Správná funkčnost Klimatizace
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Správná funkčnost Klimatizace
Mám dotaz: Funguje klimatizace i v zimě? Nebo se nesepne??
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Normalne funguje manualni klima, pokud mas automatiku, musis v aute nejprve zatopit, aby sepla .
Klima se take i v zimnim obdobi pouziva k odmlzeni oken podle pravidla vse naplno: ventilator, klima, topeni (nekdy je dobre i "uzavrit okruh"-zavrit privod vzduchu z venku klapkou). Ona totiz velmi dobre vysusuje vzduch...
Klima se take i v zimnim obdobi pouziva k odmlzeni oken podle pravidla vse naplno: ventilator, klima, topeni (nekdy je dobre i "uzavrit okruh"-zavrit privod vzduchu z venku klapkou). Ona totiz velmi dobre vysusuje vzduch...
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
U automaticke je na odmlzovani funkce max def tusim. Na kolecku kde se ovlada kam ma smerovat vzduch, se otoci smerem dolu - mam tam napis max def. V teto poloze se zapne klima naplno i kdyz mam v aute zimu. Tohle jsem ale zjistil jen pri zkoumani auta prvni den - radeji to jeste proverim v manualumarcel.pce píše:Normalne funguje manualni klima, pokud mas automatiku, musis v aute nejprve zatopit, aby sepla .
Nefunkcna klima
Na mojej Multinke 1,9 JTD 110 mi niekde unika chladivo. Chcel by som si to dat doplnit, ale potrebujem vediet kolko gramov chladiva tam ide. Viete mi niekto napisat presne mnozstvo?
-
- Začátečník
- Matess
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz na vaše zkušenosti s funkcí MAX DEF. Mám pocit že v Marei se chovala mnohem lépe. Kdykoliv, i když byl motor naprosto studený, udělala následující: pustila ventilátor na plno, klimu, rozmražování oken a zrcátek, a teplotu na maximum.
Když ale pustím MAX DEF ve zmrzlé Multiple, tak se pustí pouze klima, roznražování zrcátek a z. skla ne, a hlavně se nepustí ventilátor. Ten čeká až Mulťa začně topit a pak teprve pozvolna začně foukat na sklo, což může být i po kilometru jízdy.
Ptám se lidí s automatickou klimou, je to takhle normální?? Ať nevrtám do něčeho co tak á být.
Když ale pustím MAX DEF ve zmrzlé Multiple, tak se pustí pouze klima, roznražování zrcátek a z. skla ne, a hlavně se nepustí ventilátor. Ten čeká až Mulťa začně topit a pak teprve pozvolna začně foukat na sklo, což může být i po kilometru jízdy.
Ptám se lidí s automatickou klimou, je to takhle normální?? Ať nevrtám do něčeho co tak á být.
Fiat MAREA Weekend - 100 16V ELX 76Kw *09/1999 (již tatínkova)
Fiat BARCHETTA - 1,8 VFD 96Kw limited edition *02/1998 (služení kráska)
Fiat MULTIPLA - 1,9 JTD 85Kw Dynamic *04/2004 (rodina už se nedusí)
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes ráno jsem Ti to vyzkoušel-bylo ale +6°C,Mulťa studená Při MAX DEF běžela klima,ventilátor na plno,zrcátka a z. sklo ne. U mě zas v létě klima vychladí na nastavenou teplotu,kompresor je dále sepnut a vzduch do kabiny je již teplejší-snad ho přihřívá topení Nikdy jsem neměl auto s aut. klimou,ale auta co jsem řídil a klimu měla mám pocit,že klima po dosažení nastavené teploty vypínala kompresor.Matess píše:Mám dotaz na vaše zkušenosti s funkcí MAX DEF. Mám pocit že v Marei se chovala mnohem lépe. Kdykoliv, i když byl motor naprosto studený, udělala následující: pustila ventilátor na plno, klimu, rozmražování oken a zrcátek, a teplotu na maximum.
- Matess
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu Ti jel hned ventilátor na maximální rychlost hned od startu? Tak to je u mě něco špatně
Klima zůstává u normálního provozu stále v chodu. Pokud máš automatickou, tak je mezi tlačítkem klimy a vnitřního okruhu malá mřížka pod kterou je malinký větrák a čidlo vnitřní teploty. Toto je třeba udržovat v čistotě. Jakmile je dosáhnuto požadované teploty v kabině, tak se otáčky ventilátoru upraví, pokud máš rychlost na autoa některý z programů mimo MAX DEF. Klima se sama spíná nebo vypíná podle toho zda potřebuje pro udržení teploty chladit či topit.
P.S: Hezký rám, Tvoje práce?
Klima zůstává u normálního provozu stále v chodu. Pokud máš automatickou, tak je mezi tlačítkem klimy a vnitřního okruhu malá mřížka pod kterou je malinký větrák a čidlo vnitřní teploty. Toto je třeba udržovat v čistotě. Jakmile je dosáhnuto požadované teploty v kabině, tak se otáčky ventilátoru upraví, pokud máš rychlost na autoa některý z programů mimo MAX DEF. Klima se sama spíná nebo vypíná podle toho zda potřebuje pro udržení teploty chladit či topit.
P.S: Hezký rám, Tvoje práce?
Fiat MAREA Weekend - 100 16V ELX 76Kw *09/1999 (již tatínkova)
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: