HELP - výfuk, lambda sonda

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Re: HELP - výfuk, lambda sonda

Příspěvek od hanzs »

Jojo, tlak v sani je intake manifold pressure.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Reklama

sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:Jojo, tlak v sani je intake manifold pressure.

Kód: Vybrat vše

http://www.sendspace.com/file/jv2ek0
tu je cely log a plus aj osekany iba na manifold a rpm, dikes
Čierny Punťo 11/07 Mk2b 60
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Nedaří se mi to přečíst - mám tam jako hodnoty tlaku jako datumy....
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:Nedaří se mi to přečíst - mám tam jako hodnoty tlaku jako datumy....
skusal som to aj ja, pokial je to cele tak tam figuruje cislo ako vsebecne, akonahle to podelim na stlpce, tak tam datum

skusam este jeden kompletny log http://www.sendspace.com/file/td79s4
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Sloto: díval jsem se na ty poslední data - to už jde přečíst, nejdivnější jsou tam ty poslední údaje, otáčky 0 (takže předpokládám motor už vypnutý), tlak v sání 13,05 psi - to je cca 900mbar, takový tlak je v 1000m výšky (měřil si to na horách?) a nebo to čidlo ukazuje nějak divně :?:
Normální hodnoty pro nadmořskou výšku 50-300m jsou 980-995mbar.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:Sloto: díval jsem se na ty poslední data - to už jde přečíst, nejdivnější jsou tam ty poslední údaje, otáčky 0 (takže předpokládám motor už vypnutý), tlak v sání 13,05 psi - to je cca 900mbar, takový tlak je v 1000m výšky (měřil si to na horách?) a nebo to čidlo ukazuje nějak divně :?:
Normální hodnoty pro nadmořskou výšku 50-300m jsou 980-995mbar.

ja to prehodim na mBary

ok tu su mBary, vies to porovnat trebars nejakym inym Punťom?

http://www.sendspace.com/file/12bgzc
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

I v tom převedeném měření je tlak v sání po vypnutí motoru 90kPa a to je divný. Snímač tlaku v sání je jeden z nejdůležitějších snímačů pro výpočet dávky paliva. Pokud neukazuje dobře - nemusí to pak už lambda sonda uregulovat.
Nejprve bych asi doporučil to změřit znova pomocí softwaru Fiatecuscan (plná verze je na uloz.to) - ideálně ten snímač vymontovat ze sání, nechat ho jentak viset vedle a zapnout klíček a podívat se jaký údaj dává - a jak jsem už psal v nadmořské výšce cca 50-300m to musí být 98-100kPa.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:I v tom převedeném měření je tlak v sání po vypnutí motoru 90kPa a to je divný. Snímač tlaku v sání je jeden z nejdůležitějších snímačů pro výpočet dávky paliva. Pokud neukazuje dobře - nemusí to pak už lambda sonda uregulovat.
Nejprve bych asi doporučil to změřit znova pomocí softwaru Fiatecuscan (plná verze je na uloz.to) - ideálně ten snímač vymontovat ze sání, nechat ho jentak viset vedle a zapnout klíček a podívat se jaký údaj dává - a jak jsem už psal v nadmořské výšce cca 50-300m to musí být 98-100kPa.
kde sa presne nachadza?
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Nevím to přesně - musí být na sání mezi klapkou a blokem. Vypadá takto: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... ST=0|LNG=0|" onclick="window.open(this.href);return false;
- ale nejprve bych to zkusil přes FES, možná v tom prográmku co používáš ty je chybka.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:Nevím to přesně - musí být na sání mezi klapkou a blokem. Vypadá takto: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... ST=0|LNG=0|" onclick="window.open(this.href);return false;
- ale nejprve bych to zkusil přes FES, možná v tom prográmku co používáš ty je chybka.
Mam torque pre android, a cele to je cez BT, na pc to zial nepripojim kedze moj pc nema BT. Mohol by sem niekto pridat log s rovnakeho motora intake manifold pressure vs. rpm, ak toto vlakno cita aj niekto iny :-).

myslis ze ked by som sensor vytiahol by mohol ukazovat ine hodnoty ako v potruby? mam pocit ze by to malo byt na stejno.
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Ad software - jasny. Skoda jen ze mobilní Fiatecuscan je jen pro Windowsmobile.
Ad vyndání - taky si myslím, že by to mělo ukazovat atm. tlak i bez vyndání - to by myšleno pro jistotu.
Možná by se to nejlépe dalo změřit napřímo - viz. ten odkaz na autokelly, je tam průběh tlaku na napětí. Z toho plyne že 100kPa = 3,95-4,0V - takže to změřit normálně voltmetrem.

Ad průběh tlaku na otáčkách - takový průběh je pokaždé jiný, podle zatížení při jízdě. V podstatě jde při ověřování toho čidla zkontrolovat, jestli ukazuje správně atm. tlak (tj. že funguje správně) a pak se podívat kolik ukazuje na volnoběh - tam mají všechny atm. benzíny stejně cca 300-330kPa tvoje ukazuje na volnoběh trochu víc cca 340-350kPa, ale to není nějak hrozná odchylka. Pokud ukazuje spravně - právě si nejsem jistý kvůli té hodnotě atm. tlaku.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

uz mam doma OBD vs. USB , coskor dam vediet co poviemPC verzia FES
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

sloto píše:uz mam doma OBD vs. USB , coskor dam vediet co poviemPC verzia FES

mBar vs. rpm z FES

http://www.sendspace.com/file/7qkvlx
vypnuty motor, nastartovanie, voooooolnobeh, nabeh na 4000 a vooolnobeh
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Tak jsem stahnul ten soubor a vubec tam nebyly data, po otevření tam bylo něco jako webová stránka sendspace.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
sloto
Fiaťák

Příspěvek od sloto »

hanzs píše:Tak jsem stahnul ten soubor a vubec tam nebyly data, po otevření tam bylo něco jako webová stránka sendspace.

http://www.uschovna.cz/zasilka/G1T55Y9JT47P8E98-8KG
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“