padanie otáčok, zdochnínanie motora

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

dandikp
Začátečník

Re: padanie otáčok, zdochnínanie motora

Příspěvek od dandikp »

Tak posilovač brzd taky nic. Udělal sem prasárnu,vytahl sem hadicu ze sání od posilovače,dukladně zacpal diru na saní a byl to projet,Nic přijemnyho ale i s odpojenym posilovačem to zdechá takže tam to nebude.
Jak si řikal ještě vede hadice někam do kokpitu tak zkusim mrknout na tu kam vede a jak to tam vypada.
Reklama

josefbartos
Začátečník

Příspěvek od josefbartos »

dandikp píše:všechny komplet,s celym motorem,krokovaci motorek klapka a všechno druhy a problem přetrvavá.mam cely druhy trochu rostřeleny auto ale nejde na to dojit.
Zdravím, když to čtu, trochu mi to připomíná můj problém. 1,2 8V 2002 mi pořád pocukávalo, nedrželo otáčky, netáhlo a žralo.....Vyměnil jsem snad všechny čidla a nic. poslední co zbývalo, bylo čidlo škrtící klapky. Bohužel tento typ ho má zalisovaný přímo v tělese celé klapky, takže je třeba vaměnit celou klapku....cca 5 tis. :( Ve fiatu i jinde na diagnostikách mě ujišťovali, že klapka je v pořádku, že počítač ukazuje vše v normě....poradit ale nedokázali. A opravit už vůbec ne!!!Takže jsem vyměňoval dál jiná čidla, až jsem to nevydržel a riskl jsem koupit tu klapku. Bylo to ono. Od té doby auto jede jako drak, necuká , snížila se spotřeba a přesně drží otáčky volnoběhu.
Zkus tedy alespoň na zkoušku sehnat celou klapku, že bys to vyzkoušel, než uvalíš peníze za novou.
Fiat Punto 1,2 8V, 2002
Fénix
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Fénix »

Já bych tu cenu zase tak nehrotil. Na Felicii stojí podobně.
josefbartos
Začátečník

Příspěvek od josefbartos »

Fénix píše:Já bych tu cenu zase tak nehrotil. Na Felicii stojí podobně.
Nechci se přít, protože nevím, kolik stojí na Felicii, ale jen tak orientačně na pop-artu stojí klapka na Punto 6048Kč včetně DPH......
http://www.pop-art.cz/AhxPagPrdDet.aspx?PrdRc=NAH17034" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Punto 1,2 8V, 2002
Fénix
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Fénix »

Je to pálka no,ale občas už to prostě nejde vyčistit. Nemá neomezenou životnost.
dusantre
Začátečník

Příspěvek od dusantre »

ja som mal presne to isté!!! stačí vyčistiť škrtiacu klapku!
sperhy
Fiaťák

Příspěvek od sperhy »

nazdar páni..nenasiel som nikde podobnú tému tak to dám sem...mal som problem ze som staltoval za studena niekedy az na tri krát....ked bolo najhoršie tak až na 5 krat....pri zohriatom motore to bolo v pohode...potom sa to zhoršilo a začalo mi to skapínať aj na zohriatom motore..nedržalo to volnobeh...tak som prečistil klapku, dal nové sviečky a bohužial to robí stále...volnobeh a štartovanie na zohriatom motore už OK...ale tie studené štarty stále tak na 2-3 krát..kde by mohol byt problem? :)
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

Taky jsem mel stejny problem, na krizovatce pri volnobehu mi padaly otacky, obcas chciplo...

Vycistil jsem krokovy motorek (motorek volnobehu), opatrne pri cisteni at se s tim moc nepootoci, lepsi je zmerit vzdalenost jak moc je povytazen a po vycisteni at je stejna. A otacky v pohode.

Jen nahodny odkaz at vidis jak to vypada.. http://auto.bazos.cz/inzerat/11259148/K ... -Marea.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Janekk
Začátečník

Příspěvek od Janekk »

Zdarec, mám ten stejný problém, klapku jsem vyčistil, čidlo jsem vyčistil, týden v pohodě a potom to začlo znova. Všiml jsem si, že když stojí na místě a několikrát po sobě zmáčku brzdový pedál tak otačky klesnou na 500 ot/min a potom vyletí na 900ot/ min a stále dokola.

Zkusím se mrknout na tu těsnost, potom dám vědět.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“