Shnilá karoserie zespodu
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
Shnilá karoserie zespodu
Zdravím. Před dvěma lety jsem dostal punťu po dědovi a nijak extra pozornost se přiznám, že jsem mu nevěnoval. Nyní bych to chtěl napravit, pokud už není pozdě protože i za ty dva roky už se z toho stala srdcová záležitost. Začal bych určitě karoserií, je celkem v pořádku, ovšem zespodu to je katastrofa. Na mnoha místech naskrz prorezlá a děravá, to samé i prahy. Poradíte co s tim? Vyvařit, vyměnit? Na spodu je taková jakoby gumová hmota a je to prorezlé hlavně pod ní a u těch prahů. Díky za odpověď.
- Reklama
Re: Shnilá karoserie zespodu
Záleží, v jakém stavu máš zbytek auta - agregáty, elektroinstalace, interiér. Jestli to bylo bourané, atd. Prostě kolik času a peněz to sežere za další dva, tři roky. A co od toho auta očekáváš.
Podle toho bych se rozhodl, jestli se tím mám vůbec zabývat.
Nepíšeš, co máš za ročník, ale auto má cenu třeba 30.000 a za vyvaření a nástřik dáš někomu 10, v lepším případě. Vyplatí se Ti to?
Nebo máš tolik času, že to budeš dělat sám? Už jsi to někdy dělal? Asi ne, když se ptáš, co s tím...
Já, kdybych musel, bych to řešil prodejem, koupil si jiné a ušetřený čas investoval do něčeho smysluplnějšího, než do hromady rezatého plechu, zpuchřelé gumy a ztvrdlých plastů.
Podle toho bych se rozhodl, jestli se tím mám vůbec zabývat.
Nepíšeš, co máš za ročník, ale auto má cenu třeba 30.000 a za vyvaření a nástřik dáš někomu 10, v lepším případě. Vyplatí se Ti to?
Nebo máš tolik času, že to budeš dělat sám? Už jsi to někdy dělal? Asi ne, když se ptáš, co s tím...
Já, kdybych musel, bych to řešil prodejem, koupil si jiné a ušetřený čas investoval do něčeho smysluplnějšího, než do hromady rezatého plechu, zpuchřelé gumy a ztvrdlých plastů.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Nafoť to a dej to sem Se na to mrknu okem odborníka))) a řeknu ti rovnou co s tím
A máš pravdu je to srdcovka)))
A máš pravdu je to srdcovka)))
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
http://honzzice.rajce.idnes.cz/Punto" onclick="window.open(this.href);return false;
Takhel to vypadá, nejhorší místa
Ty jsi mne fotil puňťu zespod???
Přesně takhle zrezlý to mám i já :-/
Přesně takhle zrezlý to mám i já :-/
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Nic hroznýho tam nevidím a tohle je v pohoděhonzzicek píše:http://honzzice.rajce.idnes.cz/Punto
To kolem pružin je jen orezlý tam jsou dost silný nosný části co držej v pohodě a co se týče prahů a podlahy tak si myslím že 4500-6000 kč a to včetně nastřiku a máš spodek jako novej...
Takhle hnilé Punto vidím poprvé. Každopádně pokud se s tím má něco dělat bez svařování, je potřeba urychleně vzít flexu s drátěným kotoučem, odrbat rez na plechách (podlaha, prahy) až na syrový plech a zatřít to antikorozní základovou barvou, aby to nehnilo dál. Pak se může chybějící plech dopatlat třeba materiálem IPA, to je asfaltový pás s nosným skelným vláknem, který se používá při izolaci budov (prodávají stavebniny, Baumax atp.). Taví se to horkovzdušnou pistolí. Pochopitelně se to nedá použít na nosných částech, ale ty se tady zdají jen kosmeticky orezlé.
Tak neviem či je dobrý nápad lepiť karoseriu izolaciou na základy je to fakt len kozmetika pre stk.
ja som to dal vyvariť planujem mať punto este aspon 5 rokov -dobrý pomocník jednoduché lacné spolahlivé auto .
ja som to dal vyvariť planujem mať punto este aspon 5 rokov -dobrý pomocník jednoduché lacné spolahlivé auto .
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Mám malý dotaz pro odborníky, když jsou na Puntu zrezlé prahy, vyplatí se spíš je nechat nějak opravit a nebo nechat dát nové (viděl jsem je nové za cenu kolem 650,- Kč za jeden, na Punto I)? Nebo zvládl by tu výměnu zručný člověk? Je to o přivaření nebo šroubování nebo něco jiného??? Neexistuje někde obrázkový postup? Díky J.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak předně ty prahy za 650 jsou téměř k ničemu páč se většinou jedná o neošetřený plech, radil bych raději koupit prahy tak kolem 1000kč za kus a s katoforézní úpravou a nebo teda ty levný ale nechat si je pozinkovat... Auto se musí hodit na bok a drátěným kotoučem poctivě obrousit a vystříhat shnilá místa a pak navařit nové prahy a na podlahu bych radil použít silnější nerez plech a co půjde a kde to půjde i vyztužit... O montáži čehokoliv sem neslyšel...
Pokud ma punto shnile prahy,tak ma na 99% sezraanou podlahu,mel jsem 4 punta,ruzne bouracky a tak,a kdyz uz byly prahy,tak byla docela fest podlaha...vetsinou uhnije podlaha nez prahy.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak na tom mým sem měl prahy chycený ale podlaha byla a je v poho... Moje punto nebylo bouraný)))
Varil jsem tri punta ,z toho vsechny meli puvodni nastrik spodku,podlahu shnilou,diru v z zadnim pravem podbehu a prahy meli ok,tak nevim,ja mam zkusenost tuto,s tim,ze diru v zadnim podbehy meli krom od pritelkyne 99 snad vsechny punta co mi probehly pod rukama...
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
zevnitř pravýho blatníku sem lochnu měl taky))) proto mám ty plasty ale jinak podlaha je dobrá...
Neznáte někdo náhodou někdo někoho z Kladenska, kdo opravy spodků aut dělá? Mám Punto I a asi by to chtělo zespodu pořádně zkouknout a očistit, odrezit, případně vyspravit, pokud by bylo třeba navařit nové práhy apod.
Díky J.
Díky J.