Teče chladící kapalina

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Ivory
Začátečník

Teče chladící kapalina

Příspěvek od Ivory »

Čaute potřebuji poradit čím přetěsnit přírubu na bloku do které vede hadica z chladiče protože mi to tama teče.Řekl bych že tam bude nejaky silikon ,ale jaký tam dát :?:
tady přikládám obrázek http://imageshack.us/photo/my-images/830/p1015212.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Reklama

Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Re: Teče chladící kapalina

Příspěvek od Jaroslav1 »

Já tam dávám červený silikon na převodovky.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Danny Mk2
Fiaťák

Příspěvek od Danny Mk2 »

Když jsem měnil termostat,v krabičce u něj bylo i těsnění.Tak jsem ho lehce máznul modrým silikonem.Dělám to ani né tak pro těsnost,ale spíš pro to že to časem ulehčí demontáž,prostě nemusím pracně čistit ty plochy od přirostlého těsnění.Já bych v tomto případě postupoval stejně,koupit nebo udělat těsnění,namáznout a složit.Dát to jen na silikon,nevím,já bych to třeba neudělal.Když ho tam dáš víc,může se dostat do chladícího okruhu a nadělat nějakou paseku,něco ucpat a podobně.
Lancia Y 1.1.....
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Jak psal kolega výše,určitě dát těsnění,obmáznout jemně silikonem a nasadit zpět. Bez těsnění jen na silikon bych to nedával...
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Jaroslav1 »

Danny Mk2 píše:Když jsem měnil termostat,v krabičce u něj bylo i těsnění.Tak jsem ho lehce máznul modrým silikonem.Dělám to ani né tak pro těsnost,ale spíš pro to že to časem ulehčí demontáž,prostě nemusím pracně čistit ty plochy od přirostlého těsnění.Já bych v tomto případě postupoval stejně,koupit nebo udělat těsnění,namáznout a složit.Dát to jen na silikon,nevím,já bych to třeba neudělal.Když ho tam dáš víc,může se dostat do chladícího okruhu a nadělat nějakou paseku,něco ucpat a podobně.
Dnes už málo kdo používá papírové těsnění,dávají se gumové O kroužky. Toho silikonu se tam nanáší vrstva přibližně 1 až 2mm, nechá se chvilku vytvrdit. Je to guma a ta drží pohromadě , tak-že o odtržení nějakého kousku a ucpání nehrozí. Silikonem to dělám několik let a bez problémů :)
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

každého věc co si tam dá nebo nedá a jak si to kdo udělá... :wink: jak jsem psal já osobně jedině s těsněním,a většinou ho k termostatu dávají,a když né tak si ho vystřihnu. Pak se není čemu divit že z motoru chčije z každé strany.Příklad olejová vana,kdyby se vyrábělo normální těsnění pod vanu tak nikomu vana nechčije,jenomže tam se plácá tuna silikonu a stejně to chčije,ještě jsem neviděl punto které by mělo suchou vanu.
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Danny Mk2
Fiaťák

Příspěvek od Danny Mk2 »

Tak já měnil termostat a těsnění bylo přibalené v krabičce,není to obyčejný papír,ale nějaký fíbr nebo kýho čerta.No a když už tam bylo,přece ho nevyhodím... :D .Liborko-no škoda že už nemám svoje staré Punto,mohl si se přijet podívat jak vypadá suchá vana :wink:
Lancia Y 1.1.....
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

no to bych moc rád viděl :D suchá možná dva dny po přetěsnění nebo čerstvě umytá arvou...přiznej se :D
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Danny Mk2
Fiaťák

Příspěvek od Danny Mk2 »

No přetěsnil jsem ji,to ano.Dal jsem si fest záležet,použil jsem i origo tmel Fiat a výsledek byl sucho.Na STK se technik taky celkem divil,taky na to nebyl zvyklý.Nyní se chystám na stejný proces s utěsňováním vany na té dvojce,tak doufám že dosáhnu stejného výsledku.Tady to teče docela dost z místa pod rozvodem,na straně spojky je to suché.Někdo už se v tom očividně vrtal,je tam použitý červený silikon,navíc s ním nešetřil,visí s toho smrkance jak krápníky.Jsem zvědavý kolik toho silikonu najdu u sacího koše :shock:
Lancia Y 1.1.....
Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Jaroslav1 »

Na olejové vany používám LOCTICC 5.900 ve vrstvě asi 2,5 až 3 mm a nikdy ani kapka. Základem je dobře to očistit včetně šroubů a ODMASTIT! :)
Ivory
Začátečník

Příspěvek od Ivory »

Všem děkuji za rady dám vědet jak to budu dělat.Momentálně řeším nový problém viz https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=68&t=17640
dedii
Fiaťák

Příspěvek od dedii »

ahoj , podla tej fotky co si sem dal , netecie ti nahodou olej od hlavy kde je drziak na cievky ? podla fotky vydiet ze aj tam su nejake mastne stopy , mne konkretne odtial slzil olej.
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“