ahojte, potreboval bych poradit po nastartovani zacne v motoru neco klepat(tukat) a po cca minute to pozvolna prestane(ztisuje se to) a po zahrati je motor tichy jak ma byt. Dela to jen ted v "zime" kdyz to stoji treba prez noc nebo delsi dobu, jinak to je v poho. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? nesetkal jste se s tim nekdo? Jedna se o mk2 1.2 8V 2001
čau, mě to dělá u činkve taky,ale to vím že to dělají ventily, protože činkve má automatické štelování ventilů a po cca 20 sekundách to přestane, neboť se to tlakem oleje sešteluje samo.
kunisek píše:čau, mě to dělá u činkve taky,ale to vím že to dělají ventily, protože činkve má automatické štelování ventilů a po cca 20 sekundách to přestane, neboť se to tlakem oleje sešteluje samo.
automatické štelovanie ventilov v motore 900 som ešte nevidel ! 20s ti trvá kým sa ti dostane olej k vačke a premaže to! potom už nejde kov na kov a prestane to klepať ! automatické štelovanie ventilov majú nové motory alebo aj staré 16ventily . dokonca ani Punto 1.1 1.2-8v nemá štelovanie ventilov autom. len podložky medzi vačkou a zdvihatkom . opravte ma jestli se pletu!
u mého činkve,sou hydroštely,což by mělo znamenat, po zahřátí motoru a oleje na určitou teplotu se zdvihátka samo doštelují. tak nějak to tam je,presně to už nevím.
no jako první, bych si nechal seridit ty ventily, a pak se uvidi, ale melo by to byt tim(pokud to jde opravdu z motoru). jinak by se měly ventily serizovat pravidelne podle ujetych Km, myslim po 60tis nebo tak nejak.
Nechci zakladat zbytecne nove tema, tak to napisu sem. Nemam uplne stejny, ale podobny problem. Po nastartovani, a ikdyz je motor teply se ozyva klepani z oblasti vstrikovani. Kdyz koukam na motor tak zvuk slysim z mista mezi plastovym deklem vzd.filtru a motorovou stenou, takze urcite je to oblast kolem vstrikovaci jednotky. Zvuk silne pripomina sici stroj. Jde o Mk1 1.2 8V. Ma nekdo podobnou zkusenost? Dik.
Mark L. píše:Nechci zakladat zbytecne nove tema, tak to napisu sem. Nemam uplne stejny, ale podobny problem. Po nastartovani, a ikdyz je motor teply se ozyva klepani z oblasti vstrikovani. Kdyz koukam na motor tak zvuk slysim z mista mezi plastovym deklem vzd.filtru a motorovou stenou, takze urcite je to oblast kolem vstrikovaci jednotky. Zvuk silne pripomina sici stroj. Jde o Mk1 1.2 8V. Ma nekdo podobnou zkusenost? Dik.
Predpokladám že máš jednobodový vstrek a ten zvuk robí vstrekovač takže v pohode.