klepanie od zadnych kolies pri przdeni

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
hukoman
Začátečník

klepanie od zadnych kolies pri przdeni

Příspěvek od hukoman »

Ahojte Fiataci,

pred cca 10 dnami som mal auto v servise a mechanik mi povedal ze bolo potrebne "zbrusit" (neviem ci to povedal presne takto ale v podstate ze nieco robili s brzdovymi bubnami) bubny. Vsetko bolo v pohode auto brzdilo super, avsak vcera ked som isiel z prace domov (vcelku dost prsalo - mozno to ma suvis) tak som zistil ze pri pomalom dobrzdovani mi to vydava "klepotanie" od zadnych kolies. Ono ked idem rychlo a pribrdzim tak to je v pohode (bez nejakych zvukov) avsak ked dobrzdujem (zastavujem) tak to vydava dost hlasny klepotavy zvuk.

Dnes rano to iste pri ceste do prace (zase prsalo) ked som dobrzdoval ten isty klepotavy zvuk. Inak brzdi to presne tak ako predtym, len je to dost neprijemne/otravne.

viete mi prosim poradit co s tym moze byt?

Diky!
Fiat Punto mk2 (2002), 1.2 8v, 5dv., 6x airbag, manual klima, ABS
Reklama

djmedi
Fiaťák

Re: klepanie od zadnych kolies pri przdeni

Příspěvek od djmedi »

Ahoj,

tak stejný problém mám i já na mém puntu. Dělá to jak píšeš u dobržďování. TAky mi v servise brousili/čistili bubny, toto proběhlo na podzim po koupi punta. Chvíli to vydrželo, ale při pozdější jízdě v plně zatíženém autě to udělalo znova a teď to dělá znovu, ale ne stále. Záleží na stylu brždění. V podstatě to neřeším, brzdí mi auto dobře za všech podmínek. Takže tak... :)
Fiat Punto Sporting 1.2 MK2 už EE
Nyní: :::Peugeot 206 SW 1.4 HDi:::
pozn.: obrázek profilu je pouze informativní
hukoman
Začátečník

Re: klepanie od zadnych kolies pri przdeni

Příspěvek od hukoman »

Ahoj,

no aj mne brzdi v pohode. len je to dost neprijemne tie zvuky. Ked dobrzdujem na prechode tak sa vsetci obzeraju ze co sa deje :lol:

Asi hodim Punta do servisu a uvidim co s tym spravia.
Fiat Punto mk2 (2002), 1.2 8v, 5dv., 6x airbag, manual klima, ABS
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“