poradte prosím

Moderátor: peta.smolik

wiseco
Začátečník

poradte prosím

Příspěvek od wiseco »

Zdavím všechny majitele stila.Chcu koupit 1,9jtd,projel jsem již pul republiky a koupit hezký kus je fakt problém,nic méně našel jsem jeden v prostějově.Jak nový interier motor a celkově,po nastartování byl ok projíždka vše ok,byl jsem tedy rozhodnut a druhý den pro něj vyrazil.Problém,po nastartování nedržel volnoběh,ne moc ale houpal se a jednou motor chcípl.Po zahřátí byl volnoběh ok,ale po přidávání plynu to z autem při 1300otáčkách vždy zavibrovalo a pak v pohodě.Vozidlo vubec nekouří,celkově mi ale přijde že volnoběžné otáčky jsou moc nízké,proti mé staré bravě td.
Co je špatně? auto bylo startováno přes startovačku a objevil se jak tu čtu již známí nápis engine faults.
Je to škoda,vuz je fakt pěknej. http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
Na další ježdění po čr už nemám nervy :roll: tak to vydím že opět pořídím bmw
Děkuji všem co napíšou.
Reklama

datelos
Fiaťák

Re: poradte prosím

Příspěvek od datelos »

Ono to BMW stím 3litrem v naftě je absolutně bez chyby.Jinak fakt nevým-chce to napíchnout.
Fiat Stilo 1,9JTD 85KW r.v.2004, najeto 258000km
ekr1
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ekr1 »

Koukni se na ten tvůj inzerát ,tam na zkušenosti majitelů.Stilo s motorem které chceš koupit tam chce prodat poslední přispívající.je to jen alternativa když se nemůžeš pro nic rozhodnout ,za zkoušku nic nedáš.
Hodně štěstí při koupi.
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od elvis.jarous »

Po mých zkušenostech a po tom co ty píšeš, bych si už nikdy ojetý auto od bazáristy tady nekoupil. Když jsem přivezl to moje stilo a postupně zjišťoval mouchy, slídil jsem po netu a tam bych koupil určitě Fiat Stilo Uproad. Strašně se mi líbí. A je tam jedna totální voňavka za 4950 euro's bez škrábanečku s poctivými 125 tisíci. Ty kilometry mělo mít mé stilo také, ale spíš má 225 tisíc a nebo je načipovaný, protože při dávce plynu a natož při plným, hulí jak parní lokomotiva, ač spotřeba je good, verry good. Taky v tom mém autě nějaký idiot demontoval handsfree a dráty uřízl kudlou a + pól se neoizolovaný pohupoval u kastle u tunelu vedle šaltrpáky. Mělo se mi to tam někde při průjezdu zatáčkou šlusnout. Podíval bych se na internet v německu. Tam jsou nádherný auta s historií a servisem s poctivými kilometry a lze jej zarezervovat k prohlídce. Českej bazar ať jde do řiti.
mrkni sem http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fi ... =SportsCar
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Zaleží na co máš koruny jak na auto pak na díly ,pamatuj kdo hledá dřív či později najde osobně jsem viděl (zdůrazňuji viděl nejel) tento: dovoz D, první majitel,pěkný interiér,ale tisíc lidí tisíc chutí.
http://fiat.sbazar.cz/fiat-stilo-1-9jtd ... 22442.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak mě taky hulí,když ho hodně přišlápnu jak tu někdo psal "diesel ,který nehulí je nemocnej" :lol:
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Já to říkám proto, že kolega rád cestuje a v německejch bazarech už byl několikrát a neslyšel jsem to jen od něj. Víc nebudu komentovat.
Každej si sám rozhodne, ale já bych volil tak.

......Jinak to hulení bude asi těma koněma dost souviset,nevím. Byl jsem zvyklý na béňo.-
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

elvis.jarous píše:Já to říkám proto, že kolega rád cestuje a v německejch bazarech už byl několikrát a neslyšel jsem to jen od něj. Víc nebudu komentovat.
Každej si sám rozhodne, ale já bych volil tak.

......Jinak to hulení bude asi těma koněma dost souviset,nevím. Byl jsem zvyklý na béňo.-
Je to odboka ale jde o barvu koure. Jestli ti leti z vyfuku zase, tak je to docela v pohode. Jestli mas hustej modrej dym, tak to moc v pohode neni.
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

All: s plnou odpovědností a vážností doporučuji nekupovat ojetinu, u které mám sebemenší pochybnost. Všechno prostě musí fungovat a to co ne, musím vědět, kde je chyba. Spoléhat, že SE to nějak vyřeší, MOŽNÁ je to to, nebo ono, je zbytečný risk.
Auto, které Ti bude vyhovovat určitě existuje, z fabriky jich vyjely statisíce. Odložením nákupu neproděláš.

To samozřejmě neplatí pro veterány, kterých je málo a cena s věkem stoupá :-)

Takže jestli ve 1300 ot. něco nepříjemně vibruje a nevíš, co to je, nekupuj to. A vezmi si s sebou někoho, kdo to umí posoudit a důvěřuješ mu.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Modrý dým bude z oleje a saze asi normální jev u dieselu.....netrápil jsem ho za dne, ale asi spíš bude bude černej a jak letí rychle ven tak ze rozptýlí o vzduch, nečumim furt do zrcátka, to ani nejde.
Lépe je to vidět v noci, ale tam neuvidím barvu. Šedý nebo modrý dým může signaliovat co? Krom oleje,Ten se mi nestrácí....
Asi bych to neřešil.Je fakt že ty služební dýzly co jsem v nich jezdil, Felicie 1,9SDI a Transit 2.0 TDDI asi kolem 60kw, byli výkonově někde jinde a kouřili též, ale méně.
Ještě to otestuju.

co se týče kaufu ojetiny, tak souhlasím s posledním přízpěvkem od Kejmla.
Buď se mi to líbí úplně celý a jsem z toho nakřivo nebo to má mouchy a těch bude asi víc-můj případ, ale mouchy jsem postupně odstranil a nevrátily se:-)
Hezký den a šťastný výběr.
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
Pavel II
Fiaťák

Příspěvek od Pavel II »

to kolega: elvis.jarous
Prostě když na to zprudka šlápneš tak vidíš jak si zakouří? Toto sem měl u Bravíčka a krásně to bylo vidět, když za mnou jelo auto ze světlama.Já sem se toto snažil u sebe nějak postřehnout,ale nic..ani kamarád co jel za mnou nic neříkal. Je to nafťák tak si musí podle mě zakouřit. Doteď jsem si nebyl jistej jakou emisní normu mi splňuje a ve velkém techničáku mám napsánou normu ES 2003/76B - což je podle tabulek Euro4..Tak nevím :?
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

No jo Ty máš oiro 4, já mám tuším oiro 3. Už to nebudem rozebírat. Stejně je to jedno, hlavně že to jezdí a nežere, jsem s tím tak trochu smířen. Zkusil jsem koupit né na Benzině, ale u ČSAD naftu za 35,- tak uvidím jaká bude spotřeba. Zdar.
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá

FiatEcuscan+kabel
Pavel II
Fiaťák

Příspěvek od Pavel II »

No jasně nebudem :-) Hlavně že jezdí. Mě čekají čepy a nějak divně vrčí motorek stěračů :arrow: :|
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Obecně platilo: - modrý dým -žere olej
- bílý dým - špatné těsnění pod hlavou
-černý dým -bohatá směs (hodně nafty málo vzduchu)

Dost bylo kouře ,jinak také souhlasím jak píše Kejml nezdá se Ti něco ruce pryč od toho .Zpět k tématu co chceš kupovat za model BMW. Když jsem byl mladý a neklidný měl jsem 316i cupé, sice žral i trávu podél silnice (město 10-13l/km),ale bylo to svezení.Včera jsem byl u známého koupil BMW X5 teda luxus moc se mi líbil,až do té doby než mi ukázal účtenku ze servisu, sazba 2700Kč/hod. :roll:
Na tenhle luxus já nemám tak mu říkám za 40hod. oprav máš Stilo v plný polní :mrgreen:
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Pavel II
Stěrače většinou vrní ,když vnich je zatuhlá vazelína taky mě to čeká není to nic složitého tady už se to myslím taky řešilo :
http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... 6%23367%3B" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gabriel-net.de/forum/showthread.php?t=20584" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavel II
Fiaťák

Příspěvek od Pavel II »

Tak na to se rád podívám a povrtám se v tom :-))
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Odpovědět

Zpět na „Stilo“