Dobrý den Fiaťáci
Mám Stilo 1,9JTD 2003 85kw a poslední dobou se dost často stává,než se motor plně zahřeje že auto po při zpomalení a opětovném přidání nechce vůbec jet.Začne skákat a otáčky se nedostanou nad 2500 .Musím zastavit,několikrát sešlápnout plyn až na podlahu než se to chytne.Z výfuku vyletí odlak bílé páry,otáčky vyletí nahoru a jede se dál.Nesetkal se s tím někdo?Předem díky za odpovědi
skákající STILO
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: skákající STILO
Prva vec napojit na pocitac diagnostika co je v pamati zapisane aka porucha.Moze byt egr ventil vstrek cerpadlo nedostatocny tlak nafty turbina je to tazke takto.Najprv diagnostiku.
-
- Začátečník
už jsem sháněl někoho kdo to dokáže přečíst.Tak že uvidíme,jestli uvidíme,nebo spíše jestli pojedeme.Ale díky
Určitě píchnout na počítač,možností je hodně čidlo,vstřik,zmiňovaný egr ventil...... Je divny bilý kouř co nafta nemáš v ní vodu ? Palivový filtr máš odkalený ? Něco podobného mi dělal benzíňák stačilo změnit pumpu - voda v benzinu. Zkus ještě svůj dotaz hodit na http://www.stilo.org" onclick="window.open(this.href);return false; tam Ti určitě někdo poradí.
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Já jsem měl podobnej problém jen auto neskákalo . U mě to dělal EGR ventil při rozebrání jsem zjistil že se zasekává ten pístek s pružinou co otevírá a zavírá ventil. Takže jestli jsi ho ještě nečistil, tak muže bejt zasranej a dělá ti to bordel
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Nečistit, zaslepit a je klid...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...
v pondělí jde na diagnostiku a uvidíme.Palivák a všechny filtry nové.A je tam čerpadlo,tak že vzduch nehrozí a nafta OK.Když to poslouchám tak nesepne turbo,když to nechce jít do otáček.V pondělí po diagnostice písnu
Ale jestli má auto elektronickej EGR tak když to zaslepíš tak to bude házet chybu na palubce. Já jsem to na svim autě(Fiat Stilo 3dv 1.9 jtd 16v 103kw r.v 2004) dělal chvíli jsem s tim jezdil a pak tě to hodí do nouzáku. Jedině podtlakovej snad nic nevyhazuje.proch píše:Nečistit, zaslepit a je klid...
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Kouknu do prvního příspěvku co má kolega za motorizaci a potom píšu, jak to mám já. 85kW nic nevyhazuje, žádný chyby, nesnímá si polohu, nemá diferenční tl. snímač, vedou do něj jen dva dráty. Konektor se občas uvolňuje a pak to chybu hodí. Tedy nesmí se odpojit. A beru zpět...když ho bude někdo vyndavat tak asi vyčistit a pak zaslepit. 103kW má EDC16 a tam se to s EGR musí skoulet jinak.
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...