Mám prosbu,
potřebuju zjistit jak mám u Punta 1.1 40kw, 1997 zjistit za je prasklý těsnění pod hlavou,nebo hlava? Pokud je prasklé těsnění tak se vyvaří voda?a pokud hlava,tak po oddělání zátky na olej by se tam měla kondenzovat voda?
Děkuji za rady
tú zátku olejovú si vôbec nevšímaj, keď je prasknuté tesnenie alebo hlava tak ti tlakuje chladiaci systém, motor sa môže prehrievať, alebo sa ti môže strácať voda z chladiaceho systému, z dôvodu že je prisávana do spalovacieho priestoru, alebo ked je pri vyfukovóm ventile je strhavana do vyfuku
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Pietro_mat píše:Mám prosbu,
potřebuju zjistit jak mám u Punta 1.1 40kw, 1997 zjistit za je prasklý těsnění pod hlavou,nebo hlava? Pokud je prasklé těsnění tak se vyvaří voda?a pokud hlava,tak po oddělání zátky na olej by se tam měla kondenzovat voda?
Děkuji za rady
Tak jak psal Rogi.A pokud se ti mírně ztrácí voda a nejde do oleje,tak zkus vyšroubovat svíčky,pokud bude mít některá jinou barvu (spíše do oranžova) než šedou tak poznáš do kterého válce ti to jde. U mě bylo prasklé těsnění u prvního válce,voda se tlačila do něj,do oleje to nešlo.A myslím že u tak nízkoobjemového motoru u punta snad ani hlava nepraskne,spíš se mirně zkroutí při nejhorším
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Je také dobré kontrolovat jak se chová hladina ćhladící kapaliny.Kam se dostane při zahřátém motoru a kde se nachází při vychladném motoru.Mě se to vyplatilo,že jsem s předstihem vypozoroval,že mi odchází těsnění pod hlavou a vyměnil jsem ho včas aniž bych uvařil motor.Dělám si na nádobkách,i brzdové, lihovou fixkou rysky,vyplatí se to.