DISKUZE - Výkonové křivky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
DISKUZE - Výkonové křivky
Nemáte někdo graf křivky výkonu a točivého momentu u benzínu 1.2 8V v Puntu II?
- Reklama
please, pošli mi je na jirka.mikosek@dolca.net, hodím to tady do fora
a mě tu 1.2 8V na zelivak@centrum.cz
díky moc
díky moc
Tak jsem je všechny vložil sem do Albumu\Punto. (pro ty, co neví kde album najít - klikací odkaz je v horní části stránky).
Najdete tam tyhle engines Punt (i s komentáři ):
1.2 8V Mk2
1.2 16V Mk1
1.2 16V Mk2 (díky Lacine)
1.4T 8V GT
1.8 16V HGT
jak vidíte, nesehnal jsem 1.1 a 1.2 8V motory, jestli je někdo máte, tak je tam přidejte, ať je to komplet.
Najdete tam tyhle engines Punt (i s komentáři ):
1.2 8V Mk2
1.2 16V Mk1
1.2 16V Mk2 (díky Lacine)
1.4T 8V GT
1.8 16V HGT
jak vidíte, nesehnal jsem 1.1 a 1.2 8V motory, jestli je někdo máte, tak je tam přidejte, ať je to komplet.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Obecně motor by si občas měl vyzkoušet všechny režimy - udržuje se tím v dobré kondici. 1.2 8V Mk2 znám, protože ho má ségra. Jede krásně odspodu, až překvapí co dokáže s tak malým objemem, naopak, ve vyšších otáčkách je člověk plný očekávání zklamán.
Ale i tak, pokud chceš dostat z motoru maximu, budeš točit motor na 5.500 otáček.
Vtip je v tom, že sice z "kvílejícího" motoru dostaneš maximum, ale toto "maximum" až tak extra výkon není v porovnání s tím, čeho můžež dosáhnout na docela klidných 4.000 otáčkách.
Prostě tento motor tě bude vyloženě sám navádět k tomu, aby jsi ho moc nepřetáčel. Je to skvělý motor pro pohodovou jízdu. Točit jej za 4.000 je tak trochu sado, i když mu to nevadí a neublíží.
Ale i tak, pokud chceš dostat z motoru maximu, budeš točit motor na 5.500 otáček.
Vtip je v tom, že sice z "kvílejícího" motoru dostaneš maximum, ale toto "maximum" až tak extra výkon není v porovnání s tím, čeho můžež dosáhnout na docela klidných 4.000 otáčkách.
Prostě tento motor tě bude vyloženě sám navádět k tomu, aby jsi ho moc nepřetáčel. Je to skvělý motor pro pohodovou jízdu. Točit jej za 4.000 je tak trochu sado, i když mu to nevadí a neublíží.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Graf
Cau lidi, nemate nekdo prosim graf křivky výkonu a točivého momentu k motoru 1.7 D?