Jakou máte momentálně spotřebu u svýho Punta????
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Jakou máte momentálně spotřebu u svýho Punta????
no ceny lezu pekne hore. trosku OT: oplati sa tankovat kvalitnejsi benzin ako zaklad 95? natankoval som do svojho punta Maxx Motion benzin na OMV (drahsi asi 22 centov ako klasika) a SUBJEKTIVNE sa mi zda ze auto ide lepsie. ma s tym niekto dlhodobejsie skusenosti?
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem po dlouhý době nabral 17,63 litrů najeto 345km což vychází na 5,11L /100km ujeto vesměs kolem věže a + jednou Jihlava, Zr, Béteš Myslím že spotřeba dobrá ale cena benzínu stále roste... Tankuju buď na ONO Jihlava 35,9 nebo Oaza Měřín 35,9
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
peta.smolik píše:Dneska sem po dlouhý době nabral 17,63 litrů najeto 345km což vychází na 5,11L /100km ujeto vesměs kolem věže a + jednou Jihlava, Zr, Béteš Myslím že spotřeba dobrá ale
cena benzínu stále roste... Tankuju buď na ONO Jihlava 35,9 nebo Oaza Měřín 35,9
Jak ty to děláš? Já se můžu snažit sebevíc tak se pod 8.5 nedostanu.Už jsem v tom svým křápu vyměnil dost věcí co můžou mít nějakou souvislost se spotřebou a výsledek = 0. Punto 1.1 40 kw rok 1999.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
A to mám právě najeto 202tisíc km Prostě jede čím dál líp Nevim žádnej recept na nízkou spotřebu... Řadím co nejrychlejc i po městě 50km/hod jezdím na pětku, s kopce neutrál, moc to nevytáčim jen to tak lechtám, jezdím max 100km/hod, dálnice 110, mám funkční předehřev sání, svíčky Brisk Extra, nový kabely, cívky původní, denní svícení, jo a je snížená hlava a asi výkon bude o chlup lepší, jinak snad nic, auto sem si kupoval nový a mám ho 14let
Body: zaleží taky jaké jezdíš trasy - na cca 2km pojížďkách po městě opravdu nejde 5-6 litrů udělat.
Pokud jezdíš nejčastěji aspon cca 30km trasy, normální rychlostí, tak je 8,5 opravdu hodně.
Jám Stilo 1,6 a mám 7,3 a to dojíždím do Prahy.
Pokud jezdíš nejčastěji aspon cca 30km trasy, normální rychlostí, tak je 8,5 opravdu hodně.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
100% Prahu za 6,7 (15 km/l) a jakmile vyjedu ven, okamžitě jdu pod 6 (17 km/l).
Neměřím podle tankování, je to z PP.
Neměřím podle tankování, je to z PP.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Já jezdím denně do práce 16km tam a 16km zpět, manželka tak 2-3x do týdne jezdí do práce 7km tam a 7km zpět, popojíždění sem tam po městě a spotřeba je 6.17 aspoň podle palubáku, takže si myslím že ok A to to moc nehoním max do 120.
Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
hanzs píše:Body: zaleží taky jaké jezdíš trasy - na cca 2km pojížďkách po městě opravdu nejde 5-6 litrů udělat.
Deně jezdím do práce jedna cesta 12 km, parkuji ve vytápěné garáži, řadím včas motor nevytáčím, jezdím s lehkou nohou, nepřekračuji 85 max 90 km/h a jezdím sám jen někdy vezu dítě do školky.
Auto je púvodem z německa mělo 2 majitele najeto 114000 v německu pravidelný servis servisní knížka. Jinak startuje na otočení, jezdí pěkně až na tu spotřebu až na tu spotřebu by to bylo dobré přibližovadlo. Vyměněno svíčky, teplotní čidlo, filtry benzín vzduch,zapalovací gáble,benzínové čerpadlo. Když jsem měnil svíčky tak byly pěkně čisté žádné černé usazeniny. Tak ted zbývá jedině vyměnit celé auto.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
A emise byly ok? Myslím v normě když si byl na STK myslím...
Se mi těch 8,5 nezdá...
To mi tolik nikdy nežralo ani tehdy když sem jezdil po dálnici kolem 150...
Jak měříš spotřebu?
Se mi těch 8,5 nezdá...
To mi tolik nikdy nežralo ani tehdy když sem jezdil po dálnici kolem 150...
Jak měříš spotřebu?
Body: Na to by se měl podívat někdo, kdo tomu rozumí. Zejména průběh signálu na lambdě, na velikost korekcí vstřikování, přeměřit tlak paliva atd.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Spotřebu měřím tak, že jedu až motor chcípne pak naleji 20 l z kanistru vynuluji počítadlo km a jezdím až zase dojde benzín pak to spočítám. Při prvním měření to bylo krátce po koupi mi vyšlo necelých 9 litrů, při dalších měření to bylo o chlup mín a naposled v asi v půlce března a výsledek 8.5l/100km. A měření vždy skoro stejná trasa do práce a zpět a párkrát Znojmo a zpět.
Při měření emisí technik nic neříkal vylepil zelenou známku a hotovo.
V servisu už jsem taky byl na diagnostice a nic zvláštního nenašli.
Už jsem i hledal netěsnosti na palivovém vedení a nic.Ted jsem namontoval tažné, tak až zapřáhnu vozík tak tu spotřebu ani nechci vidět.
Při měření emisí technik nic neříkal vylepil zelenou známku a hotovo.
V servisu už jsem taky byl na diagnostice a nic zvláštního nenašli.
Už jsem i hledal netěsnosti na palivovém vedení a nic.Ted jsem namontoval tažné, tak až zapřáhnu vozík tak tu spotřebu ani nechci vidět.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Já to počítám tak že vezmu do plna až po hladinu v hrdle nádrže pak jezdím a až znova naberu tak zas stejně... Pak množství litrů vydělím najetejma km a vyjde mi spotřeba dejme tomu 15,3 (litrů) / 300(km) = 0,051 x 100 = 5,1
A jak to počítáš ty? Ptám se proto že se mi ta tvá spotřeba prostě nezdá...
A jak to počítáš ty? Ptám se proto že se mi ta tvá spotřeba prostě nezdá...
Re: Nákup Punta (Sporting) r.v. 2000 +/-, na co se zaměřit
Prumernou spotrebu mam nyni kolem 7 litru lpg a to proto, ze jezdim docela svizne mam 15" 195 kola a ladeny vyfuk jinak na benzin jsem jezdil tak za 5,5 litru.
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
Spotřebu počítám natankované litry krát sto děleno počtem ujetých kilometrů nebo litry děleno kilometry krát sto.
20 x 100 : 235 = 8,51
20 : 235 x 100 = 8,51
20 x 100 : 235 = 8,51
20 : 235 x 100 = 8,51
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Napiš sem hodnoty z emisní kartičky, si myslím že budeš mít špatnou nebo jen horší lambdu