Rada při koupi Cabria

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

MyšákSX
Fiaťák

Rada při koupi Cabria

Příspěvek od MyšákSX »

Ahoj Fiaťáci
Omlouvám se jestli sem to dal do špatné sekce.
Prosím Vás na co se mám zaměřit při koupi Punta Cabria?
Konkrétně toto: http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto Cabrio 90 ELX.
Jak sou na tom tydle motory? A co el. střecha, a všeobecně na co se zaměřit na střeše, jak poznám že už "dodělává" (všechno by mělo asi sedět, nikde žádné mezery a v autě sucho!) je to vše? Co el. ovládání (mechanismus - zvuky a skládání střechy) dá se tam něco vypozorovat? Na co se zaměřit až ho uvidím naživo? Jestli se nepletu tak je v to 8ventil 1,6ka kterou poté nahradily 1,2 16v. Jak je spolehlivá 1,6ka? 16v bude asi pružnější ale zas todle by měla být jednoduchá a "blbuvzdorná" konstrukce nebo se pletu. A kolik žere? Mám Punto 60SX a jezdím s ním za 6,5l. Uznávám že sem si vybral nejlepší možnou dobu pro koupi cabria :mrgreen: ale co se dá dělat :wink: takhle vypadá dobře a první majitel nebyl šktr, má to nějakou výbavu a hlavně pěknej agregát 8)

Všem díky za rady a odpovědi.
Reklama

rossi
Znalec

Re: Rada při koupi Cabria

Příspěvek od rossi »

tady zapomenˇ na 6,5l s tímto tak 7,5l kor když je to r96 .A těm km bych moc nevěřil.
Mám norm. 1.6 r97 pět let sem tam jenom lil benzin a olej ale tedˇse to začalo nějak sr.....at,ale už to má 200k Jinak svezení je parádní.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Díky, tu spotřebu sem tak nějak čekal :)
A co střecha je na to nějaká rada když to budu kupovat?
Co se ti tam začlo sr...át? Čím to začíná...?
Otomar
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otomar »

Vypadá pěkně, z fotek sems i jen všiml že sedačka u řidiče už není zrovna fit a taky střecha u zadního okna je nějaká opravovaná.
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Cabrio je stejně široký jako normální nebo ne? Jestli je to jinak neznáte někdo přesnou šířku? Díky
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

MyšákSX píše:Cabrio je stejně široký jako normální nebo ne? Jestli je to jinak neznáte někdo přesnou šířku? Díky
Jasne ze je stejne siroky. Podvozek z GTcka, strecha ti bude zatikat urcite. Hlavne odchazi tesneni kolem dveri. Me treba pri prudkym lijaku to tlaci vodu pod tesneni a chcije dovnitr kolem okna. NEresil sem, v lijaku uz nejezdim :-) .. jinak nekdo psal ze auto je mekci nez klasicky punto. Nesmysl, mk1 je mekka koza a cabrio je uplne stejne kroutici se kus plechu :-) Prekvapive je tu kabrioletaku docela dost, takze kdyztak poradime. Elektricka strecha je asi super, ale ja mam manualni stazenou za 5 vterin. Na to elektrika nema. Odjistis a hodis za hlavu a hotovo :)
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Tak jo, paráda aspoň ho zaparkuju do průjezdu :D (trochu mě omezuje šířka vjezdu)
Taky s nim nechci jezdit ve všech možnejch sra*kách. Mám ještě jedno Punto. Trochu si říkám jestli nedělam blbost vyházet za něj prachy když sem ještě na škole :D ale je rozhodnuto, příští tejden se na něj jedu podívat 8) a když bude ok....
Kritika bude věčí, nechci aby mělo hodně vážných problémů co by se muselo hned řešit. Hlavně když bude střecha v pořádku.
No a přez zimu by bylo v depozitu.
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Víte někdo jak ho potom ošetřit kdybych ho přivez? Teď tu začal padat sníh. Jak mam ošetřit střechu a auto (mám na to poněkud stísněné prostory)
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

MyšákSX píše:Víte někdo jak ho potom ošetřit kdybych ho přivez? Teď tu začal padat sníh. Jak mam ošetřit střechu a auto (mám na to poněkud stísněné prostory)
Na strechu strikam normalni impregnacni sprej z bauhasu. Asi zadna hitparada, ale strecha zatim drzi a fleky se na ni nedelaji.
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Ahoj, trošku obnovim téma :)

Co mě tak může čekat při 4hodinové cestě domu s cabriem? Hlásí déšť :x
Určitě nebude na škodu si vzít sebou nějaký ručníky nebo hadry a dát je kolem oken aby tu vodu tak nějak pochytaly, pokud se tamtudy bude hnát voda. Jinak dle info. tak do auta neteče a zadní okno je Ok.
Ehm, takhle mi to zní trochu šíleně, jako bych si domu měl vézt cedník :D ale když nedoléhá okno u spolujezdce (nahoře je malá mezera - nesedí to přesně na tu lištičku zadního stahovacího okna, při sundaný střeše) Co myslíte srovná to střecha když si dosedne na ty okna? Nebo pro sichr vzít i izolačku a dyštak to oblepit aby tam neteklo. :)

Že se musí zrovna teď zkazit počasí, když pro to pojedu takovou dálku :roll:

Díky za rady, ahoj :)
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

co riesis blbosti :D ked netece tak netece... a keby aj tece tak ti tam natece max tak 1dcl a co ? ved to nechas potom vyschnut ... co si myslis ze ti tam natece tolko ze to budes gyblami s auta vyberat ? :)
Punto Cabrio
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Ne bazén sem si opravdu vevnitř nechtěl dělat :D
Asi máš pravdu, jen to nevím jistě jak na tom je střecha... dost hardcore prevence :D
twolive
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od twolive »

než sem na svojem autě poštelovalokna taky mi tam teklo ale nikdy to nebilo nic katastrofalního jen když bilo dlouho na dešti tak spolujezdcova sedačka mokra :-D takže se toho neboj nic hroznýho to nebude
punto cabrio 90 1,6 8v 65kw mpi
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
MyšákSX
Fiaťák

Příspěvek od MyšákSX »

Jasný, tak to je dobře :)
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

jasna vec ze ti tam nenatece.... nemaj obavy... mozno keby ides takych 150 uplne bez strechy a v dazdi tak tiez by si tam nemal mokro :D aspon teda nie v prednej casti.... a pepaxx bars kedy aj ked prisla prehanka tak strechu ani nezatvaral naco sak to hned uschne ked mas strechu dolu..... a ja tiez po robote som sa vedel bars kedy plestit do vody a v mokrych dlhych plavkach tam cely mokry sadol a zachvilu sucho - preto si neviem vynachvalit kozenny intros :D
Punto Cabrio
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“