Parkovací čidla
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Parkovací čidla
Zdravím Všechny,mám takovej menší problém,přestaly mě z ničeho nic fungovat parkovací čidla.Chci se proto zeptat jestli náhodou někdo nemáte zkušenost nebo nápad kam bych měl šáhnout.Děkuji předem za info.
- Reklama
Re: Parkovací čidla
Je to napájené od žárovky zpětného světla. Mě když praskla žárovka, tak to pípalo ikdyž jsem jel dopředu a za mnou jelo blízko auto. Elektronika je uložená v pravém zadním podběhu (přístupná z kufru). Zkontroluj pojistky, napájení.
Multipla Bipower 1,6 /2000
Mám podobný problém - nesvítí couvák a nejedou čidla. Rozebral jsem celý pravý zadní podběh (samo že zevnitř), zkusil jsem tři žárovky, zkontroloval jsem i pojistky (v kastlíku před řidičem), ale závadu jsem nenašel. Má někdo radu? Díky Vašek
Multi 1,9 JTd
A co hledat na druhé straně. Předpokládám, že někde u řadící páky bude nějaký koncový spínač, který dá vědět světlu vzadu aby svítilo (a tím by měly chodit i čidla)....... třeba poradí někdo kdo už prostor kolem řadící páky rozebíral....
Multipla 2004, JTD 145
Ale Máro, čidlo na zpátečku je přece přímo od spodu na převodovce a že by mělo spojitost s činností parkovacího systému, o tom pochybuju, co když budu couvat z kopce bez zařazeného zpětného stupně
www.minimaxa.cz
Parkovací asistent je přímo spojený s žárovkou zpětného světla - takže pokud couváš z kopce bez zařazené spátečky, tak ti pípat nebude. Problém asi bude s tím čidlem zespod převodovky - po Velikonocích mi opravovali olejovou vanu (uškubnul jsem na "rovné kostkové cestě" vypouštěcí štoub i s kouskem vany - ještěže se dá hliník zavařit) a proto mohli nějak poškodit drát nebo čidlo, musím na to kouknout.
Dík za nápad.
Dík za nápad.
Multi 1,9 JTd
Jak tu bylo řečeno, když nemáš zařazenou zpátečku, čidla nefungují (znám to tedy jen z fabie, ale předpokládám, že je to všude stejně), čili čidla jistě mají co do činění se spínačem na převodovce... Určitě hledat v první řadě tam!!!Minimaxa píše:Ale Máro, čidlo na zpátečku je přece přímo od spodu na převodovce a že by mělo spojitost s činností parkovacího systému, o tom pochybuju, co když budu couvat z kopce bez zařazeného zpětného stupně
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Mám taky problém.Když dám zpátečku,senzor funguje,ale asi po 1 sek.změní tón na vyšší,který trvá asi 15 sek.Pak se vypne a konec.Neví někdo co to je?Můj názor je,že asi nefunguje nějaký senzor a ten vyšší tón je upozornění že senzor je mimo provoz.Ale nevím...
Tak a je to... tedka bude kazda rada dobra. V pátek mi umřely sensory. Prostě najednou přestaly chodit. Elektrika do jednotky sensorů jde a tím to hasne. Neopravoval jste nekdo tuto jednotku???? Díky
Multipla 2004, JTD 145
Tak byla Multinka v nemocnici a po výměně čidla v převodovce (cca 350,- Kč) zase píská jako zamlada a už taky svítí couvák
Tak to zkuste taky
Tak to zkuste taky
Multi 1,9 JTd
Václaf píše:Tak byla Multinka v nemocnici a po výměně čidla v převodovce (cca 350,- Kč) zase píská jako zamlada a už taky svítí couvák
Tak to zkuste taky
Díky za tip...ale mě světlo svítí a na výstupu za konektoru po zařazení zpátečky elektriku mám......takže čidlo asi neodešlo. Spíš jsem na nějakého nadšence "elektronka", který si umí pohrát s tíštěnými spoji......a najít chybu.
Multipla 2004, JTD 145
...no tak to se dobře dívej do zrcátek, protože jinak stoprocentně nabouráš! Bez zařazené zpátečky to opravdu, ale opravdu nefungujeMinimaxa píše:Ale Máro, čidlo na zpátečku je přece přímo od spodu na převodovce a že by mělo spojitost s činností parkovacího systému, o tom pochybuju, co když budu couvat z kopce bez zařazeného zpětného stupně
Multipla Bipower 1,6 /2000
Máte někdo odkaz na ty čidla v nárazníku?Asi odešlo,pač to stále píská.
Nebo koupím čidlo třeba z bouračky-funkční...
Nebo koupím čidlo třeba z bouračky-funkční...
bajza píše:Mám taky problém.Když dám zpátečku,senzor funguje,ale asi po 1 sek.změní tón na vyšší,který trvá asi 15 sek.Pak se vypne a konec.Neví někdo co to je?Můj názor je,že asi nefunguje nějaký senzor a ten vyšší tón je upozornění že senzor je mimo provoz.Ale nevím...
Když zařadím zpátečku tak couvací systém začne pískat a pak ztichne a nereaguje na žádný blížící se předmět, začalo pršet a čidla začala fungovat tak jak měla, byl to zážitek. Po oschnutí silnic zas jak u blbejch pískání a jinak nic, zkusil jem čidla čistit nic, nastříkl jsem na ně silikonový olej, nic. tak nevím jestli mám čekat zase na déšť abych si mohl pěkně zacouvat. petrovič , Pro informaci - oddělal jsem i tažnou kouli. Dělá si to ze mě srandu a pořád to píská.