Spotřeba 1,1 - kolem 7-7,5 litrů
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Spotřeba 1,1 - kolem 7-7,5 litrů
nee, mě to právě nasává norálně od podběhu, zepředu... Od těch svodů je to zavřený. Spíš teda přivřený. Je to tak 3/4 veprospěch klasickýho sání, 1/4 je to od svodů.. Ale třeba je ted už moc teplo na to, nemohl by mi někdo říct jak to má na svým autě u studenýho motoru při těchto cca. 20stupních ? Díky moc Protože to, že to zustává otevřený právě, tak by mohlo zpusobovat že to při těch prvních přidání plynu má tendenci chcípnout ne?
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
- Reklama
No u studeného motoru je ta klapka nastavená tak že zcela uzavírá přívod studeného vzduchu(od podběhu),když to nastartuješ,saje to horký vzduch od svodů,který ohřívá ten bimetal (nebo co je v tom válečku) a ten pomalu překlápí tu klapku a zavírá přívod horkého vzduchu.Když pak na nějakou dobu vypneš motor,zase to pomalu přesune tu klapku do polohy pro nasávání horkého vzduchu.Celé se to přizpůsobuje teplotě nasávaného vzduchu,v zimě to přepíná tak půl na půl,v létě se to otevře naplno pro studený vzduch.Jediné co se tam může podělat je právě ten ovládací váleček,bohužel ve Fiatu ti nutí celý vzduchový filtr,samostatně se to prý nedá sehnat.Já to vyřešil tím že jsem tam nacpal podobný váleček který používá Š.Felicia 1,6.
Lancia Y 1.1.....
Jasně no... Ted je otázka, jestli to má být zavřený i v teple u studenýho motoru nebo nikoliv... že třeba to zavírá až opravdu při nízkých teplotách, jestli mi rozumíš. Z felicie je to fajn, ale aby to otevíralo, zavíralo ca při stejných teplotách. ?
Moc prosím někoho z vás o zjištění dvou věcí:
1) když při těhle teplotách venkovních přijdete ráno k autum máte tu klapku v jaký poloze?
2) pokud nastartujete při těchto teplotách s klapkou přeplou na přívod studeního vzduchu, ne na ty svody, jak se vám ten motor při prvním přidání plynu chová? Má tendenci chcípnout?
Díky !
Moc prosím někoho z vás o zjištění dvou věcí:
1) když při těhle teplotách venkovních přijdete ráno k autum máte tu klapku v jaký poloze?
2) pokud nastartujete při těchto teplotách s klapkou přeplou na přívod studeního vzduchu, ne na ty svody, jak se vám ten motor při prvním přidání plynu chová? Má tendenci chcípnout?
Díky !
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
Já to míval zavřené,venku mohlo být horko jak chtělo,nemá to na to vliv.Reaguje to pouze na horký vzduch který si nasává motor od svodů,na nic jiného.Čidlo s Filety reagovalo naprosto stejně.
Lancia Y 1.1.....
OK, díky moc.. tak tim pádem to mám opravdu rozbité.
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
- Buchtič
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak zrovna tahle část a ta hadice má na spotřebu ozbláště v létě minimální vliv. Vhodné to je v zimě, ale poize v případě, že ta klapka funguje. Při koupi auta jsem to neměl a nasadil až časem a v podstatě se to nijak neprojevilo a ani bez ní to nemělo tendenci chípat. Problém byl hledal jinde, jak bylo řečeno například v čidle
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
JJ, to jsem chtěl vidět, jestli to může zpusobovat problém s tím chcípnutím... Jinak jsem tak nějak zatím změřil, že s lehkou nohou, praha, jižní spojka.. tak 6 litrů... Tak to se mi zdá zase slušný celkem..
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
Tak spotřeba bude ovlivněna spíš pravou nohou než stavem auta
Lancia Y 1.1.....
ono možná jak to nejede, tak šlapu furt na zem.. alle i přítelkyně s tim jezdí za hodně.. ještě tomu dám čas... Ale jsem si jist, že to skoro chcípnutí po startu neni normální )
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si jist že jakákoliv dobře míněná rada tobě nemůže pomoct páč tak jak to dlouho řešíš je to neuvěřitelný a všechno tady je jen je potřeba použít funkci HLEDAT o hadici ze svodů do airboxu jsou tu min 3 vlákna ale to stejně není ono prostě bazíruješ na kravinách a podstatný věci neřešíš nebo se jim vyhejbáš
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
No, ale jo myslim, že mi něco pomůže. J8 bohužel na to nemám čas, to auto se ke mě dostane jednou za týden prakticky nějak pořádně. Myslel jsem si, že to vezmu na diagnostiku, na polských stránkách se píše, že to má OBD 2, ale nemá... takže to taky padlo.. Proměřovat lambdu a čidlo se mi uplně moc nechce, hlavně tu lambdu. Takže řešim hlavně klapku v airboxu, o který jsem tu nenašel nic. Prošel jsem všechny témata v sekci Punto motor, co by se mě mohli tak nějak asi týkat... Mám svůj problém rozjetý asi ve 3, akorát jsem se dočetl, že to řeší každej a začlo se tomu říkat vlastnost a nikdo to nevyřešil.. NIkdo, komu by to mělo tendenci chcípnout po startu a nějak to opravil - tu NENÍ.
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys radši místo toho kvanzání vo ničem použil funkci HLEDAT dávno bys věděl... Fakt stačí jen číst a né hledat a dovtipovat se každej den o jiný kravině VŠECHNO CO SIS VYMYSLEL TU JE A MNOHOKRÁT SE TO ŘEŠILO A VYŘEŠILO
Punťa fire, Rosso Tiziano