Co s puntem v hrozným stavu??

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: Co s puntem v hrozným stavu??

Příspěvek od peta.smolik »

straki píše:Ono je to celkem jednoduchý proč lidi chcou naftu Jeden příkal da vše kamoš s oktávii jel cca 130-140 (nejsem si jist) a auto mu žralo 4,2 l/100 km a to má 1,9 tdi což s benzínem nedáš ani smykem já osobně jezdím v průměru 5l/100 a to nejezdím nijak pomalu a převážně ve městě a kamoš co má také punto ale 1,1 myslím bo 1,2 nevím teďkom přesně jezdí pomalu a ve městě a pod 6 nešel a to má lehčí auto (neboť v tom nic nevozí jak já) a v lepším stavu.
I když jsem jezdil s benzínem a spotřeba mně nikterka nezajímala neboť to nebylo moje :) tak bych to za benzín neměnil
Hele tak to ti nežeru a ani náhodou... Při 130 má ochcávka min. spotřebu 5-6 litrů pak to sice nahoru moc neleze ale tak málo jak píšeš ty to není... S mojí služební sem se dostal při 100km/hod na 3,8L ale hodně lehká noha, dlouhá rovina, prázdný auto a při 110 už to bylo 4,6 při 120 5,1 při 130 6,05... auto je 3 roky starý najeto 90tis. Tak jak se svým Puntem jezdím s rozvahou a na spotřebu tak se škodnou jezdím podobně páč rychlost mi nic neříká
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Reklama

straki
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od straki »

Nechci oktávku respektive tu kterou bych chtěl na tu mít nebudu ještě sto let. Když jedeš s "čiplou" okinou tak s lehkou nohou při 130 se v klidu vlezeš do 4,5 a auto bylo zatížený 3-ma lidma. Teď ješte zjistit to palubák ukazuje a jaká je reálná spotřeba to nevím ale když jsme jely po dálnici tak palubák na mne ukazoval 4,2 a když jsme tomu šláply na krk tak se přes 5,5 nedostal a to jsme pak valili kolem 160.
Ta okina není moje to jsme jely s kamošem a je to 1 řada okiny a kombajn.
Jinak JTD bych klidně bral ale šlišel jsem že se často kur*í něco s palivem (myslím že se ucpávaj trysky).
Ale asi to vyřeším tak že to postupně opravím ale nechci aby to byla jen jezdíci kasička kde když se něco opraví tak vzápětí se rozbije něco jinýho.
Jinak povinný by nebylo psaný na mne neboť bych platil neuvěřitelný pálky a když teďkom to mám napsaný na tatau a platím cca 500 za 1/4 roku tak u dvoulitru by nemusel být tak razantí skok ne?
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
straki
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od straki »

Právě jsem našel celou zadní nápravu za 1500 tudiž se chci zeptat zda je nějaký rozdíl mezi zadní nápravou z punta 1.1 a 1.7 Td?
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

straki píše:Právě jsem našel celou zadní nápravu za 1500 tudiž se chci zeptat zda je nějaký rozdíl mezi zadní nápravou z punta 1.1 a 1.7 Td?
žádný rozdíl tam není,můžeš to normálně přehodit,na 1.1 i 1.7 td jsou bubnové brzdy,jen se dělaly dva typy brzdových čelistí bendix nebo lockhead
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Nedávno se tady mihla celá náprava za 900 a byla slušná... Sem ju viděl... Ale za 1500 to jde )))
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

Záleží, jak jsi zručný a na kolik si ceníš času, který chceš opravám věnovat. Dát to mechanikovi se nevyplatí. V dílech to, zdá se, moc stát nebude.

A než vylítanou mrdku bez historie fplný palbě, která hrozí stát se opravdouou kasičkou, narozdíl od Punta, rozhodl bych se pro něco takového:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/8854340" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/8606947" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/9102670" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/9130940" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/8751337" onclick="window.open(this.href);return false;

Resp. už jsem se tak rozhodl a nelituju toho. Za chvíli to bude rok, připomněla mi to pojišťovna :mrgreen:
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
straki
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od straki »

Nakonec jsem se rozhodl dát moje punto dohromady neboť je to nafta (sice nalítám měsíčně kolem 7k km) ale třeba zrovna dnes jsem jel asi 400m s benzínem a připadal jsem si jak kdybych za volantem seděl poprvý zkrátka nafta mne sedí líp.
Přeci jen punto pořád drží i na to v jakým je stavu takže když to dám dokupy tak to bude nesmrtelný :D a kupovat auto za 40k s další záčátkovou inevsticí (rozvody,oleje atd atd.) to by bylo dalších 10k je zřejmě kravina a když dejme tomu vrazím do punta dalších 30k tak je to pořád lepší než koupit jiný auto,nehledě na to že už vím kam se spuňtem vlezu kam ne a v uvozovkách vím jak se v daný situaci zachová a zvykat si na jiný když auto mám je zbytečnej luxus :D
Nevím zda mne osvítil duch svatý nebo jsem se uhodil do hlavy ale jsem rozhodnut dát puňtasa dohormady i přes to že to bude velice těžký oříšek když nemám dílnu nebo garáž a vše dělám na ulici :D
Jen jeětě dotaz kdybych se rozhodl měnit celou nápravu dá se tam dat i náprava s kotoučema?? Jako puňtas brzdí dobře i s bubnama (dnes jsem dostal zadní kola při brždění do smyku ve 130) ale přeci jen kotouče jsou kotouče a s liťákama to líp vypadá :D
straki
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od straki »

Dnes jsem byl znova v servisu kde mne dělaly spojku (protože jsem to auto nevyzvedával já) a tam mne řekly že chladič prosakuje a chtělo by to i novou přední nápravu i s polosama a že mám jezdit pomalu v zatáčkách kvůli tomu že je v pr*eli kloub a může se kdykoliv rosypat takže další práce navíc ale říkal že s 10 až 20k jen za díly se vlezu s prací v servisu by to bylo podstatně draží ale to bych měl zvládnout vyměnit takže mne zbývá sehnat love,spoustu času a zapnout muziku :D
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

proč novou přední nápravu? to ji máš tak shnilou?
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

ja verim,ja mel doma punto 94 a to melo predni napravu s dirama :-D holt to uhnilo...
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

To bych rád viděl foto,co jsem měl doma shnilé una tak nikdy ty přední nápravy nebyly shnité na odpis,a na puntu to bych se fakt divil,ale možné to samozřejmě je :)
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
straki
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od straki »

Sem to blbě napsal. Přední nápravu by bylo doporučený vyměnit když už budu měnit zadní a klouby.
Neskoumal v jakým je stavu a popravdě já taky ne ale orezlá je jen to chce zjistit jak moc to asi udělám i s tou zadní zjistím jak moc je to zrezlý a pokud to bude vpohodě tak to jen zbrousím a přetřu.
Já jsem bohužel jen ležel pod autem a na zvedáku jsem to neměl a ono přeci jen když člověk leží pod autem s malou baterkou tak toho vidí podstatně míň něž když je to zvednutý a můžu se pod to postavit.
Taky je to punto trochu snížený takže se tam horko těžko vlezu a pořád se o něco mlátím ale co jsem byl u výměny turba na tempře tak nevím zda budu tak odvážnej abych se do toho pustil na puňťasovy i když je to tam trochu jinak uspořádaný v tempře jsme měli víc místa než v puntu :)
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“