tazke riadenie prevodovych stupnov
Moderátor: peta.smolik
tazke riadenie prevodovych stupnov
po par prejdenych km zacnu ist tazko riadit prevodove stupne . riadaca paka po vyradeny do neutralu neskoci medzi 3-4 ale zostane zaseknuta medzi 1-2 alebo 5-spiatockou. preradenie z 2 na 3 alebo zo 4 na 5 a spet je namahave obcas zapadne aj zly stupen . neviete mi niekdo poradit ako bysato dalo odstranit
- Reklama
Re: tazke riadenie prevodovych stupnov
předpokládám,že olele je dostatakjano2229 píše:po par prejdenych km zacnu ist tazko riadit prevodove stupne . riadaca paka po vyradeny do neutralu neskoci medzi 3-4 ale zostane zaseknuta medzi 1-2 alebo 5-spiatockou. preradenie z 2 na 3 alebo zo 4 na 5 a spet je namahave obcas zapadne aj zly stupen . neviete mi niekdo poradit ako bysato dalo odstranit
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
bude to asi ten olej v prevodovke ! uz je na ceste sobotu sa meni dakujem
Nebo můžeš olejem promazat lanka od řadící páky zatuhují v bohdenech (nedodržení mazacího plánu ),něco zde: http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... +jde+ztuha" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
idefix píše:Nebo můžeš olejem promazat lanka od řadící páky zatuhují v bohdenech (nedodržení mazacího plánu ),něco zde: http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... +jde+ztuha" onclick="window.open(this.href);return false;
dakujem dnes sa meni olej tak premazem aj tie lanka uz ked to bude zdvihnute
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Kolega idefix dobře píše, pokud se páka nevrací sama na neutrál, bývá problém v lanovodech řazení. Nejlépe vyndat baterii a její držák a mazacím sprejem promazat ty lanovody a celý systém řazení od převodovky v motorovém prostoru. Dělal jsem to na Puntu i Stilu (preventivně) a pomohlo to.
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...
dnes som sa dotoho pustil ale dostal som sa len asi k polke dlzky lanovodu lebo sa statil pod plechom ktory bol uchyteny nitmi kedze nitovacka nebola nezostavalo mi nic ine ako premazat cosa dalo a nahodit vsetko spet ..... ucinok sa nedostavil stale drhneproch píše:Kolega idefix dobře píše, pokud se páka nevrací sama na neutrál, bývá problém v lanovodech řazení. Nejlépe vyndat baterii a její držák a mazacím sprejem promazat ty lanovody a celý systém řazení od převodovky v motorovém prostoru. Dělal jsem to na Puntu i Stilu (preventivně) a pomohlo to.
aspom jedno pozitivum vymenil som olej v prevodovke
dnes uspesne rozobratie vycistene vsetko slape jak ma chcel som pridat aj niejake foto ale cars.cz ma dost tvrde pravidla ake foto stranka zoberie ohladom kb a pixelov ak by niekdo potreboval pomoct foto poslem na mail
Hlavně,že se povedlo a Stilouš funguje
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
zhruba takto totam vypada .... prestriekanie lanovodou mne osobne nepomohlo mazaci sprej je dobry ale ma kratky ucinok najlepsie je pouzit mazadlo na baze vazeliny
- Přílohy
-
- toto je ten drziak treba ho vybrat cely 3x skrutky (v cervenom kruzku) jedna rada v bielom kruzku je vyznaceny " jazycek " ten je lepsie prisrobovat na miesto skor ako vraciate cely drziak na prevodovku
- IMAG0244.jpg (143.55 KiB) Zobrazeno 3833 x
-
- toje ten drziak treba ho rozobrat a vycistit jasom ho este prebrusil hladkym smyrglom. potom som tam natlacil maziva coto mestilo valcek natlacit treba spet prebytocne mazivo sa vytlaci von
- IMAG0245.jpg (149.97 KiB) Zobrazeno 3833 x
Chtěl bych poděkovat za přesný postup, také se mi nevrací řadící páka na neutrál a huř to řadí, zkusím promazat.
Díky Michal
Díky Michal
Narazil jsem na menší problém, mám na autě trochu jiný typ držáku na převodovce, nemá s tím někde zkušenost, když jste to sundávali?V Eperu jsem koukal,že je tam dost věcí.Fotka je bez gumové krytky, ta byla špatná, tak jsem objednal novou.
- Přílohy
-
- 22092013434.jpg (81.26 KiB) Zobrazeno 3438 x