HELP - zastrcka zapalovace
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - zastrcka zapalovace
koupil jsem si navigaci a zjistil jsem, ze mi nejde zastrcka 12V, nevite nekdo jestli to vede pres pojistku a popripade pres kterou? Nenapada me v cem jinem by mohl byt problem, ze nejde. Predem diky za odpovedi.
Punto 1.2 8V ELX 2001
- Reklama
diky moc za odpovedi zarovku jsem samozrejme zkousel. Zapalovac vubec nepouzivam, takze jsem az pri pripojovani navigace zjistil, ze je zapalovac uplne rozpadlej a vysypanej do zastrcky a tim se to nejspis vyzkratovalo a vyhorezala pojistka. Hmm nevsim, sem si zadny cigarety, kdyz sem koukal do pojistkovky, mrknu na to poradne, doma schemata mam, ale jsem na dovolene, takze musim improvizovat jdu na to mrknout, taky moc diky za rady
Punto 1.2 8V ELX 2001
ja to mam prezmenu pod autoradiom a konetktor mi vypadava kazdu minutu tak to musim vypchat papierikmi a vtedy sa to nepohne ani o milimeter.koby píše:sem zjistil, že ta zástrčka má nákej blbej tvar. dám tam tu nabíječku na navigaci a má tendenci jakoby vyklouzávat nahoru... Přejede se pár hrbolů a bez napájení.. Ale to je detail.
Zástrčka nebo zásuvka?koby píše:sem zjistil, že ta zástrčka má nákej blbej tvar. dám tam tu nabíječku na navigaci a má tendenci jakoby vyklouzávat nahoru...
Mně v zásuvce Punta vždy fungovalo vše kromě nabíječky na mobil Siemens, která měla blbě vyřešené kontakty na zástrčce. Stačilo mírně přihnout ty plíšky, co jsou v zásuvce vidět zvenku
Punto 55S Mk I
Re: HELP - zastrcka zapalovace
Nazdar ludia,
Chcem do svojho Punta 55 namontovat zapalovac, len neviem ako na to (mam tam po nom len dieru).
V Tescu som nahodou nasiel autozapalovac (vid foto), ale nemam ani sajnu ako ho tam napojit.
Zatial som to pozeral len tak zbezne, v diere na zastrcku zapalovaca, mam nejake kable z koncovkou s troma otvormi
Nemate niekto skusenosti z montazou podobneho zapalovaca do Punta?
Diki
Chcem do svojho Punta 55 namontovat zapalovac, len neviem ako na to (mam tam po nom len dieru).
V Tescu som nahodou nasiel autozapalovac (vid foto), ale nemam ani sajnu ako ho tam napojit.
Zatial som to pozeral len tak zbezne, v diere na zastrcku zapalovaca, mam nejake kable z koncovkou s troma otvormi
Nemate niekto skusenosti z montazou podobneho zapalovaca do Punta?
Diki
- Přílohy
-
- zapalovac.jpg (70.61 KiB) Zobrazeno 6622 x
Re: HELP - zastrcka zapalovace
Standardne je tam modra 15 A poistka (ak si dobre pamatam) a napaja okrem ineho aj osvetlenie interieru. Pri napati 12 V je jej zatazitelnost 12 V x 15 A = 180 W. Teda by teoreticky mala zniest 180 W. Z toho treba odratat zataz inych spotrebicov na nu napojenych a mas vykon ktorym sa da teoreticky zatazit ta zastrcka. Fakt je, ze mne sa ju podarilo vytrieskat aj pri 120 W, ale nevylucujem skrat v spotrebici.
P.S. Neviem co za kretena vymyslelo takyto typ zastrcky, este som nevidel to co sa do toho zasuva aby v tom drzalo pevne, nehybalo sa a nemalo to velky prechodovy odpor, existuje kopec kvalitnych typov konektorov, tak preco zrovna do aut je takyto debilny typ zastrciek brany ako standard.
P.S. Neviem co za kretena vymyslelo takyto typ zastrcky, este som nevidel to co sa do toho zasuva aby v tom drzalo pevne, nehybalo sa a nemalo to velky prechodovy odpor, existuje kopec kvalitnych typov konektorov, tak preco zrovna do aut je takyto debilny typ zastrciek brany ako standard.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km