ESP,ASR a engine fault

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
lubhol
Fiaťák

ESP,ASR a engine fault

Příspěvek od lubhol »

Už jsem to tu pár x krát zmínil. Trápí mě engine fault a né a né tomu přijít na kloub.
Mám nové svíčky a filtr, otestované vstřikovače(jsou O.K.) vyčištěné čidlo tlaku vzduchu v sání, vyčištěná klapa, 100% výfuk. Po každém takovém zásahu se to sice stává méně častěji, ale stává se to :? . Dnes jsem zjistil, že když tomu šlápnu na plyn rychle..... živější rozjezd, přidání do kopce, při předjíždění, tak to začne blbnout a je to doma - engine engine engine, auto cuká a nejede. Ale když ten plyn pustím a přidám ho pomalu a třeba ještě více, tak je to v klidu. Tak jsem to vyzkoušel ještě párkrát a dělalo to vždy to samé. Rychlé přidání na prd, pomalé přidávání plynu v klidu. Nemáte někdo nějaký tip? Pedál?klapka?čidlo?lambda?nějaká netěsnost v sacím potrubí? jsem z toho jelen :? a už mě to moje štýlo kapku sere.
už to jede :-)
STILO 1.6 MW r.v.2004, od koupě v.r.2011 nemocé....
AUDI 80 1.6 r.v.1990 max.spokojenost - čupr kára
ŠKODA 120 LS r.v.1984, LPG, max spokojenost
TRABANT..... to bylo dělo
Reklama

kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP,ASR a engine fault

Příspěvek od kejml »

Co hlásí diagnostika? Live data máš? Co na to kecka?
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Pavel II
Fiaťák

Příspěvek od Pavel II »

A co baterka? Jak mám tak vypozorováno a několik lidí by to jistě potvrdilo, Stilo trpí na baterku. Respektive na stabilní napájení. S touto hláškou už se hodně uživatelů setkalo a pokud vím nová kvalitní baterka pomohla.
Samozřejmě to chce určitě jako první diagnostiku, bez té ani ránu. Až pak spekulovat :!:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
lubhol
Fiaťák

Příspěvek od lubhol »

kejml píše:Co hlásí diagnostika? Live data máš? Co na to kecka?
Na diagnostice jsem byl 2x . Po prvé mi to nahlásilo špatný vstřikovač, po druhé špatné tři vstřikovače. Tak jsem je demontoval a poslal do nějaké firmy neptun-harfa.cz v praze na otestování a ultrazvukové vyčištění. Poslali mi je, že jsou v pořádku.
lubhol
Fiaťák

Příspěvek od lubhol »

Pavel II píše:A co baterka? Jak mám tak vypozorováno a několik lidí by to jistě potvrdilo, Stilo trpí na baterku. Respektive na stabilní napájení. S touto hláškou už se hodně uživatelů setkalo a pokud vím nová kvalitní baterka pomohla.
Samozřejmě to chce určitě jako první diagnostiku, bez té ani ránu. Až pak spekulovat :!:
Baterka je v pohodě, před každou zimou nabíjená (ač by nemusela). Po nabití start, rozjel jsem se a bylo zase vymalováno - engine..... Na diagnostice jsem byl 2x . Po prvé mi to nahlásilo špatný vstřikovač, po druhé špatné tři vstřikovače. Tak jsem je demontoval a poslal do nějaké firmy neptun-harfa.cz v praze na otestování a ultrazvukové vyčištění. Poslali mi je, že jsou v pořádku.
chilly
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od chilly »

to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
Pak se naskytla koupě nové baterky varta 74ah za super peníze tak sem ji vzal a od te doby žadná chyby nic. :D
stilo 1,9jtd 2003 85/110kw
lubhol
Fiaťák

Příspěvek od lubhol »

chilly píše:to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
Pak se naskytla koupě nové baterky varta 74ah za super peníze tak sem ji vzal a od te doby žadná chyby nic. :D

Hmm :roll: , to je výzva. Baterka točí normálně, i v těch -20 auto krásně chytlo, ale je fak, že nevím, jak je stará. To, že je štýlo háklivé na baterky už jsem někde četl, ale když to normálně startuje :| tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Pokusím se ohnout někoho, kdo má novou a půjčím si ji na nějaký čas :mrgreen: a pak uvidím.
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Kolegovi blbnul WV Sharan vše co tu popisuješ tak měl stejný při předjíždění do kopce padl,až na nouzák.Při pomálém přidávaní a po rovině jel bez problémů.Vše dělali zatuhlé lopatky v turbu .
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
chilly
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od chilly »

jo turbo todle děla,ale mám pocit,že kolega popisuje benzín bez turba...
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

jo máš pravdu jsem si nevšiml :oops:
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
lubhol
Fiaťák

Příspěvek od lubhol »

idefix píše:jo máš pravdu jsem si nevšiml :oops:
Jo jo, je to benzín. Jedinou lopatku mám ještě z léta v kufru od malého z pískoviště :lol: . Ale dík za tip, zkusím ji dát pryč. Možná je to nějaká woodoo lopatka, která ví, že tam nepatří a tak škodí :lol: :lol: .
lubhol
Fiaťák

Příspěvek od lubhol »

chilly píše:to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
Tak brácha si koupil novou vartu 60Ah, protože mu odešla stará (baterka :mrgreen: ) a já jsem si ji nasmerfoval do auta. Jezdím druhý den a angine jak na běžícím páse. Takže další možnost škrtám :cry: .
chilly
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od chilly »

ono 60ah je taky dost malo,já měl 64 a dělalo to furt až když jsem dal 74 ah 700ah startovací proud tak vše ok
Odpovědět

Zpět na „Stilo“