punto 1,2 8V 2001 motor netáhne
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
punto 1,2 8V 2001 motor netáhne
DOBRÝ DEN VŠEM.
Potřeboval bych poradit.Možná je to tu už řešeno,ale já ten můj problém zatím nevypátral.
Se startováním žádný problém nemám,ale pak motor strašně blafe a je na chcípnutí,ale nechcípne.
Pak když se rozjedu někdy udělá,většinou po víkendu když stojí,že vůbec netáhne plyn až na zemi a nic jen je slyšet takový dusivý elektronický zvuk jako Trrrrrrrrrrrrrrr pak se to chytne a už frči v pohodě.
Dík za radu všem.
Potřeboval bych poradit.Možná je to tu už řešeno,ale já ten můj problém zatím nevypátral.
Se startováním žádný problém nemám,ale pak motor strašně blafe a je na chcípnutí,ale nechcípne.
Pak když se rozjedu někdy udělá,většinou po víkendu když stojí,že vůbec netáhne plyn až na zemi a nic jen je slyšet takový dusivý elektronický zvuk jako Trrrrrrrrrrrrrrr pak se to chytne a už frči v pohodě.
Dík za radu všem.
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: punto 1,2 8V 2001 motor netáhne
Hmm to vypadá že jedna z cívek by mohla být špatná ale ten zvuk by mohlo být palivové čerpadlo...
určitě ale zkontroluj kabely od cívek ke svíčkám
určitě ale zkontroluj kabely od cívek ke svíčkám
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Zatím jsem nedělal nic jen jsem to ukazoval v servisu(svítí oranžová kontrolka motoru),řekli že to může být svíčkama,cívkama nebo lambdou tak jsem se chtěl optat,aby mi neměnili půl auta za ranec a nic z toho.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
ses měl zeptat tady a možná bys to do servisu ani dávat nemusel...
- SpiritWolker
- Všeználek
to je super sa pozeraz na kontrolku motora a odhadnut co je chybne v motore,
keby to pripojilii na diagnostiku tak by hned videli aka je zapisana chyba a podla toho by pokracovala oprava
mozno mas zlu lambda sondu vo vyfuku, a potom nespravne davkuje palivo a auto nema tah
moze to sposobyt aj deravy vyfuk a potom lambda mera somariny
tak isto sa priklanam k svieckam, a kablom sviecok
cievka iba vtedy ak by zapisovalo do pamet zavad chybu cievok aj po vymene sviecok a kablov za nove
mozes mat spinavu klapku na sani vzduchu,
to trrrrrrrrrrrrrr zvuk moze vyrabat aj zaseknuty motorcek klapky volnobehu
treba kazdu vec rozobrat, skontrolovat a vycistit
samozrejme precitat chybove kody v pameti zavad a potom vymazat aby sa po znovu vyskytnuti problemu zapisala chyba a dala sa skontrolovat po rozsvieteni kontrolky
keby to pripojilii na diagnostiku tak by hned videli aka je zapisana chyba a podla toho by pokracovala oprava
mozno mas zlu lambda sondu vo vyfuku, a potom nespravne davkuje palivo a auto nema tah
moze to sposobyt aj deravy vyfuk a potom lambda mera somariny
tak isto sa priklanam k svieckam, a kablom sviecok
cievka iba vtedy ak by zapisovalo do pamet zavad chybu cievok aj po vymene sviecok a kablov za nove
mozes mat spinavu klapku na sani vzduchu,
to trrrrrrrrrrrrrr zvuk moze vyrabat aj zaseknuty motorcek klapky volnobehu
treba kazdu vec rozobrat, skontrolovat a vycistit
samozrejme precitat chybove kody v pameti zavad a potom vymazat aby sa po znovu vyskytnuti problemu zapisala chyba a dala sa skontrolovat po rozsvieteni kontrolky
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Tak mockrát děkuji.Začnu teda těma svíčkama a pak se uvidí co dál.Na diagnostiku to píchnou příští týden tak uvidím co bude.Jinak výfuk mám asi tak měsíc fungl novej teda vlnovec+zadní tlumič.Kolik by stálo vyměnit to komplet svíčky,kabely,obě cívky,abych věděl.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Svíčky: používám BRISK extra 250kč za všechnyluukas píše:Tak mockrát děkuji.Začnu teda těma svíčkama a pak se uvidí co dál.Na diagnostiku to píchnou příští týden tak uvidím co bude.Jinak výfuk mám asi tak měsíc fungl novej teda vlnovec+zadní tlumič.Kolik by stálo vyměnit to komplet svíčky,kabely,obě cívky,abych věděl.
kabely: do 400 za komplet buď Bosch nebo Magneti Marelli
cívky: 1000 za obě
Než s něčím začneš s výměnou nahrej ten zvuk a dej ho sem.
Já bych se přikláněl k vadnýmu kabelu nebo cívce, svíčky si myslím že to nebudou to by to potom nejelo v pohodě...
Drž se rad Spirita
Zdravicko,
mam taky problem s puntikom (tiez 1,2 8V) ze pri studenom motore mi pri 2 stupni sem tam aj 3 stupni jemne auto pridusi a potom sa rozbehne. Po zohriati to uz nerobi ale celkovo vykon auta je slabsi akoby bol priduseny. Dal som to na diagnostiku = ziadna zavada, premazal som adaptivne hodnoty na povodne a bolo poznat ze auto je sviznejsie ale po case sa to vratilo spat. Mam mensiu dieru v spletenci (dnes ma caka vymena). Moze to byt sposobene tou dierou ?
Inak minuly rok som menil sviecky, kable, precistena klapka, nova lambda sonda, palivove cerpadlo, pretesnena hlava, cievky su v poriadku.
mam taky problem s puntikom (tiez 1,2 8V) ze pri studenom motore mi pri 2 stupni sem tam aj 3 stupni jemne auto pridusi a potom sa rozbehne. Po zohriati to uz nerobi ale celkovo vykon auta je slabsi akoby bol priduseny. Dal som to na diagnostiku = ziadna zavada, premazal som adaptivne hodnoty na povodne a bolo poznat ze auto je sviznejsie ale po case sa to vratilo spat. Mam mensiu dieru v spletenci (dnes ma caka vymena). Moze to byt sposobene tou dierou ?
Inak minuly rok som menil sviecky, kable, precistena klapka, nova lambda sonda, palivove cerpadlo, pretesnena hlava, cievky su v poriadku.
Punto mk2 / 1,2 L / 8V
Takze spletenec vymeneny, premazal som este raz adaptivne hodnoty RJ a auto ide super. Dufam ze to vydrzi co najdlhsie
Punto mk2 / 1,2 L / 8V