Odpojení elektroniky od ruční brzdy
Moderátor: peta.smolik
Odpojení elektroniky od ruční brzdy
Ahoj všem.. Vlastním Fiat stilo 1.6 r.v. 2002
Můžete mi někdo poradit jakým způsobem odpojit elektroniku od ruční brzdy?
Ruční brzda začne fungovat cca pod 10Km/h nad 10Km/h se jen rozsvítí kontrolka a začne to pískat... Chtěl bych to odpojit, aby fungovala pořád.
Pročetl jsem tu nějakých 15 stránek zkoušel jsem to různě hledat, ale nikde jsem to nenašel...
Děkuji za rady...
Můžete mi někdo poradit jakým způsobem odpojit elektroniku od ruční brzdy?
Ruční brzda začne fungovat cca pod 10Km/h nad 10Km/h se jen rozsvítí kontrolka a začne to pískat... Chtěl bych to odpojit, aby fungovala pořád.
Pročetl jsem tu nějakých 15 stránek zkoušel jsem to různě hledat, ale nikde jsem to nenašel...
Děkuji za rady...
- Reklama
Re: Odpojení elektroniky od ruční brzdy
Jak rozmyslam tak rozmyslam ale o com to tu pises??
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Začla zima, tak chce prasit Jinak co si pamatuju z našeho Stila, tak sice řve, když jí zatahneš během jízdy a jinak normálně brzdí. AFAIK tam má normální lanovody a tak to ta elektronika nemůže řídit. Ale Stilko už nemáme (btw: dodneška si myslím, že jsme ho neměli prodávat ), tak to nemůžu prubnout
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Mno kdyby to bylo tak,že ta elektronika mi nemůže nějak ovládat tu ručku... Pak by byla v háji,ale já to auto měl v dílně u jednoho chlápka a ten to celé měnil a dopnul to takže to musí být tou elektronikou A přesně jak říkáš... napadl sníh a docela mě to štve :D:D
Hlupost.Je to len paka,lanka a zadne strmene.Jedina elektronika co tam je je signalizacia.Toto nieje elektronicka rucna brzda
Dobře... nejsem žádný znalec aut a nevím co a jak tam funguje... Jen vím jaká je situace...jano207 píše:Hlupost.Je to len paka,lanka a zadne strmene.Jedina elektronika co tam je je signalizacia.Toto nieje elektronicka rucna brzda
Taková,že ruční brzdu kontroloval mechanik a i něco doutáhnul a další věc je,že to brzdí jen když jedu pod těch 10km/h.. to je taky divné... čím by to asi mohlo tedy být pokud ne elektrikou... to byla jediná teorie co mě napadla...
Mechanikom co ti to robil Ono ti to brzdi ale asi slabo.V akom stave mas kotuce a platnicky?Popripade nemas K.O. zadne strmene?To bude len mechanicka zavada.S elektronikou to nic nema
Tak tak, bude to mechanikem. Na kolik zubů ji maximálně zatáhneš?
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
zubů nevim zatáhnu jí maximálně do poliviny své dráhyOndraK píše:Tak tak, bude to mechanikem. Na kolik zubů ji maximálně zatáhneš?
Podle mě je tam jen elektronika co Ti hlásí zataženou ruční brzdu a opotřebení destiček. Při zkoušce na STK auto brzdí 3 tunama a ručka okolo +/-2,5T na válcích ji zkouší taky za jízdy. Zkus prudkej kopec a zatahni ručku hned budeš vědět na čem si. Mě měnili lanovody cca. po 1000km/2měsíce byla vůle na obou kolech na lankách asi 6mm dotahoval jsem teď při výměně výfuku na jámě. Lanko dotáhneš viz.foto - středový tunel vzadu u výdechu klimy, velikost oříšku goly č.10 ať se daří.
- Přílohy
-
- ruční brzda.JPG (14.67 KiB) Zobrazeno 2854 x
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Děkuji pokusím se mrknu na to o víkend teď jedu na týden pracovně pryč.idefix píše:Podle mě je tam jen elektronika co Ti hlásí zataženou ruční brzdu a opotřebení destiček. Při zkoušce na STK auto brzdí 3 tunama a ručka okolo +/-2,5T na válcích ji zkouší taky za jízdy. Zkus prudkej kopec a zatahni ručku hned budeš vědět na čem si. Mě měnili lanovody cca. po 1000km/2měsíce byla vůle na obou kolech na lankách asi 6mm dotahoval jsem teď při výměně výfuku na jámě. Lanko dotáhneš viz.foto - středový tunel vzadu u výdechu klimy, velikost oříšku goly č.10 ať se daří.
Díky.