Pomale vracanie spojkoveho pedala vo velkej Zime ???
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Pomale vracanie spojkoveho pedala vo velkej Zime ???
Dnes vecer som docestoval z BA, domov na stredne slovensko, kde je zima -16 stupnov !!!
Asi tak pol hodinu som doma poveceral a vyrazil za kamosmi, po par km som si vsimol, ze spojkovy pedal sa mi po preradeni vracia pomalsie ako obycajne, hlevne to bolo citit pri radeni 4,5,6.
Skusil som ci spojka zabera tak ako pred tym a to je OK. Prejavovalo sa to aj pri zohriatom motore.
Cestou z BA som nemal ziadny problem.
Pravdou je, ze je to moja prva zima s tymto autom a nikdy som este s nim nejazdil v takychto mrazoch.
Je mozne v takychto velkych mrazoch je to normalne a netreba sa nicoho bat, alebo sa mi tam vplyvom tej zimi nieco pokazilo ???
Asi tak pol hodinu som doma poveceral a vyrazil za kamosmi, po par km som si vsimol, ze spojkovy pedal sa mi po preradeni vracia pomalsie ako obycajne, hlevne to bolo citit pri radeni 4,5,6.
Skusil som ci spojka zabera tak ako pred tym a to je OK. Prejavovalo sa to aj pri zohriatom motore.
Cestou z BA som nemal ziadny problem.
Pravdou je, ze je to moja prva zima s tymto autom a nikdy som este s nim nejazdil v takychto mrazoch.
Je mozne v takychto velkych mrazoch je to normalne a netreba sa nicoho bat, alebo sa mi tam vplyvom tej zimi nieco pokazilo ???
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
- Reklama
Re: Pomale vracanie spojkoveho pedala vo velkej Zime ???
nerieš, bežná reakcia na zimu ak je kvapalinou ovládaná spojka, v zime sa všetko ochladením zmenšuje,
dnes v noci bolo u nás -11 spojka išla ako spomalený film na späť a brzdy boli tiež zo začiatku nijaké 

Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Joj dik za odpoved, uz som sa bal ze sa tam nieco pokazilorogi píše:nerieš, bežná reakcia na zimu ak je kvapalinou ovládaná spojka, v zime sa všetko ochladením zmenšuje,dnes v noci bolo u nás -11 spojka išla ako spomalený film na späť a brzdy boli tiež zo začiatku nijaké

Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
- johny_punto_sporting
- Fiaťák
mne predvčerom pri -15 vynechávalo servo a kvalty išli tiež poriadne ztuha
to bude tou zimou
to bude tou zimou

Punto mk2 dark grey metalic
1.2 16V edition sound
1.2 16V edition sound
Mne dnes rano dokonca bolo asi minutu spojku trosku citit tak sa chuda nevedela rozhybat. Len naspat na juh kde je max -10johny_punto_sporting píše:mne predvčerom pri -15 vynechávalo servo a kvalty išli tiež poriadne ztuha
to bude tou zimou

Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
no tak asi bych preventivně zkontroloval jak je na tom brzdová kapalina(voda vzduch) a popř. vyměnil. protože já jsem nikdy se spojkou takové potíže neměl ani při -20, řazení jde občas ztuha, ale to je bordelem v lanovodech
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
-16 stupňov nemôže ovplyvniť spojku,pokiaľ je v poriadku,treba to dať pozrieť,lebo takto môžeš odpáliť obloženie na lamele.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
mk2 má kapalinové ovládání spojky, a pokud není brzdová kapalina v pořádku tak může zatuhnout
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
To mi dělá také. Asi už to má kapalina za sebou.
Zlatý bovden na Favu. Mechanika je mechanika. Ale čekám až se ojedou přední desky a pak to vyměním všechno.Mám ještě původní z výroby 

Netusil som ze na spojku ma vplyv brzdova kvapalina a z brzdami problem nemam. Keby ste to sem nenapisali tak o tom nemam ani tusenie.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Netušil? Vždyť spojka má společnou nádobku kapaliny s brzdami
A za 5 let ,tedy pokud někdo nemá tu lepší kapalinu,máš v brzdách vodu místo brzdovky..To mám asi já
Měl bych to řešit,občas to nebrzdí
Sakra jak dlouho vydrží přední desky?

Je to moje prve auto a v technickych veciach mam este velke medzery 

Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Ono tak měla i š 1000mb až 135/136L. To je normální. Ale jak říkám,z mého pohledu je mechanické ovládání spojky nejlepší.
Tak na zaklade rad co som tu dostal, som si prestudoval prirucku "Jak na to?"
No a bola tam hned odpoved na moj problem, jednoducho zavzdusnena spojka a preto to pomale vracanie pedalu. Prejavuje sa to preto len pri velkej zime, lebo to este len zacina blbnut a treba to dat urobit.
Takze musim dat odvzdusnit spojku a ak bude treba aj vymenit kvapalinu.
No a bola tam hned odpoved na moj problem, jednoducho zavzdusnena spojka a preto to pomale vracanie pedalu. Prejavuje sa to preto len pri velkej zime, lebo to este len zacina blbnut a treba to dat urobit.
Takze musim dat odvzdusnit spojku a ak bude treba aj vymenit kvapalinu.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet