uložení zadních tlumičů
Moderátor: peta.smolik
uložení zadních tlumičů
Opět ahoj přátelé,
dneska jsem přezouval pneumatiky na letní ( nechci a nebudeme tu řešit jestli už na to je čas či nikoliv)
Nicméně po výměně zadnich silent bloků zadní nápravy se pořád nemohu zbavit dojmu s toho, ze v zadu pořád něco bouchá. Jak jsem mel dole ty kola vzal jsem čistě náhodou za ten zadni tlulumič. Jake bylo moje překvapení když se v uložení hejbal sem a tam. Da se s nim kroutit jak do strany tak i po délce celého šroubu. Nevím jak to má vypadat, ale podle mě to není době.
Co vy na to zdejší odborníci?
dneska jsem přezouval pneumatiky na letní ( nechci a nebudeme tu řešit jestli už na to je čas či nikoliv)
Nicméně po výměně zadnich silent bloků zadní nápravy se pořád nemohu zbavit dojmu s toho, ze v zadu pořád něco bouchá. Jak jsem mel dole ty kola vzal jsem čistě náhodou za ten zadni tlulumič. Jake bylo moje překvapení když se v uložení hejbal sem a tam. Da se s nim kroutit jak do strany tak i po délce celého šroubu. Nevím jak to má vypadat, ale podle mě to není době.
Co vy na to zdejší odborníci?
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
- Reklama
Re: uložení zadních tlumičů
Zde postup třeba Ti pomůže
http://milan.konzum.sk/stilo_silentbloky_napravy.php#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://milan.konzum.sk/stilo_silentbloky_napravy.php#" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Na toto jsem už párkrát koukal, není to asi už úplně můj problém Silentbloky zadní nápravy mám už vyměněné. Spíš mi jde o ty tlumiče, teď hlavně jak je vyndat. Jak sem na to tak koukal. Jsou dobře přístupné, na šrouby je dobrý přístup a povolit to snad taky půjde.
Spíše mě zajímá, jestli nebude tlumič nějak napnutej abych ho nepovolil a nelítal mi po garáži .
Spíše mě zajímá, jestli nebude tlumič nějak napnutej abych ho nepovolil a nelítal mi po garáži .
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Čau, za odborníka sa teda nepovažujem ale teraz prednedávnom som menil zadné pružiny, postup skoro rovnaký. Zodvihni karosériu, podlož/pridvihni zad. nápravu, povol spodný šrób tlmiča (strekni wd). Potom choď na to horné uloženie tlmiča.
Pokiaľ nerobíš pružiny tak sa "lietania" nemusíš báť.
Pokiaľ nerobíš pružiny tak sa "lietania" nemusíš báť.
Fiat Stilo 1.9 JTD
Hm, tak to vypadá, že bych to mohl zvládnou byť také odborník určitě nejsem
Pružiny nemám důvod sundavat, tedy snad zatím
Pružiny nemám důvod sundavat, tedy snad zatím
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
- elvis.jarous
- Zkušenej Fiaťák
Pájo,
ničeho se neboj. Jak říká kolega, sundej kola ať k tomum můžeš, přizvedni si nápravu ať nemáš ty tlumiče vytažený nadoraz a pak je normálně povol a hoď do popelnice.
V tlumiči pero není a na zadku je pero jinde než tlumič takže není důvod se bát.
Také mě to čeká teď asi z jara.
ničeho se neboj. Jak říká kolega, sundej kola ať k tomum můžeš, přizvedni si nápravu ať nemáš ty tlumiče vytažený nadoraz a pak je normálně povol a hoď do popelnice.
V tlumiči pero není a na zadku je pero jinde než tlumič takže není důvod se bát.
Také mě to čeká teď asi z jara.
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Děkuji, uklidnění po ránu. To se často nestává
Nicméně vím, že mě to bude čekat, tak či onak nevím jestli jsou v háji na 100%.Nicméně to jejich uložení v té gumě je evidentně velice špatné. Bůh ví jestli tam nejsou originály a jestli jo, tak nemohou fungovat, nemohou
Teď mám hodně nabitej program a musím řešit i jiné závažnější věci, tak že se k tomu hned nedostanu. Hned jak to půjde jdu na to, nemám moc rád, když něco není v pořádku
Nicméně děkuji za konzultaci, díky bohu za tyto fóra
Nicméně vím, že mě to bude čekat, tak či onak nevím jestli jsou v háji na 100%.Nicméně to jejich uložení v té gumě je evidentně velice špatné. Bůh ví jestli tam nejsou originály a jestli jo, tak nemohou fungovat, nemohou
Teď mám hodně nabitej program a musím řešit i jiné závažnější věci, tak že se k tomu hned nedostanu. Hned jak to půjde jdu na to, nemám moc rád, když něco není v pořádku
Nicméně děkuji za konzultaci, díky bohu za tyto fóra
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Tak chlapi dneska při vyndavání osvětlení spz z důvodu opravy microspínače na otevírání zadního skla kufru, jsem se podíval i na ty zadní tlumiče, konečně
Nejdříve jsem sundal kolo, že zkusím vzít za ty šrouby co drží tlumiče, horní šel povolit, dolní šel taky povolit. Když už jsem byl tak daleko, tak jsem si trošku druhým heverem přizvedl a celé to povolil a šrouby vyšrouboval. A to jsem to původně chtěl jen okouknout jak se to bude dělat . Dopadlo to tak, že jsem do cca hodinky vyměnil oba zadní tlumiče.
Nevím jestli tam bylo originály dle značek asi jo, nicméně rozdíl s novým a starým testem stlačením byl patrný! Starý šel sám, nový celým tělem a hodně ztěžka . Navic ty horní gumy v těch okách tlumičů byly KO.
No vypadá to dobře. Uvidíme zítra do práce, dneska jsem to projel jenom kolem vesnice, ale rozdíl byl patrný hned po vyjetí z baráku
Nejdříve jsem sundal kolo, že zkusím vzít za ty šrouby co drží tlumiče, horní šel povolit, dolní šel taky povolit. Když už jsem byl tak daleko, tak jsem si trošku druhým heverem přizvedl a celé to povolil a šrouby vyšrouboval. A to jsem to původně chtěl jen okouknout jak se to bude dělat . Dopadlo to tak, že jsem do cca hodinky vyměnil oba zadní tlumiče.
Nevím jestli tam bylo originály dle značek asi jo, nicméně rozdíl s novým a starým testem stlačením byl patrný! Starý šel sám, nový celým tělem a hodně ztěžka . Navic ty horní gumy v těch okách tlumičů byly KO.
No vypadá to dobře. Uvidíme zítra do práce, dneska jsem to projel jenom kolem vesnice, ale rozdíl byl patrný hned po vyjetí z baráku
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
- elvis.jarous