MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto

Každý má zde možnost si založt solo diskuzi o svém Puntu

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Matto
Všeználek

Re: MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto

Příspěvek od Matto »

kovvalsky-hmm, to ti neviem povedať, akorát viem že na škodovku sa dali také kritky zohnať, ale tie ti pasovať nebudú, skôr ak máš v okolí niekoho čo má sústruh, skúsiť sa poradiť s ním, že by niečo vytočil, alebo daj tie hlavice šrobov pochromovať, alebo pozlatiť :D
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Reklama

Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

pepaxx,struter,diablik-no chalani neskoro, už som dojednal tieto: http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=3065567" onclick="window.open(this.href);return false; , vyzerajú celkom zachovalo, ten rok, možno dva hádam vydržia, potom bude zmena kolies, chcel by som do budúcna nejake cultove...
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

dnes prišli gumy, 4x Michelin Energy Saver v rozmere 185/55 R14 7mm dezén (160€), čiže ešte poslúžia nejaký čas :)
SAM_1574.JPG
SAM_1574.JPG (163.01 KiB) Zobrazeno 2159 x
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

no a kedže gumy mám vyriešené, môžem sa začat venovať hudbe, ako som spomínal, chcem všetko od Groud Zero, zatial uvažujem nad takouto zostavou:
2x zosík GZTA 2155X: http://www.autodax.sk/eshop/zosilnovace ... -1616.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jeden zosik bude napájať komponenty v predných dverách a druhý cez mostík subwoofer
subáč GZIB 120X: http://www.autodax.sk/eshop/subwoofery- ... -1432.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zadné reproGZIF 6904X: http://www.autodax.sk/eshop/reproduktor ... -1280.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- tie mám v pláne nechať zapojené na rádiu
predné repro-zatial mám v predu staršie GZ, tuším MK2 séria, alebo niečo také, uvidím ako budú hrať na zosíku a v poriadne vytlmených a uzavretých dverách,ked tak siahnem po niečom lepšom
no a ktomu veci ako:
tlmenie-(STP Gold)
napájací set-GZPK 35
kapacitor-GZ 1F
2x rozvodný blok
poťah. koberec,atd.

dúfam, že som vybral správne, ked tak kludne skritizujte výber :) , až tak sa do týchto vecí nerozumiem, rád si nechám poradiť :wink: , hlavne troškú váham, nad tými zadnými oválmi, či to nebude vadiť ked ich nechám zapojené na rádiu
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

vpodstate moze byt ale nechces namiesto jednoho 2kanaloveho kupit radsej 4kanal ? vies lebo coaviem na ten 2kanal das subac a ostane ti uz len 2kanal bud na zadne alebo predne repro nie ? a na 4 kanal by si zapojil vsetky reproduktory aj predne aj zadne.... :)
Punto Cabrio
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

..tak tak ako hovorí pepoxx...ja by som to tiež riešil 4 kanálom a z rádia by som neťahal už žiadne repro...v konečnej fáze možno ten zosík 4 kanál v rovnake sile na kanál ta možno víde o 50 viac ale je to 100% nemusíš riešiť ťahačky z rádia...

inak ak by si zohnal nejaký 16mm2 napájací set tak ti môžem poskytnúť za skvelú cenu...sa mi tu jeden povaluje a ja ho už zjrejme nepoužijem nikde..
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

pepovia - no uvidím ktorú variantu zvolím nakoniec, či s 2 alebo 4 kanálom...nad 2-kanálom uvažujem preto že je lacnejší, ale hlavne má väčší výkon na 1 kanál ako 4 kanáloví, no a dalšia vec, neviem či nie je zbytočne zadné ováli napájať zo zosika, pretože aj teraz ked ich mám napájané z rádia, sa väčšinou ,,pasažieri,, zo zadných sedadiel sťažujú, nech ich stíším, a to mám na rádiu nastavený predok-zadok 50:50 , tak preto váham, či to nieje zbytočné, hlavne sa chcem sústrediť na predné dvere, poriadne vytlmiť a uzavrieť ich , nech dostanem z predných komp maximum :)
pepaxx- ten set, no trochu mám obavu, či by 16mm nebolo pre mňa málo, skôr som sa obzeral po silnejšom 35mm sete
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

inak zosilovače mám v pláne zabudovať do dvojitej podlahy v kufri, predstavu mám zhruba takú, že stred podlahy bude vyklápací, pre prístup k náradiu a rezerve a po bokoch by boli zosilovače, podsvietené modrými LEDkami a prekrité plexisklom, myslím že by to vyzeralo super a hlavne decentne, bola by schovaná aj celá kabeláž a zároveň by v kufri zostalo dosť miesta, už mám doma nachystanú aj drevotriesku 18mm hrubu, len by to chcelo lepšie počasie konečne...
SAM_1573.JPG
SAM_1573.JPG (109.39 KiB) Zobrazeno 2102 x
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Kup si 4.kanal a nie 2.kanal na ludi vzadu nepozeraj..ak sa im daco nebude pacit maju moznost vystupit :D alebo ty ze zadok stlmis na radiu alebo priamo na zosiku..regulujes osobitne predok aj zadok..ale mas 4.kanal do buducna a aj skor ho predas...hlupost mat predok na zosik a zadok..z radia to je bordel..ja mam tiez 4.kanal a som spokojny hraje tiez super..ale keby som ho nemal tak kupim este silnejsi tento je JBL GT5 A604 tusim typ 4x60W pri 4ohm..ale som ho kupoval este ak som mal repro slabsie a jbl tak mi stacilo to..potom som vymenil za raz tak lepsie repro maju 120-150W RMS predne aj zadne..cena daleko inde..no uz menit sa mi ho nechce..hraje to aj tak dobre..a nechavam to co je..zvuk neni papierovity ako zo sony repra...basy to premna ma slusne..uz len pocuvat :) a konecne to dat odmerat na nejakom zraze
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

no mne ide skôr o kvalitu zvuku ako o výkon, keby som nemal už spravené plato, tak by som zostal iba pri predných dverách a subwoofri, podľa mňa na auto ako je Punto to stačí...no rozumiete sa tomu asi lepšie ako ja, takže zrejme zvolím ten 4-kanál, konkr. nad týmto uvažujem : http://www.andreashop.sk/internetovy-ob ... ta-4120mk2" onclick="window.open(this.href);return false;
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

tu som ti nasiel ten subac co chces ale lacnejsi: http://bassland.eu/?624,ground-zero-gzib-120x" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto Cabrio
kovvalsky
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kovvalsky »

Pepoxx píše:tu som ti nasiel ten subac co chces ale lacnejsi: http://bassland.eu/?624,ground-zero-gzib-120x" onclick="window.open(this.href);return false;
preco si vsetci davate subwoofer ved to neni hudba len dunenie radsej poriadne repro aj kvalitne aj vykonne a zahraju pekne kazdu pesnicku
one world, one dream, one car
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Hocijake repro aj drahsie sa nevyrovnaju subwoferu..aj ked bude lacnejsi nejaky 300w rms vzdy poda iny bas..ono je to otom aky druh pesniciek pocuvas..ci chodis na zrazy chces aj auto vystavit s hudbou...a ako si narocny..podla toho sa da tvrdit ci je zbytocny subac.A hudbu treba aj vyladit..nepustic subac na plno aby dunil naspak..ani ja ho nemam na zosiku na plno nielen kvoli duneniu ale aj zivotnosti..na radiu mam na 0 a na ovladacom paneli nieco cez polku a mam toho dost..ale tak tam sa tocia ine W..nie ako u aktivnych a podobne.
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
kovvalsky
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kovvalsky »

HIISS píše:Hocijake repro aj drahsie sa nevyrovnaju subwoferu..aj ked bude lacnejsi nejaky 300w rms vzdy poda iny bas..ono je to otom aky druh pesniciek pocuvas..ci chodis na zrazy chces aj auto vystavit s hudbou...a ako si narocny..podla toho sa da tvrdit ci je zbytocny subac.A hudbu treba aj vyladit..nepustic subac na plno aby dunil naspak..ani ja ho nemam na zosiku na plno nielen kvoli duneniu ale aj zivotnosti..na radiu mam na 0 a na ovladacom paneli nieco cez polku a mam toho dost..ale tak tam sa tocia ine W..nie ako u aktivnych a podobne.
musim ti oponovat lebo sutaze o najkvalitnejsiu hudbu sa nevyhravaju zo subwoofermy ale z kvalitne vyladenymi reprakmi poznam chalana co skoncil zo svojou fabiou 7 v europe ako najkvalitnejsia hudba a nema subwoofer ale ako vravis zalezi to od stylu hudby mne osobne subwoofer vadi ja mam rad krasne original basy ale to je len vec nazoru urcite ale by som neriesil zostavu z dvoma zosilovacmy radsej z jednym bud stvorkanalom alebo pre teba mato asi najlepsie 5kanal kedze chces aj subwoofer
one world, one dream, one car
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

ja suhlasim s HISSom hudba zo subacom znie o 200% lepsie ci uz v aute alebo napr. na domacom kine....

Kovalsky - ja si osobne myslim ze si zatial pocul subac len u niekoho kto nema dobre repraky len dunenie a to iste aj na zrazoch tam ho kazdy pusta tak ze sa to neda pocuvat.... ale ja proste milujem tu jemnu masaz a nizkofrekvencne bassy ktore zahra jedine subac.... a da sa tym vela pomoct reproduktorom.... nemusis ich trapit bassmi na ktore su aj tak neni stavane :)
Punto Cabrio
Odpovědět

Zpět na „Punto - naše Punta“