takze tam se to neresi. Tvrdy to je skrz nizsi profil pneumatik, nicmene guma se pak v zatackach nekrouti a nedeformuje. Valive odpory jsou trochu vyssi, ale ze by to bylo nejak extremne poznat, to teda neni.

Ale je to taky nazor, tak proc ho nerespektovat. Kazdy preferuje neco a nikdo nikoho do niceho nenuti... :-)
Hustokrutost
Reklama

wercecko
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wercecko »

Dnes sem na MKII hodil 7x15" ET 37 s pneu 195/50 a hle! Problém... Nestál sem na rovině a zadní kolo více stlačené se dralo o šroub vrchního uložení tlumiče. Podobný problém na předním, plný rejd a jsou nebezpečně blízko upevnění brzdové hadičky, nevim co by to udělalo při propružení... Myslel sem že to dám bez podložek, ale ne e! Co ostatní s MKII, máte podložky? Přitom tyto kola jsou doporučený na Punto, nerozumim tomu. Odhaduji že 1,5 cm podložky budou OKI... Obrázek
Calypso Punto aka Pomeranč
Obrázek
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Jo,ale slušej mu.
czEdison
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czEdison »

Můžete mi někdo poradit kde se dají na netu sehnal levně disky zakladní rozměr na punto MKI předem děkuji všem.
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

czEdison píše:Můžete mi někdo poradit kde se dají na netu sehnal levně disky zakladní rozměr na punto MKI předem děkuji všem.
zkus www.e-pneu.cz nebo www.elektrony.cz atd....staci zadat do vyhledavace "alu kola" a jedes ;)
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

2werecko: proboha, takova dira mezi gumou a lemem a uz to dre... ?
tak snad podlozky to vyresi... pokud to dre uvnitr nekde.nevim jak to ma MK2 udelany.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
wercecko
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wercecko »

ta dira je tam proto že to nestojí na rovině... jináč je tam standardní díra, ale nemoh sem s tim odjet aby to bylo vidět... Dře šroub uložení tlumiče zboku do pneu, no dře, je do ní zabodlej :? Co sem se dival disky s ET 25 nemaji problem na Puntu, takže 1,5 cm podložky by to měly spravit. BTW nabídněte pokud někdo máte na prodej 4 kusy...
Obrázek
Calypso Punto aka Pomeranč
Obrázek
Ondrej Durica
Začátečník

Ondra

Příspěvek od Ondrej Durica »

Kaufik píše:Anonymní - přesunuto

Vejdou se mi na fiat mk2 elektrony 7,5/15 na gumách 195/50/15??? V TP nejsou...poraďte mi někdo prosím

---- END ----

KUFI - přesunuto

Ja tam muzu dat podle technicaku az 195/45/15 (verze Sporting), tak bych se toho v tvym pripade nejak zvlášt nebál.

---- END ----

nedd8 - přesunuto

Díky moc....Já se tak těším až sleze sníh a já to obuju

---- END ----

KUFI - přesunuto

To mi povidej. Nejvic mi na tech zimních vadi jak "hučí".

---- END ----

Tombady - přesunuto

Jasně,já ted budu dávat na mk1 16-ky 205/40

---- END ----

lacin - přesunuto

Hele, ja ma na aute zimaky Debica, staly 6 kil jedna, nehuci to, mam je treti rok, vsude sem vyjel, proste pohoda... A kamos si koupil BaRumy, nebo co, staly pres talir a to je hukot... Jako v tanku.

---- END ----

Mako - přesunuto

LIdi kam mám jit aby mi tam zapsali vsechny pneu ktere muzu dat na auto do technicaku???

---- END ----

KUFI - přesunuto

To by meli vedet asi na technicky. Oni ti tam napisou typ kterej ma vyrobce tvyho auta odskouseny. Asi maj na to naky tabulky.

---- END ----

Vasek - přesunuto

Na technicke , jo ?? To urcite.
Ja uz jsem si overil, ze o spouste veci vim vice nez na technicke ...
Bud to co je v technicaku nebo je nutne potvrzeni od ofic. Fiatu - dovozce.

---- END ----
bez podložek uřčitě ne,podložky tak 1,5cm a gumu 195/45 a bude to bez problémů ikdyž bude plné auto Obrázek
Telly
Začátečník

Příspěvek od Telly »

Má malá zkušenost, koupil jsem si podložky (na předek 2cm a zadek 3cm) pod standart. plecháče na gumy165/70/14 a ejhle, na straně řidiče to vzadu škrtá o zadní část lemu,při propružení a zjistil jsem, že to kolo víc trčí ven(přes půl centimetru) než na straně pravé!!! Tak budu muset bádat, měnit, atd.
Punto 1,2 16V, 5dv., 2004
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

nechcete nekdo ?
http://www.autohificlub.cz/forum/10/531085-zender/0

2dohy:skoda ze neprisly driv co... ikdyz na 7-ku sirku se mi to zda dost velkej limec-nepise ET, tak docela divny,mozna to zkresluje.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Dohy
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dohy »

katy nejak me to netrapi libi se mi ty co prijdou :)
Jenda01
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda01 »

Ahoj alu kola 15" pneu 185/55 vzadu podložky 15mm + doraz, Obrázek
brosmen
Začátečník

Příspěvek od brosmen »

wercecko píše:ta dira je tam proto že to nestojí na rovině... jináč je tam standardní díra, ale nemoh sem s tim odjet aby to bylo vidět... Dře šroub uložení tlumiče zboku do pneu, no dře, je do ní zabodlej :? Co sem se dival disky s ET 25 nemaji problem na Puntu, takže 1,5 cm podložky by to měly spravit. BTW nabídněte pokud někdo máte na prodej 4 kusy...
Obrázek
Já mám na puntu II liťáky Ronal R 38,7x15,ET 38+podložky 0,8mm a při zhoupnutí v naloženým autě mě to zase líže lem blatníku,takže tento rozměr(195/50/15) nedoporučuji.Budu to řešit 195/45/15 nebo 185/55/15.www.lita-kola-pneumatiky.cz/b_Fiat_6/m_ ... umatiky_1/
tomacito
Fiaťák

Příspěvek od tomacito »

Jenda01 píše:Ahoj alu kola 15" pneu 185/55 vzadu podložky 15mm + doraz, Obrázek
Stejné disky mám taky jen 14" jaké tam máš šrouby?
Mario
Fiaťák

Příspěvek od Mario »

jaké GUMY NA 185/60 na 14"ráfky

BARUM BRAVURIS

BRIDGESTONE RE-720

FALKEN ZE-512

jsou v ceně zhruba od 1300 do 1650 kč.

???? :?: :idea: :arrow:

SAMO ,ŽE PRO SPORTINGA :twisted:
(1.2 16v, 80ps , 6 speed) + pure Italia = Sporting (zatím najeto 182tis.km)
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“