strata výkonu, motor ide na 3 valce

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
elektromusic
Zkušenej Fiaťák

strata výkonu, motor ide na 3 valce

Příspěvek od elektromusic »

Zdravím Vás

Mám problém s chodom motora. Ide o FIAT Punto MK2 s motorom 1.2 44kw, r.v.2000. Auto ide trhavo, akoby vynechával jeden valec. Stávalo sa to vačšinou pri jazde do kopca (pred výmenou spomínaných vecí). Vymenil som sviečky, káble aj obidve cievky, lebo mi ich vyhodila diagnostika. Asi týždeň auto jazdilo normálne, tak som si myslel že to bolo cievkou, pretože na jednej cievke bol úplne zkorodovaný ten kontakt kam sa zastrčí pipka z kabla , no včera sa problém objavil zase. Niekedy ide bez problémov. Olej nepribúda, voda nemizne, odtrh elektród na sviečkach správny, škrtiacu klapku som prečistil, no nemal som ju zhodenu a rozobratú úplne.
Motor trhá už aj pri jazde z kopca so zaradenou rýchlosťou a aj na voľnobeh.Žiadna kontrolka mi nesvieti. Obavam sa najhoršieho a to RJ :( Poraťe mi kde pokračovať v hľadaní závady. Ďakujem
Reklama

elektromusic
Zkušenej Fiaťák

Re: strata výkonu, motor ide na 3 valce

http://autodiely.autorubik.sk/spares/ri ... -iaw59fm2/" onclick="window.open(this.href);return false; ...zda sa mi to príliš málo
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

Mne to delalo neco podobného a mel jsem uklepaný nejaky kabel k vstrikovaci tusim rikali v servise.
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
elektromusic
Zkušenej Fiaťák

no ja do fiatu nepojdem ani za svet :) ...nemam na to peňaženku :lol:
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“