CrazyApe - Punto MK2a 1.2 8V r.v 09 3dv (Problemy)

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

CrazyApe - Punto MK2a 1.2 8V r.v 09 3dv (Problemy)

Příspěvek od CrazyApe »

Zalozil jsem si toto tema abych sem mohl psat problemy se svým puntem a nemusel si delat vzdy nove tema a mel to vse pohromade.

Aktualne resim:

1) Par dnu zpatky sem startoval auto, bylo asi -25, parkrat se prevalil motor a nic, baterka vybita. JE to nejaka Varta 42 Ah. Doma jsem si ji dobil, auto krasne chytlo na prvni cuk (-18) ale zustal mi svitit Airbag ridice. Zkousel sem baterku zase odpojit a dival jsem se na pojistku ale je OK. Takze aktualne shanim nekoho z okresu uherske hradiste/zlin. Kdo by mi to mohl za flasku ruma napichnout. :-) Pripadne kdyby jeste nekdo vedel co zkusit. V servise mi rekli ze diagnostika 900 Kč !!! To radsi budu behat nahy ve snehu, nebo jezdit bez bagu...

2) Stropni svetlo - kontroloval sem vsechny cidla (2 predni dvere, kufr) - sto pro ok.
Nicmene svetlo na prostredni polohu se po zdechnuti motoru a vyndani klice rozsviti a pak sviti cca 3-4 minuty nez zhasne i kdyz zamknu vsechny dvere. Podle navodu by melo zhasnout po zavreni dveri, ale to neudela. Cim to muze byt ? Driv mi nesvitil kufr, ale ten sem nedavno opravil a ten funguje krasne ...
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Reklama

kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: CrazyApe - Punto MK2a 1.2 8V r.v 09 3dv (Problemy)

Příspěvek od kejml »

ad diagnostika: Zkus ještě zalovit na talijánských fórech, když nenajdeš nikoho zde:
http://www.stilo.org" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.italiancars.org" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alfisti.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.squadramoravia.com" onclick="window.open(this.href);return false;
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

Asi si koupim spis ten diagnosticky kabel. Poradi mi nejakdo nejaky, ktery je vhody na airbagy + motor ? Pripadne nejaky konkretni kousek na aukru? Jsem z toho nejaky zmateny ...

Nekde tady na foru sem videl schema ktere piny jak prehazet prez prepinace a ted to uz nemuzu najit ... :-/

Edit: uz jsem to nasel : https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... 2&start=60
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

Jasně, rozumím, je to pohodlnější si to zdiagnostikovat doma.
Přesto doporučuji mít v záloze někoho, kdo je výše, než na uživatelské úrovni ;-)
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Když řekneš v servisu že chceš na diagnostiku ale nemusíš mít doklad tak ti zlevněj na polovic :lol:
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

No, to je ale stejne 450 Kč a 550 stoji kabel i s postou. :-)

P.S: Nevïte jestli se tam da štelovat i treba svetla ? Po jake dobe vypnout atd.? Mne furt nejde do hlavy to stropni svetlo... :-)
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

A není to nějaká automatická funkce? U Suzuki když zamknu nebo odemknu na dálku klíčem zablikaj blinkry ale to se dá vypnout tak že když chci nastartovat klíč nechám v první poloze a zmáčknu tlačítko zamknout na klíči a podržím 10 vteřin pak při použití dálky se auto už blinkrama neprojevuje
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

No taky bych to rad chapal jako nejakou automatickou funkci ale to auto krom airbagu a radia a abs nema vubec nic :-) takze nechapu co by tam delalo todle...

Panove chystam se menit termostat. Chladici kapalinu co vytece si nekam odchytim a naliju ji zase zpatky nicmene je potreba to potom nejak asi odvzdusnit ze? Staci jen povolit vicko a nechat to jet na volnobeh nebo se to dela nejak specialne ?
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

AD: Svetlo

Z manuálu: Casove spinani pri vystupovani z vozidla (svetlo v poloze uprostred):

Po vytahnuti klice ze zapalovani svetlo funguje takto:
Do dvou minut po zhasnuti moturu a vyndani klice ze zapalovani sviti po dobu 2 minut.
Po dobu 3 minut pri otevrenych nekterych ze dveri.
Po zavreni dveri (do 3 minut od zhasnuti motoru) po dobu 7 sekund. (tato funkce uz mi nefunguje)

Casovac se automaticky vyradi po zamknuti vsech dveri. (tato funkce uz mi taktez nefunguje)

Takze podle tohodle mi asi nefunguje nektery z tech "snimacu" ktery bude asi nekde v zámku dveri. Nechapu ale co by tam delal kdyz nemam ani central. Nema nekdo puntaka II bez centralu a nemel rozdelane tapecirungy ? Zajimalo by me jeslti tam nejake cidlo opravdu je. Cidla otevreni/zavreni dveri ve dverich a kufru mi urcite dou meril jsem je. A i kdyz mi po tech 3 minutach svetlo zhasne tak otevrenim dveri se zase rozsviti.... Nevite kde je nejaky logicky obvod ktery ovlada svetla ? To bude soucasti bodycomputeru co ? Existuje nejaky detailni manual elektriky krom standartniho manualu? Mel by byt elearn ale nenasel sem odkaz na stazeni. Respektive nasel ale jiz nefunkcni...

Dekuji moc za kazdou radu.

AD: Diagnostika

Tak sem uspesne zbastlil diagnosticky kabel na punto podle navodu co pisu nahore a pise todle:

Takze chyba 1:

0E- Side airbag(driver) | Short circuit at ground | intermittent / Present | 125

The ECU detected a short to Ground or Battery + in the Side Airbag Squib circuit(s) as indicated by the code.
ATTENTION! TURN THE KEY OFF FOR AT LEAST 10 MINUTES, THEN DISCONNECT THE BATTERY AND WAIT FOR 15 MINUTES, THEN DISCONNECT THE AIRBAGS.
After disconnecting the Airbags, inspect the wiring for the short, and replace the harness if faulty.
NOTE: In some cases the code may refer to both driver and passenger side Squib circuits, or to a defect in the ECU itself.
After completing the test and replacing the faulty parts, assemble the system and reconnect the battery as the last step. After that, read the codes and data again to ensure the system to be OK
The reason for this fault is Short circuit at ground
The current status of the fault is Present
The error counter value is 125

Chyba 2: VYRESENO ODPOJENIM a oskrabanim (srubovakem) konektoru airbagu v kastlíku spolujezdce
The Airbag activating circuit indicated by the code is shorted to Ground. This may be caused by a faulty circuit, Squib or ECU.

Te horni chyby (1) se nemuzu zbavit uz si fakt nevim rady. Jedna se o muj bocni airbag ridice. Nechapu proc to furt řve, konektor tam zadny neni, je to sletovane primo kabel na kabel.... Ten popis te chyby mi prijde jakoby bud ten obvod byl ve zkratu, nebo "obracena polarita tech vodicu"... Jenze to neni mozne dival jsem se z toho svazku co vede pod kobercem vede hnedy, cerny, modry a z airbagu vede taky hnedy, cerny, modry....
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
zokot
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zokot »

poškozený kabel ?
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

JJ uz jsem na totaky prisel, je poruseny nekde ale nemuzu najit kde, pod sedackou to neni tkaze spis asi nekde ve predu v palubce... :-(
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“