Ahoj, tak jsem před zimou vyzkoušel funkčnost topení u mého Punta I 97, ale k mé nelibosti se dovnitř začal valit dým, jak v hospodě. Smrdělo to jak výfukové plyny. Rád bych si to sám opravil podle návodu, ale nechce se mi to rozdělávat celé....
Nevíte s čím začít? V čem bývá za nejčastější problém a co je třeba vyměnit?
Díky za rady....
Topení
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Topení
Jo, klasika - prosakuje ti radiator. První pokus může být nasypání do chladícího okruhu "zatěsnovací" prášek. Ale s rozumem, nebo ucpe všechno. Pokud nepomůže, tak holt rozebrat a vyměnit radiátor. Good luck, palubka na tom těsnícím asfaltu drží jak přibitá.
Hustokrutost
"zatěsnovací" prášek ? Mohl bys to prosimtě specifikovat? O tom jsem neslyšel.
díky, něco jsem vygooglil, fakt jsem o tom neslyšel. Podle toho smradu tam bude ale díra jak prase
Jak dlouho by trvala případná výměna topného tělesa a dá se to zvládnout v garáži nebo servis?
Jak dlouho by trvala případná výměna topného tělesa a dá se to zvládnout v garáži nebo servis?
Tak nemusí to být velká díra. Většinou to prolíná kolem toho zapertlování. Ten prášek zkus, nestojí to moc peněz - ale jak říkám - nesyp tam toho kilo. Já jsem to použil už na pár puntech a někde to pomohlo, někde ale ne. Ono se nedoporučuje více věcí.
Hustokrutost
Mě to pomohlo. Ale obecně se to nedoporučuje. Zasírá to chladící kanály motoru. Napeče se to tam.
Punto 1,2 8V 44kw MK2b