Po pusteni pedalu plynu si motor drzi 1500 otacok

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
PuntoRacer
Všeználek

Po pusteni pedalu plynu si motor drzi 1500 otacok

Příspěvek od PuntoRacer »

V podstate sa to deje na LPG, ale ak by niekto vedel pomoct bol by som povdacny...zas to nerobi stale, dnes sa mi to stalo, ze som stal na semafore, musel som pridavat trosku plynu, lebo auto malo tendenciu chcipnut a ked som mu pridal viac okolo 2 - 2500 ot. tak hned klesali az po hodnotu 1500, tam ostali visiet kym som zas nepridal...hovorim, nedeje sa to stale, robi to pri zohriatom motore ...takisto ked vyradim na neutral, otacky sa malicko zvysia a hned zijdu na tych 800...na benzine sa to nedeje, len na LPG

PS a este jedna vec ktoru som zistil je, ze ked auto stoji nastartovane v neutrale a volantom mu vytocim plny rejd tak klesnu trosku otacky...je to oka?
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
Reklama

mladej
Fiaťák

Re: Po pusteni pedalu plynu si motor drzi 1500 otacok

Příspěvek od mladej »

zajed si so servisu kde ti delali montaz LPG tam ti to opravi a kdyz pootocis volantem tak otacky malo poklesnou to je uplne normalni
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Mám taky obdobný problém, ale nemám LPG, ale blbne mi klasická 1.2 16V - 59KW. To mi ještě téměř vždycky při rozjezdu vynechává jakoby kucká a na 2000 tis. otáčkách má motor tendenci téměř chcípnout - otáčky najednou padnou a zastaví se na nějakých otáčkách a tam zůstanou viset a poté pomalu klesají. Motor má i celkem nezdraví zvuk. Už si nevím rady, dle diagnostiky jsou údajně parametry v pořádku. Na videu je to vidět, lehce přidám a auto si dělá co chce. Poraďte! :roll:

viz. http://www.youtube.com/watch?v=3miSIxts ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000

http://www.fiatclub.eu/vozidlo/fiat-punto-1057
PuntoRacer
Všeználek

presne nieco podobne robilo aj mne...tiez sa mi to vzdy zastavilo na 1500, ostalo visiet a pomaly klesalo a potom este okolo 1000 slabo stupli a hned klesli, vtedy som s tym bol v LPG servise, technik mi poradil ze to moze robit netesne sanie, zvysil mi bohatost zmesi a odvtedy to nerobi...to sanie mam uz pripravene druhe zo stareho motora, chystam sa to dat vymenit,restartovat RJ a uvidime ci problem pretrva
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Už evím co by to mohlo být. Teď jsem to přivezl ze servisu a tam mi vyměnili komplet plynový pedál se snímačem, že prý občas nepravidelně vypadl signál a proto to prý kuckalo, ale dnes odpoledne jsem nastartovat a problém je tu zpátky. Stopro to bude nějaký čidlo a nebo ta netěsnost v sání, ale nevím kde, před chvílí jsem přijel ze zahrady, kde jsem se snažil všechno možný zkontrolovat a na nic jsem nepřišel. Už jsem fakt bezradnej :roll:
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000

http://www.fiatclub.eu/vozidlo/fiat-punto-1057
PuntoRacer
Všeználek

technik mi odporucal strieknut injekcnou striekackou cisty aceton do miest kde sa savier potrubie spaja s motorom, samozrejme pocas behu motora, ked to zacne chcipat tak to znamena ze v tom mieste si to prisava falosny vzduch...ja som to neskusal, pretoze jeden cely motor mam doma, tak som z neho sanie vybral a skusim to prehodit na tento motor a uvidi sa ci to je toto
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“