ESP,ASR a engine fault
Moderátor: peta.smolik
ESP,ASR a engine fault
Už jsem to tu pár x krát zmínil. Trápí mě engine fault a né a né tomu přijít na kloub.
Mám nové svíčky a filtr, otestované vstřikovače(jsou O.K.) vyčištěné čidlo tlaku vzduchu v sání, vyčištěná klapa, 100% výfuk. Po každém takovém zásahu se to sice stává méně častěji, ale stává se to . Dnes jsem zjistil, že když tomu šlápnu na plyn rychle..... živější rozjezd, přidání do kopce, při předjíždění, tak to začne blbnout a je to doma - engine engine engine, auto cuká a nejede. Ale když ten plyn pustím a přidám ho pomalu a třeba ještě více, tak je to v klidu. Tak jsem to vyzkoušel ještě párkrát a dělalo to vždy to samé. Rychlé přidání na prd, pomalé přidávání plynu v klidu. Nemáte někdo nějaký tip? Pedál?klapka?čidlo?lambda?nějaká netěsnost v sacím potrubí? jsem z toho jelen a už mě to moje štýlo kapku sere.
Mám nové svíčky a filtr, otestované vstřikovače(jsou O.K.) vyčištěné čidlo tlaku vzduchu v sání, vyčištěná klapa, 100% výfuk. Po každém takovém zásahu se to sice stává méně častěji, ale stává se to . Dnes jsem zjistil, že když tomu šlápnu na plyn rychle..... živější rozjezd, přidání do kopce, při předjíždění, tak to začne blbnout a je to doma - engine engine engine, auto cuká a nejede. Ale když ten plyn pustím a přidám ho pomalu a třeba ještě více, tak je to v klidu. Tak jsem to vyzkoušel ještě párkrát a dělalo to vždy to samé. Rychlé přidání na prd, pomalé přidávání plynu v klidu. Nemáte někdo nějaký tip? Pedál?klapka?čidlo?lambda?nějaká netěsnost v sacím potrubí? jsem z toho jelen a už mě to moje štýlo kapku sere.
už to jede :-)
STILO 1.6 MW r.v.2004, od koupě v.r.2011 nemocé....
AUDI 80 1.6 r.v.1990 max.spokojenost - čupr kára
ŠKODA 120 LS r.v.1984, LPG, max spokojenost
TRABANT..... to bylo dělo
- Reklama
Re: ESP,ASR a engine fault
Co hlásí diagnostika? Live data máš? Co na to kecka?
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
A co baterka? Jak mám tak vypozorováno a několik lidí by to jistě potvrdilo, Stilo trpí na baterku. Respektive na stabilní napájení. S touto hláškou už se hodně uživatelů setkalo a pokud vím nová kvalitní baterka pomohla.
Samozřejmě to chce určitě jako první diagnostiku, bez té ani ránu. Až pak spekulovat
Samozřejmě to chce určitě jako první diagnostiku, bez té ani ránu. Až pak spekulovat
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
Na diagnostice jsem byl 2x . Po prvé mi to nahlásilo špatný vstřikovač, po druhé špatné tři vstřikovače. Tak jsem je demontoval a poslal do nějaké firmy neptun-harfa.cz v praze na otestování a ultrazvukové vyčištění. Poslali mi je, že jsou v pořádku.kejml píše:Co hlásí diagnostika? Live data máš? Co na to kecka?
Baterka je v pohodě, před každou zimou nabíjená (ač by nemusela). Po nabití start, rozjel jsem se a bylo zase vymalováno - engine..... Na diagnostice jsem byl 2x . Po prvé mi to nahlásilo špatný vstřikovač, po druhé špatné tři vstřikovače. Tak jsem je demontoval a poslal do nějaké firmy neptun-harfa.cz v praze na otestování a ultrazvukové vyčištění. Poslali mi je, že jsou v pořádku.Pavel II píše:A co baterka? Jak mám tak vypozorováno a několik lidí by to jistě potvrdilo, Stilo trpí na baterku. Respektive na stabilní napájení. S touto hláškou už se hodně uživatelů setkalo a pokud vím nová kvalitní baterka pomohla.
to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
Pak se naskytla koupě nové baterky varta 74ah za super peníze tak sem ji vzal a od te doby žadná chyby nic.
Pak se naskytla koupě nové baterky varta 74ah za super peníze tak sem ji vzal a od te doby žadná chyby nic.
stilo 1,9jtd 2003 85/110kw
chilly píše:to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
Hmm , to je výzva. Baterka točí normálně, i v těch -20 auto krásně chytlo, ale je fak, že nevím, jak je stará. To, že je štýlo háklivé na baterky už jsem někde četl, ale když to normálně startuje tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Pokusím se ohnout někoho, kdo má novou a půjčím si ji na nějaký čas a pak uvidím.
Kolegovi blbnul WV Sharan vše co tu popisuješ tak měl stejný při předjíždění do kopce padl,až na nouzák.Při pomálém přidávaní a po rovině jel bez problémů.Vše dělali zatuhlé lopatky v turbu .
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
jo turbo todle děla,ale mám pocit,že kolega popisuje benzín bez turba...
Jo jo, je to benzín. Jedinou lopatku mám ještě z léta v kufru od malého z pískoviště . Ale dík za tip, zkusím ji dát pryč. Možná je to nějaká woodoo lopatka, která ví, že tam nepatří a tak škodí .idefix píše:jo máš pravdu jsem si nevšiml
Tak brácha si koupil novou vartu 60Ah, protože mu odešla stará (baterka ) a já jsem si ji nasmerfoval do auta. Jezdím druhý den a angine jak na běžícím páse. Takže další možnost škrtám .chilly píše:to neznamená že je baterka dobra,já měl dva roky starou 60a skakali mě chyby esp,asr,airbag. Diagnostika hlasila snimač uhlu řízení,čidlo brzdvého pedalu a podobně. Vše vyměněno a stale chyby. Podotykam,že auto startovalo i při -22 uplně v klídku.
ono 60ah je taky dost malo,já měl 64 a dělalo to furt až když jsem dal 74 ah 700ah startovací proud tak vše ok