Stilo Multiwagon 1,9 JTD 85KW Zhavenie

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Lubos011
Začátečník

Stilo Multiwagon 1,9 JTD 85KW Zhavenie

Příspěvek od Lubos011 »

Ahojte chalani som tu novy auta robim uz dlhsiu dobu no so stilom nemam skusenosti.Kupil som stilo uvedene v nazve rv.2005 vsetko super ale zakazdym az ho startujem tak mi pipne a vysvieti chybu nieco so zhavenim tak som si ho dal na diagnostiku.Stale mi hlasi chybu zapisanu P0380-Rele desky,Termospoustece nebo ECU vie mi niekto povedat co to je za rele kde ho najdem umiestnene.???A ci to sa vobec da menit to rele???Vopred dakujem.
Reklama

proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Stilo Multiwagon 1,9 JTD 85KW Zhavenie

Příspěvek od proch »

Myslím že se jedná o vadnou žhavící svíčku. Nejdříve bych je jednu po druhé proměřil multimetrem proti kostře. Konektor a releový modul žhavení by měl být někde blízko ventilu EGR.

Kód: Vybrat vše

http://www.fiatforum.com/stilo-guides/151734-dealing-preheat-fault-message-stilo-jtd.html
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Příspěvek od radekrat »

Stejny bylo u me a po promereni byly prekvapive v cudu dve. Takze nakonec probehla vymena vsech zaraz a od te doby zase klid.
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Já měl na Puntu JTD špatný tři, a divil jsem se, že v těch mrazech co letos v zimě byly, chudák Punťa špatně startoval... :lol:
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Příspěvek od Jam3ss »

Jak to značí na palubce kontrolka ?
Černý Fiát Punto II 1.9 JTD SX r.v. 2001
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

U Punta 1.9JTD (měl jsem ten samej rok jako máš v popisu), pokud je vadná žhavička, tak se po nastartování rozbliká asi na půl minuty kontrolka žhavení, pomalé blikání. U Stila by se to mělo napsat na displej i o kterou svíčku se konkrétně jedná, ale to jsem viděl jenom někde na fotce, sám nemám zkušenost, zatím jsem neměnil.

Příspěvek od Lubos011 »

No zhavenie neblika normalne nabehne kontrolka zhavenia a potom zhasne no po nastartovani mi hned pipne a nabehne kontrolka zlty vystrazny trojuholnik a na palub.pocitaci nieco po ang.zahlasi.Ked dam na diag tak chyba motora je stale ta ista zapisana a to ta ako som uviedol hore.Zhavice som nepozeral ani nemenil takze nevravim ze nemozte mat pravdu ze to naozaj mozu mozna robyt zhavice.Este otazka ako stemneili zhavice???Ked som dobre pozeral tak su pod tym hlinikovi sanim asi ste museli davat dole sanie???z vrchu ze???Vopred vdaka.
amigo75
Začátečník

Příspěvek od amigo75 »

http://www.gabriel-net.de/forum/showthread.php?t=20343" onclick="window.open(this.href);return false;
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Lubos011 píše:No zhavenie neblika normalne nabehne kontrolka zhavenia a potom zhasne no po nastartovani mi hned pipne a nabehne kontrolka zlty vystrazny trojuholnik a na palub.pocitaci nieco po ang.zahlasi.Ked dam na diag tak chyba motora je stale ta ista zapisana a to ta ako som uviedol hore.Zhavice som nepozeral ani nemenil takze nevravim ze nemozte mat pravdu ze to naozaj mozu mozna robyt zhavice.Este otazka ako stemneili zhavice???Ked som dobre pozeral tak su pod tym hlinikovi sanim asi ste museli davat dole sanie???z vrchu ze???Vopred vdaka.
No tak tedy pozri žhaviče, proměř...žádný sání nerozdělávej, stačí desítka prodlouženej ořech a mezi nástavec nebo dva nástavce dej "kardan". Stačí oddělat jen ten plastovej kryt motoru.

Příspěvek od Lubos011 »

Tak chalani vymenene.Vsetky stiry vadne zhavice.Nove Champion som tam dal tak je to rozdiel a hlavne ze uz navihadzuje chybu zhavenia :-) vdaka za rady poriesene.
pato99
Začátečník

Příspěvek od pato99 »

Ahoj nejdem zakladat nove vlakno tak to supnem sem. Mam Stilo 1.9Multijet 88kw a nefunkcne zhavenie. Pri startovani sa mi ani nerozsvieti signalka zhaveniea(ani nezhavi) aj ked je vonku -15C. Premeral som zhavice su vsetky dobre. Ak odpojim rele zhavenia (ovladaci konektor) riadiacaj jednotka zisti ze je niekde problem a vypse poruchu zhavenia a pritom blika aj signalka zhavenia. Po pripojeni relatka este pri dvoch startovaniach pise chybu zhavenia a blika kontrolka zhavenia. Pri tretom startovani uz normalne zhavi. Ovsem toto zhavenie vydrzi tak jeden dva dni a pozom uz zasa ani napine pokial sa zasa neodpoji rele zhavenia a neskusim nastartovat bez rele. A vydrz zasa jeden dva dni. Rele zhavenia sum skussal uz vymenit z ineho stila(take iste chovanie). Tak kde by mohol by problem. Auto startuje bez problemov ale pri nizkych teplotach -10C uz celkom slusne kycha, tento problem mam uz dlhsie, uz je nacase ho nejako vyriesit v lete ako potom laboravat v zime. :D
Fiat STILO Multi Wagon 1.9 Multijet 8V
Odpovědět

Zpět na „Stilo“