kliková hřídel-výroba
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
kliková hřídel-výroba
Scháním někoho kdo vyrábí klikové hřídele,byl bych rád za nějaký kontakt.zkoušel jsem to přez internet ale všichni je jen brousí a já bych potřeboval úplně jinou.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
- Reklama
Re: kliková hřídel-výroba
pánku, tak to čumím, aj keby niekto kľukovku na zákazku vyrobil, tak to nezaplatíš, čo si tak niečo prečítať o strojárenstve a tak sa trošku dostať do obrazu
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Hele,u nás v práci se dělaj klikovky do kamionů.Přivezou nám výkovek,ten se ohrubí,zakalí,obrousí,vyváží,zkontroluje a šup s nim pryč.Pokud by si sehnal výkovek(což asi ne,protože je málo železa a každej kousek je hrozně drahej),tak pokud bys měl dost financí(řády desítek tisíc) tak by teorericky šlo tu kliku zhotovit,ale bylo by to hodně finančně i časově náročný,jelikož by se musely přizpůsobit mašiny(kotouče na brusech,kalící závěsy na kaličkách) a podobně a to bys asi nezaplatil.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Very Weird
Když jsou peníze jde všechno. Ale za každou cenu? Proč?
Ona by ta klikovka co se týče rozměrů byla stejná jako ve favoritu(je jedno na jaké fórum to píšu,jen abych nebyl hned odeslán na škodovácký fórum) jen s tím rozdílem že by to byl řadový 16ti válec(neberu to jako limitující číslo stačil by klidně 8mi válec jenže pokud se ta klika jednou vyrábí tak už není o tolik dražší ji udělat delší) takže mě by teoreticky stačilo spojit 4 klikovky za sebe,jenže to je nesmysl protože mě nenapadá jak,aby to neprasklo,takže se to musí vyrobit v jednom kuse.
Takže se spýš jedná o výkovek protože na obroušení by mohlo jít použít nastavení právě z favoritu
blok motoru a vačka není problém opravdu se jedná jen o tu kliku
Klika pokud by byla vyrobena správnou technologií by měla to namáhání vydržet,nepočítám s nějakými extrémními výkony,tady se spíš jedná o jedinečnost takového motoru a hlavně o zvuk.
Mě se jednalo o to jestli někdo nezná nějakou firmu která by se výrobou takových dílů zabývala,třeba do veteránů,ve kterých se podobné motory oběvují
Jinak o moji znalost strojírenství bych se nebál jisté vzdělání v oboru mám,jen nejsem schopen tento díl vyrobit svépomocí.
Takže se spýš jedná o výkovek protože na obroušení by mohlo jít použít nastavení právě z favoritu
blok motoru a vačka není problém opravdu se jedná jen o tu kliku
Klika pokud by byla vyrobena správnou technologií by měla to namáhání vydržet,nepočítám s nějakými extrémními výkony,tady se spíš jedná o jedinečnost takového motoru a hlavně o zvuk.
Mě se jednalo o to jestli někdo nezná nějakou firmu která by se výrobou takových dílů zabývala,třeba do veteránů,ve kterých se podobné motory oběvují
Jinak o moji znalost strojírenství bych se nebál jisté vzdělání v oboru mám,jen nejsem schopen tento díl vyrobit svépomocí.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
- zokot
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
To škodovácký forum si zkoušel? Tam jsou taky otevřený hlavičky
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
Fiat GP 1.9 (2006)
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
To jako že by měla průměr jako favoriťácká ale 4x delší? To silně pochybuju že by dlouho vyržela,v takový dýlce by měla snahu se hodně kroutit a praskat.Další věc klika u favorita je jen 3x uložená takže taky nic moc.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Very Weird
vyššie bolo spochybnene nadpojenie, TATRA použivala vo svojich "naftakoch" klukovku zoskrutkovanú a nič nepraskalo, je pravda že bola na valivých ložiskach
Škoda 130L agave už z recyklovana
jenže u hotovejch klikovek už je problém vymyslet to napojení
Dělený klikovky se dělaj normálně,a používaj se v leteckých hvězdicových motorech a tam je třeba klika která přenáší 4000HP,jenže taky to spojení podle toho musí vypadat.
Dělený klikovky se dělaj normálně,a používaj se v leteckých hvězdicových motorech a tam je třeba klika která přenáší 4000HP,jenže taky to spojení podle toho musí vypadat.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2