Ahojte Alfaci !!!
Alfa 147 1.9 JTD najeto 198 000km , r.v.:2003
Cca pred mesiacom som kupil tento vcelku fajny voz ale dve veci co ma dost znepokojuju su: ked nastartujem tak nieco cinká cca 2-3minutky(potom uz necinká) po nastartovani studeneho motora to cinkanie vychadza z miesta niekde pred vodicom a to cinkanie je casovo pravidelne a druha vec husty cierny dym bud pri preradovani alebo v otackach cca 1600-1800rpm alebo pri zoslapnuti plynu na podlahu vtedy to zadymi Auto bolo uz na diagnostike nasla sa jedina chyba EGR ventil . Zda sa mi ze je trocha lenive pri nizkych otackach ale ako dojde do cca 2400rpm potom sa uz berie dobre. Viete mi niekto poradit?? Čo stym robit nech mi v servise nemusia menit pol motora?? ak hej budem vdacny za kazdu odpoved. Ďakujem želám pekný ďen S pozdravom Karol Este jedna poznamka Po otoceni klucu mi vyhodi ze v palivovom filtry sa nachadza voda , nemoze aj toto mat na to nejaky vplyv. Dnes som kupil nove filtre a novy olej Seleniu plnu syntetiku taky mi odporucal predajca italy dielov
Alfa 147 1.9 JTD Dým a klepot
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
- Reklama
Re: Alfa 147 1.9 JTD Dým a klepot
když ti to vypisuje egr tak znamená,že je zaseklí,zřejmě pootevřený proto to dýmí a zřejmě to nebude ani nejak zvlašt tahat. Vyčisti ho a je to.
stilo 1,9jtd 2003 85/110kw
Re: Alfa 147 1.9 JTD Dým a klepot
Predajca je kkt nebo lupič, nebo oboje. Do Tvého motoru (JTD 85 kW) patří "polosyntetika" Selenia Turbo Diesel, nebo cokoli jiného se stejnou specifikací.karol66542 píše:...
Dnes som kupil nove filtre a novy olej Seleniu plnu syntetiku taky mi odporucal predajca italy dielov
Nemusíš mít strach, motoru neuškodíš, ale prodejci si dal pekně zarobiť.
Tady je to spíš o Fiatech, gay-friendly auta se řeší třeba na http://www.alfisti.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW