špatný termostat?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
drpepa
Zkušenej Fiaťák

špatný termostat?

Příspěvek od drpepa »

Dobrý den. V mém fiat punto 1,9 JTD, r.v. 99, 59kw jsem před cca rokem měl špatný termostat. Koupil jsem nový ale neoriginální kus za cca 1200,- celý kus.. V předchozích dnech kdy byly venku ranní teploty se mi motor zahřál pod čidla teploty a teplého vzduchu až po snad 13km jízdy. Zajímavé je, že než se mi motor zahřeje na provozní teplotu, tak se mi zahřívá i chladič. Je možné že by termostat zase odešel? Děkuji za rady
Fiat Punto 1,9jtd, 59kw, r.v.99
Reklama

skybar
Zkušenej Fiaťák

Re: špatný termostat?

Příspěvek od skybar »

Mne odišiel po 1,5 roku a stál ma 25€,tak teraz som kúpil za 10€ a uvidím koľko vydrží.Tiež sa to nechcelo zahriať na prevádzkovú teplotu a to mám benzín,teraz po výmene,menil som si ho sám, je to O.K.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Danny Mk2
Fiaťák

Příspěvek od Danny Mk2 »

Podle toho jak to popisuješ,tak ano,termostat ti nezavírá.Když jsem koupil moje Punto,zdálo se mi že to nějak málo topí,tak jsem po studeném startu kontroloval hadice.Výsledek-po chvíli byla teplá horní co jde do chladiče.Když jsem vytáhl termostat,byl nedovřený.Jinak než se otevře a zapojí do okruhu chladič,musí topení jet už na plný výkon,je napojené na tzv.malý okruh.Nebýt toho topení,asi bych na to nepřišel,nemám totiž v palubce teploměr,holt=social edition :D
Lancia Y 1.1.....
mladej
Fiaťák

Příspěvek od mladej »

zdravim ja mam punto mk1 1,2 44KW a teplomer me neukaze provozni teplotu vysplha se ta cca na ctvrtku dal jsem si pred zimou pred chladic karton a teplota se vysplha skoro na 90stupnu sahara se spusti muze byt spatny termostat kdyz se to bez kartonu nezahreje na 90?
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

mladej: jo, to bude termostatem.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Punto05
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Punto05 »

jo
Punto 1,2 8V 44kw MK2b
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

mladej píše:zdravim ja mam punto mk1 1,2 44KW a teplomer me neukaze provozni teplotu vysplha se ta cca na ctvrtku dal jsem si pred zimou pred chladic karton a teplota se vysplha skoro na 90stupnu sahara se spusti muze byt spatny termostat kdyz se to bez kartonu nezahreje na 90?
Až vyměníš termostat tak ten karton sundej... Měl sem tam kus gumy 14 dní místo kartonu a sahara mi spínala i během jízdy!!!
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“