spotřeba 1.2
Moderátor: peta.smolik
spotřeba 1.2
Čau všichni,
koupil jsem Pandu 1.2 2005 s nějakými 40tis najeto, otázka je, jezdim ve měste s dost klidnou nohou a spuštěnou klimou,
podle počítače v průměru za 8.6,podle stavu to vychází, je to normální?
koupil jsem Pandu 1.2 2005 s nějakými 40tis najeto, otázka je, jezdim ve měste s dost klidnou nohou a spuštěnou klimou,
- Reklama
Re: spotřeba 1.2
Já jezdím s 1.1 za cca 6L; s 1.2 51kW za 5,6L - oboje 95% město, ale bez klimy.
Tvých 8.6 je celkem dost...
Tvých 8.6 je celkem dost...
ex - Fiat Panda 1.1 Active 2005
Fiat Panda Classic 1.2 2012
Fiat Panda Classic 1.2 2012
není.... když s pindicí jezdila drahá, tak po městě 7, mimo město 6 až 6.5 podle stylu jízdy (a to máme 4x4).... akorát dyž s tím jedu já a hraju si na fitipaldiho tak do 8.... jediná vyjímka je dyž s tím v zimě jezdím přes kopec do práce (2km jedna cesta, prudký kopec, zmrzlé auto, někdy i hluboký sníh....), tak to jezdí za 10+mi.7o píše:Čau všichni,
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Jako bysme tu téma o spotřebě ještě neměli...
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo
Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
díky za příspěvky,
Vím že témata jste měli a pročetl je avšak konkrétních názorů jsem se nedočetl a radu v již existujících nenašel, budu to řešit pak napíšu co se zjistilo
zatím to trochu kleslo po nové lambdě ale stejně se mi to zdá stále dost
Vím že témata jste měli a pročetl je avšak konkrétních názorů jsem se nedočetl a radu v již existujících nenašel, budu to řešit pak napíšu co se zjistilo
zatím to trochu kleslo po nové lambdě ale stejně se mi to zdá stále dost
Čau, ta spotřeba, kterou popisuješ, vypadá fakt hrozivě. Mám taky 1,2 a s lehkou nohou se mimo město držím do 5,5, při courání po Praze zhruba o litr víc. Přes 8 se dostanu jen při hodně závodních pokusech. Co začít od nejjednodušších věcí, jako výměna vzduchového filtru, přehrání řídící jednotky atd?
Fiat Panda Dynamic 1.2 8V, 51 kW, 4/2012
Zdravím, přemýšlím o Pandě se stejným motorem, tak jsem se ptal známých, za kolik jim tak zhruba jezdí. Tři lidé mi nezávisle na sobě řekli, že do 6 l na sto se vejdou vždy, což mě potěšilo. Chtěl bych se ale zeptat, zde: http://www.tipcars.com/magazin-fiat-pan ... -5862.html majitel uvádí, že má jen třicetilitrovou nádrž?To mají všechny Pandy tak malou?Omlouvám se za dotaz trochu mimo.
jj, s předohrabem by ses měl ve většině případů dotat pod 6litrů, snad s vyjímkou ucúané prahy nebo přesunů po dálnici
nádrž je fakt enem 30lt
nádrž je fakt enem 30lt
-
- Začátečník
žena jezdí s 1,2 51KW fakt hodně krátké cesty a dlouhodobý průměr má 6,1l takže při nějakém normálnějším režimu určitě pod 6 v pohodě
Jezdit s Pandou 1,2 pod 5 litrů naturalu není žádný problém. Pod 4,5 se lze dostat, když se vynechá jízda nad 90km/hod. a nepředjíždí se, či výhradně pouze tak aby se zvýšená rychlost dále využila dojezdem a nemusela se zmarnit brzděním. No a pod 4 litry to taky jde (nikoli v městském provozu), ale to už se musí jet mimo obec cca 80km/hod., nezpomalovat pod 60km/hod. v obci (čili nedodržovat předpisy) a neustále hlídat sešlápnutí plynu a korigovat ho tak, aby bylo sešlápnuto těsně na hranici, pod kterou už by vozidlo začalo zpomalovat = vyrovnání odporů vozidla s aktuálně dodávaným výkonem. No a vždy řadit co nejdříve na vyšší rychlostní stupeň. Z 1 na 2 stačí 1200ot./min., z 2 na 3 1400ot./min., z 3 na 4 cca 1600ot./min. a ze 4 na 5 taktéž. Vše záleží na sklonu vozovky, do kopce nutno vytáčet víc.
Panda-Pinďa 1,2 8v Dynamic
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
Souhlasím s Janem Horákem, jde to i do 5 litrů s lehkou nohou. Mám to víceméně stejné, jak popisuje majitel tady: http://www.tipcars.com/magazin-fiat-pan ... -5862.html.
Nechtěl bych koupit auto od pana Horáka. Ve vší úctě, motor bude zanešený, podtočený motor je po čase nenávratně mechanicky poškozený. Spotřeba je to krásná, ale takhle trápit motor v nízkých otáčkách mu jen uškodí. Tohle bych jen vyzkoušel, že to jde, ale nejezdil bych tímto stylem ani po rovině. Řazení v těchto otáčkách jsem viděl u Superba diesel s automatem v klidným režimu a s malým plynem. Když se přidalo, tak podle intenzity sešlápnutí plynu podřadil klidně o 2-3 stupně. 1,2 benzín není velkoobjemový diesel. U benzínovýho motoru by se nemělo jít určitě pod 2 tisíce otáček ! Dá se jezdit po rovině, nebo mírné stoupání na 1.-4. rychlostní stupeň s citem, převážně mezi 2 tisíci a 3 tisíci otáčkami s velmi rozumnou spotřebou a motor nedostává na frak. Do prudších kopců nad křivkou nejvyššího točivého momentu, nebo na ní, jakmile klesá rychlost pod křivkou nejvyššího točivého momentu, tak je pro motor lepší včas přeřadit o jeden stupeň dolů a vyjet v pohodě, než být nucen pozdním řazením naprosto zbytečně podřadit ještě o další stupeň, nebo naopak motor trápit v nízkých otáčkách pod velkou zátěží na nevhodně vysoký rychlostní stupeň.
taktak.... ten motor musí dostávat mnohem větší než než sem dával já té svojí při zajíždění...
pavproch v květnu 2006 píše:Fčera sem ji (v rámci záběhu) prohnal perka po Dé jedničce..... Vsetín-Olomouc-Brno-Pha-Chomutov-Pha-Brno-Zlín-Vsetín (950km). Cestou tam sem se ještě trošku krotil, ale zpátky celá cesta doslova s plynem na podlaze.... Praha-Zlín za 3hoďky (chvílema tachometrových 150, průměr nad sto, průměrná spotřeba 10....), až mi ji bylo líto.... "řvala jak dvaapůla v bahně", ale aji v servisu (akce prodejce - preventivní prohlídka zdarma při stavu tachometru asi 1500 km) mě pochválili, že sem ji tak trápil....že prý je kvalitně rozdýchaná...
Panda 4x4 1.2 44kw-spotřeba 6,6-6,7 dle výpočtů na kalkulačce,PP nemám
Jezdím kolem 90km,100 většinou max
Jezdím kolem 90km,100 většinou max
-
- Začátečník
Panda 4X4 Climbing 1,2 40kw počítač ukazuje 5,5 95% po městě. Jeden dotaz, kolik Vám ukazuje při jízdě na vyhozený kvalt. Mě stále 2,0 bez ohledu na rychlost, což se mi zdá moc.