napojenie univerzalneho DO na mk2a
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
napojenie univerzalneho DO na mk2a
Ahojte,
frajerka kupila Punto mk2a, central tam sice ma ale nie DO. Tak sme zohnali dialkový ovladac typ RC 202-4TK. S napojenim na centralne zamykanie problem nemam. Skor sa trápim s napojenim na smerovky. DO ma 2 vystupy (kable) na svetla, cize na lavu a pravu stranu. No len ja to nechcem mat na svetlach, kedze parkovacky cez den nie je moc vydiet. Chcem to mat napojene na smerovky.
Skusal som 2 moznosti:
1. napojit to na trojuholnikovi vypinac vystraznych svetiel, no len cez ten vypynac idu len 3V, a neviem ci nieco neodpalim ak to napojim
tam.
2. dalej je moznost to napojit na packu smeroviek, kedze mam z DO 2 kable na svetla, po merani som zistil ze tam je preklapaci obvod s
5V.
Takze neviete mi pomoct kam to dat, mate niekto nejaku skusenost s napajanim univerzalneho DO na smerovky.
Dakujem za kazdy nazor.
Majte sa
frajerka kupila Punto mk2a, central tam sice ma ale nie DO. Tak sme zohnali dialkový ovladac typ RC 202-4TK. S napojenim na centralne zamykanie problem nemam. Skor sa trápim s napojenim na smerovky. DO ma 2 vystupy (kable) na svetla, cize na lavu a pravu stranu. No len ja to nechcem mat na svetlach, kedze parkovacky cez den nie je moc vydiet. Chcem to mat napojene na smerovky.
Skusal som 2 moznosti:
1. napojit to na trojuholnikovi vypinac vystraznych svetiel, no len cez ten vypynac idu len 3V, a neviem ci nieco neodpalim ak to napojim
tam.
2. dalej je moznost to napojit na packu smeroviek, kedze mam z DO 2 kable na svetla, po merani som zistil ze tam je preklapaci obvod s
5V.
Takze neviete mi pomoct kam to dat, mate niekto nejaku skusenost s napajanim univerzalneho DO na smerovky.
Dakujem za kazdy nazor.
Majte sa
- Reklama
Re: napojenie univerzalneho DO na mk2a
To fakt o tom nikto nic nevie?
Směrovky jsou zapojené na konektor A Body Computeru (konektor uplně vlevo dole - nalevo od diagnostickeho).
Dva kabely z dálky stačí zapojit následovně
první kabel zapojit na Pin 3 - růžový kabel
druhý kabel zapojit na Pin 12 - růžovo/bílý kabel
Dva kabely z dálky stačí zapojit následovně
první kabel zapojit na Pin 3 - růžový kabel
druhý kabel zapojit na Pin 12 - růžovo/bílý kabel
Myslis packu na smerovky, tie kable? Nie vystrazne, ze?
No ak myslis tu packu na zmenu smeru, tak ano mas pravdu, kable som nasiel aj ich farebnost, lenze:
Obidva su pod 5V. Ked napr das smerovku do lava ta druha strana strati 5V a tak je to zas naopak ak das smerovku doprava tak zas lava strana ma 0V.
Takze prave tam sa to napojit bojim, kedze je to stale pod 5V, a kedze DO cez tie 2 kable vysiela 12V tak sa bojim aby som nieco neodpalil, a na druhej strane by mi to asi aj tak nepomohlo ked sa nastriedacku napatie prerusuje.
Fakt neviem co s tym.
No ak myslis tu packu na zmenu smeru, tak ano mas pravdu, kable som nasiel aj ich farebnost, lenze:
Obidva su pod 5V. Ked napr das smerovku do lava ta druha strana strati 5V a tak je to zas naopak ak das smerovku doprava tak zas lava strana ma 0V.
Takze prave tam sa to napojit bojim, kedze je to stale pod 5V, a kedze DO cez tie 2 kable vysiela 12V tak sa bojim aby som nieco neodpalil, a na druhej strane by mi to asi aj tak nepomohlo ked sa nastriedacku napatie prerusuje.
Fakt neviem co s tym.
Takhle to mám zapojené uz 4 roky a vše funguje. Byl jsem to nafotit. Už je tma, tak fotky nejsou nic moc, ale pro představu to snad bude stačit. Ty dva žluté kabely na spodní fotce jsou ty kabely, které potřebuješ ty někam zapojit. Jsou napojený na kabely, které vedou přímo na žárovky. Takže 12V je správně. Kdyžtak je ještě zítra podívám, jak to mám zapojené přesně, ale myslím, že ty čísla pinů jsou správně.
- Přílohy
-
- DSC02183.JPG (147.5 KiB) Zobrazeno 2858 x
Prosim pozri mi to zajtra presne, a ten konektor na foto 2, je zakruzkovany na foto 1?
No ja som nevedel ze sa to da aj tam pri poistkovej skrinke, ja som myslel konektor na packe smeroviek.
No ale ak to mas ty tak, tak to asi bude ok, len mi to este lepsie prosim ta zajtra odfot.
Dakujem zatial
No ja som nevedel ze sa to da aj tam pri poistkovej skrinke, ja som myslel konektor na packe smeroviek.
No ale ak to mas ty tak, tak to asi bude ok, len mi to este lepsie prosim ta zajtra odfot.
Dakujem zatial
Jo ten konektor na foto2 je ten zakrouzkovany na foto1. K nemu to musis pripojit. Byl jsem se na to ted podivat poradne a zjistil jsem, ze je to zapojene uplne jinak, nez jsem psal minule. Takhle je to urcite spravne.
prvni kabel od dalky pripojit na Pin 2 - ruzovo-bily kabel
druhý kabel od dalky pripojit na Pin 13 - ruzovy kabel
Kabely od dalky jsem ke kabelum konektoru pripajel a omotal paskou. Jo a ruzovych a ruzovo-bibych kabelu je tam vic, ale cisla pinu jsou na konektoru napsany, takze ty spravny urcite najdes.
prvni kabel od dalky pripojit na Pin 2 - ruzovo-bily kabel
druhý kabel od dalky pripojit na Pin 13 - ruzovy kabel
Kabely od dalky jsem ke kabelum konektoru pripajel a omotal paskou. Jo a ruzovych a ruzovo-bibych kabelu je tam vic, ale cisla pinu jsou na konektoru napsany, takze ty spravny urcite najdes.
Presne toto som riesil pred dvoma tyzdnami, a kablik z DO som pripevnil na + pol lavej bocnej smerovky.
Fiat Punto MKII 1.2 r. v. 12/2001
Harkness - Dakujem ti, napojim to tak ako mas ty.
Na + bocnej smerovky? A to ti po odomknuti, alebo zamknuti blikaju vsetky?
Na + bocnej smerovky? A to ti po odomknuti, alebo zamknuti blikaju vsetky?
Ono znie to celkom divne, nasiel som to aj tuto na fore, ale po zapojeni na + pol bocnej smerovky blikaju vsetky.
Fiat Punto MKII 1.2 r. v. 12/2001
Fakt? No dobre, tak aspon uz mam 2 moznosti ako to spravit.
Dikes
Dikes