Punto MK1 Fire 60 1.2 - Těsnění před termostatem

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Raito
Začátečník

Punto MK1 Fire 60 1.2 - Těsnění před termostatem

Příspěvek od Raito »

Zdravim,

Dělal jsem výměnu těsnění hlavy, šroubů, klíňáku a ptom i rozvody a sundaval jsem tedy i horní trubku chladící soustavy vedoucí z hlavy, ve který je uloženej termostat.

Moje punto už je na světě 18 let a tak mě nepřekvapilo, že těsnění právě mezi touto trubkou a hlavou už bylo totálně rozdrbaný a byly z něj jenom zbytečky. Když sem to tedy dával zpátky, oškrábal jsem ty zbytky v domění, že na netu stopro takovou srandu například v AutoKelly koupim za pár korun. Jenže to byl právě ten omyl, nikde to nemůžu najít, ani nevim pod jakym názvem to přesně hledat, zkoušel sem v sekcích Hlava válců -> těsnění nebo i Chladící soustava a nikde nic. Proto sem tam provizorně udělal těsnění ze 3 kusů čtvrtek na sobě a asi 150km to vydrželo ale teď už to teče.

Nevíte někdo prosimvás, kde by se dalo sehnat? Nebo budu muset koupit celej termostat a bude to k němu? Případně z jakého materiálu to mám vyrobit? Díky
Punto Mk1 Fire 60 1.2 ['93] 8v 44kW 3-door
Reklama

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Re: Punto MK1 Fire 60 1.2 - Těsnění před termostatem

Příspěvek od Mr.pilot »

těsnění normálně uděláš z klingeritu (nebo jak se to jmenuje) určitě nějaký materiál koupíš v obchodě s těsnícími potřebami.nebo v autodílech by to měli mít taky.pak z toho jen vystřiháš nové těsnění
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Raito
Začátečník

Příspěvek od Raito »

Okay, díky ;)
Punto Mk1 Fire 60 1.2 ['93] 8v 44kW 3-door
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

ina moznost nieje, ja som to tesnenie tiez zhanal samostatne, zial sa tak nepredava, len s celym termostatom, nastastie mam v autokelly znameho ktory mi to tesnenie poskytol :D a termostat poslal dodavatelovi na reklamaciu ako nekompletny :lol:
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Jaroslav1 »

Já používám silikonový tmel na převodovky. Vydrží teplotu až 200° C a žádné těsnení..Očistit ,odmastit,nanést na styčnou plochu,počkat asi 3min.a pak namontovat.Vytlačený tmel otřít hadrem a nebo ponechat. 100° těsnost lepší jak těsnění z papíru anebo z klingeritu :)
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
racer
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od racer »

těsnění se dá sehnat bud ve fiatu, nebo přes prodejce ND, kteří se specializujou na fiaty, ale tam ti daj taky asi jenom orig. cena je všude podobná kolem 93,-.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“