skusenosti s vymenou variatora pomocou opravneho kitu.

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
poper25
Fiaťák

skusenosti s vymenou variatora pomocou opravneho kitu.

Příspěvek od poper25 »

Nasiel som tu par stranok o tom, aj uz to niekto mal doma, ale odpovede, ako to dopadlo sa myslim, ze mad mike neodckal.
ja som hladal cislo tohto opravneho kitu a nasiel som diel č.71715450

pruzinka a kruzok podla fotiek.
Takze nastava otazka, ci sa teda dava dole rozvodovy remen, ale asi ano...
Ak to niekto uz tak menil, uvital by som nejake podrobnejsie info, co vsetko je treab spravit pri vymene.
Ked to uz ma niekto za sebou, dajte vediet.

Diky
fiat stilo 1,6 16v
Reklama

mad mike
Všeználek

Re: skusenosti s vymenou variatora pomocou opravneho kitu.

Příspěvek od mad mike »

máš pravdu nedočkal. nedopátral jsem se ani po tom, zda možná oprava opravdu záleží na typu auta. nakonec nebylo potřeba, evidentně ho mám v pořádku. výměna zjednodušeně - musíš úplně vymontovat sací vačku a ve svěráku :shock: (tak je to v manuále) povolit a demontovat variátor, pak vyměníš pružinu a další věci. jinak opravná sada tady v olomouci stojí cca 200kč
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
poper25
Fiaťák

Příspěvek od poper25 »

no zbohom;) skoda, ze uz ten chalanisko neodpisal, aky to malo ucinok, lebo co som sa docital, tak uz dost chybny variator ma za nasledok tazky start, padanie otacok,az zdochynanie motora, horsi chod auta pri spodnych otackach a zvysenu spotrebu, co by defakto malo zmysel,kedze to je rovnaka vec ako u hondy vtec...
A tebe mike klepal motor? Ked pises, ze si ho chybny nakoniec nemal??
fiat stilo 1,6 16v
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

mě něco klepalo od motoru a nakonec to byla prasklá membrána v pneumatickém ovladači sacích klapek- klepaly ty volné klapky a klesl výkon. navíc jsem měl zasviněnou váhu vzduchu.
pokud máš s autem nějaké takové problémy a víš že to nezpůsobuje nic jiného tak to asi budeš muset kuchnout. mě ted znova praskl vlnovec a asi budu muset poslat na seřízení vstřiky
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

Zdravím pánové. Mad Mike kde u vás v Olmiku se dá sehnat ta opravná sada??? Já jsem zase četl, že s tou opravnou sadou to není nic moc. Údajně to za chvílu začne znova. Co je na tom pravdy nevím. Já jsem měnil celý variátor. Musí se sundat rozvody, vyndat vačka, jak je psáno ve svěráku povolit variátor a pak to zase dat do kupy. Problém je ty rozvody nastavit. Prý jsou takoví borci, kteří to dokážou bez přípravků-no nevím, nemám k tomu moc důvěru..... Jinak není tu náhodou někdo, kdo ty přípravky vlastní????
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

Fiat autodíly Doseděl. tema přípravkama- kostka s vyfrézovaným tvarem vačky a dvěma dírama na šroby ,se aretuje sací vačka při výměně rozvodů aby se zamezilo pootočení právě variátoru. ohledně nastavení po výměně variátoru nic nevím :(
2puntas: jak se ti to pak podařilo nastavit?
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

mad mike píše:Fiat autodíly Doseděl. tema přípravkama- kostka s vyfrézovaným tvarem vačky a dvěma dírama na šroby ,se aretuje sací vačka při výměně rozvodů aby se zamezilo pootočení právě variátoru. ohledně nastavení po výměně variátoru nic nevím :(
2puntas: jak se ti to pak podařilo nastavit?
No já sem to přímo nedělal. Borec co to dělal, se chvástal, že přípravky nepotřebuje a nebylo to ono.Pak mi to jeden borec udělal podle přípravků a paráda. To on mi říkal, že se to dá udělat i bez nich, sice prý víc práce, ale jde to. Já jsem ty přípravky našel na netu,ale stojí 4tis a nechce se mi dávat 4tis abych si jednou uherskou dobu nastavil rozvody. Kdybych k nim měl přístup, nechal bych si je udělat podle nějakých originálů :-D
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“