Za studena zlobí motor:-( prosím poraďte (brava 1.6 16V)
Moderátor: peta.smolik
Za studena zlobí motor:-( prosím poraďte (brava 1.6 16V)
Čau všichni,
měl bych takovej dotaz.Mám 1.6 16V r.v96 a když nastartuju za studena tak mi to trochu cuká a otáčky sou nepravidelné,při přidání plynu padají otáčky jako by se motor dusil a když držim vic sešlápnutý plyn tak to někdy střili z výfuku .Po zahřátí je to o.k.Už sem s tim byl párkrát v servisu ale žádná změna.Jestli někdo vite čim to může být tak dejte vědět.Budu moc rád
měl bych takovej dotaz.Mám 1.6 16V r.v96 a když nastartuju za studena tak mi to trochu cuká a otáčky sou nepravidelné,při přidání plynu padají otáčky jako by se motor dusil a když držim vic sešlápnutý plyn tak to někdy střili z výfuku .Po zahřátí je to o.k.Už sem s tim byl párkrát v servisu ale žádná změna.Jestli někdo vite čim to může být tak dejte vědět.Budu moc rád
Naposledy upravil(a) Hanesek dne 21 lis 2006, 23:15, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
... delalo mi to na puntu, po nastartovani kolisani otacek a po pridani plynu
se to dusilo a neslo do otacek ...
... v servisu nic nezjistili, vse OK ...
... tak jsem odpojil RJ a bylo po problemu...
se to dusilo a neslo do otacek ...
... v servisu nic nezjistili, vse OK ...
... tak jsem odpojil RJ a bylo po problemu...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
... RJ - řídící jednotka ...
... v podstate jsem odpojil baterku a tim resetoval RJ ... jen si dej pozor
na radio, at se ti nevymaze kod (jestli ho mas kodovany)
no me to pomohlo ale muze to byt i jinym problemem ...
... svicky, vzduchovy filtr nebo lambda sonda ...
... pockej az se ti nekdo ozve co ma 1,6 motor ...
... v podstate jsem odpojil baterku a tim resetoval RJ ... jen si dej pozor
na radio, at se ti nevymaze kod (jestli ho mas kodovany)
no me to pomohlo ale muze to byt i jinym problemem ...
... svicky, vzduchovy filtr nebo lambda sonda ...
... pockej az se ti nekdo ozve co ma 1,6 motor ...
... strileni z vyfuku znamena, ze do nej jde nespaleny benzin a ten nasledneHanesek píše:a to občasny střileni z vyfuku,neviš čim by to mohlo byt?
chytne a udela BUM ...
... ted me napada, mozna nejaky problem se zapalovanim a nebo mas
moc bohatou smes ...
... nejdriv bych se podival na svicky ...
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Podobně se chová i moje BRAVO, jak sem tak četl popisy odstranění závad výměny všeho možného týkající se motoru ( svíčky, kabely, filtry ... ) nemají vliv. Mám vše nové ( od výměny 800km ), myslím filtry, svíčky, kabeláž atd ) ... a stejně mi to někdy někdy za studena netáhne, né vždycky. Střílet mi to nestřílí. Takže bych se přikláněl asi na lambdu...
Někdy se mi ale stane, že mám-li zahřátý motor, vypnu ho a po cca 1h jej znova nahodím, někdy nedrží otáčky a občas dokonce i zdechne. Při sešlápnutí plynu otáčky jdou nahoru, ale né moc ochotně. Takto mi to třeba udělá 2x něž se rozjedu a dále třeba 14dní bez problémů. Troufám si říct, že problém bude podobný.
Někdy se mi ale stane, že mám-li zahřátý motor, vypnu ho a po cca 1h jej znova nahodím, někdy nedrží otáčky a občas dokonce i zdechne. Při sešlápnutí plynu otáčky jdou nahoru, ale né moc ochotně. Takto mi to třeba udělá 2x něž se rozjedu a dále třeba 14dní bez problémů. Troufám si říct, že problém bude podobný.
FIAT BRAVO 1.6 v16 SX100 rv.10/97
No Lambdou si myslim že to asi nebude protože podle mě by se to projevilo na spotřebě a ta je pořád stejná.Ale napadá mě že mi tam teď ve předu chybi ten plastovej usměrňovač vzduchu co de do chladiče.Byl prasklej tak ho mám na spraveni takže mám jen rouru přimo v motoru.I když to si myslim že by na to nemělo mit vliv když to auto stejně stoji na mistě.A ta baterka to stači odpojit a hned zase připojit nebo ji nechat nějakou dobu odpojenou?Co se tyče toho resetu RJ
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Je to stříkačka, takže směs ( benzin + vzduch ) si míchá vstřikovací jednotka sama dle informací lambda sondy ( což prakticky nahrazuje fce sytiče ), no a pakliže lambda dává mylné informace vstř. jednotce, tak to nejspíš nevhodně míchá směs a problém je na světě.Hanesek píše:tak nevim proč ale z vyfuku už to nestřili.Jen jako by blb sitič jestli tam teda nějakej je nevim jako by to za studena michalo špatně směs.
Je to podotýkám můj osobní názor, nejsem žádný odborník.
FIAT BRAVO 1.6 v16 SX100 rv.10/97
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To sání na to nemá vliv...Hanesek píše:No nevim,je to možny ale pořád mi tam nesedi ta spotřeba(připadne mi normální).Možná to bude taky tim že mi tam chybi část sání.Jak už sem psal mám ho na spraveni.Uvidim co to udělá potom.Při nejhorsim zkusim tu lambda sondu.Diky.Kdyžtak pak dám vědět jak to dopadlo