MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) OndraK

Každý má zde možnost si založt solo diskuzi o svém Puntu

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

OndraK
Zkušenej Fiaťák

Re: MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) OndraK

Příspěvek od OndraK »

Tak dneska jsem se konečně dokopal k namontování přístrojovky s otáčkoměrem. Funguje to uplně na jedničku. Ani kabel jsem netahal z motoru, našel jsem ho vyvedenej zepředu na tý bílý sběrnici vedle pojistek, ve spodní polovině, modrej kablík.
Přílohy
aaaaa_IMAG0224.jpg
aaaaa_IMAG0224.jpg (43.5 KiB) Zobrazeno 3311 x
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero

ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Reklama

OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

Teď tu řeším takový zajímavý problém. Když je auto studený tak divně pocukává, dělá to zhruba do 4000 otáček, pak to přestane. Když je zahřátý tak to nedělá vůbec. Svíčky a kabely tam jsou asi 500km, cívky jsou ok(na ohmmetru i kdyz odpojim kabel a pricvaknu ho na svicku venku). Palivovej filtr to imho nebude, to by se mu nedostával benzín pořád a ve vyšších otáčkách by se to zhoršovalo,ne? Benzín jsem zkoušel z Agipu, Shellky i OMW. A tak nějak nevím co bych měl hledat dál...
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

mal som podobne problemi,ak som nastartoval na volnobehu som pocul cvrlikanie,zistilo sa ze je to regler na alternatoru,tak sa vymenil,sposobovali to nanom uhliky,no este predtym som mal problemi so spojkou a ta mi tiez sposobovala cvrlikanie-ryncanie a to dovtedy kym sa auto nezohralo,zevraj zle lozisko,vymenil som cely kit spojky uz je to ok
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

Ah, použil jsem asi špatné slovo pro slovenské bratry, auto necvrliká, neozývá se žádný divný zvuk. Jen pocukává, jakože člověk má sešlápnutý plyn, točím třeba zhruba stabilní otáčky 2500, po rovince a auto cuká, jako kdyby špatně spalovalo...
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

Tak aby toho nebylo málo, tak mám asi ruplý těsnění pod hlavou... Bílej kouř z výfuku, když to necham někde stát tak silnice pod výfukem je za chvilku mokrá, strácí se chladící kapalina (fakt fest, dolil jsem ji asi 2cm pod max a po 15 minutách je v expanzce asi 5 čísel vody), přijde mi že po hladině plujou takový mastný fleky. Pod víčkem oleje sice není kafe,ale podle zbytku bych to viděl na to těsnění. Zkusil bych si to vyměnit sám, ale nevím co všechno se mění - těsnění, šrouby a ještě něco? A taky jakou značku, nemusí to být nutně racing těsnění za buhvíkolik tisíc,ale zase aby to nebyl uplnej šmejd...
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

OndraK píše:Tak aby toho nebylo málo, tak mám asi ruplý těsnění pod hlavou... Bílej kouř z výfuku, když to necham někde stát tak silnice pod výfukem je za chvilku mokrá, strácí se chladící kapalina (fakt fest, dolil jsem ji asi 2cm pod max a po 15 minutách je v expanzce asi 5 čísel vody), přijde mi že po hladině plujou takový mastný fleky. Pod víčkem oleje sice není kafe,ale podle zbytku bych to viděl na to těsnění. Zkusil bych si to vyměnit sám, ale nevím co všechno se mění - těsnění, šrouby a ještě něco? A taky jakou značku, nemusí to být nutně racing těsnění za buhvíkolik tisíc,ale zase aby to nebyl uplnej šmejd...
To vypadá že ti jde olej do vody takže je to těsnění pod hlavou Další varianta je vzduch do vody ale to není tvůj případ asi Těsnění stojí orig. 650 ale v autoKelly se dá koupit dobrý kolem 400 Jenže když se ti to podfouklo tak bys měl ještě nechat přebrousit hlavu to stojí 500-1000kč V tvým případě bys měl vyměnit i olej+filtr a náplň chladiče Podle manuálu bys měl vyměnit i rozvody ale to skoro nikdo nedělá Pokud máš nějakej vercajk tak to zvládneš ale měl bys mít určitě momentovej klíč na utažení hlavy Šikovnej mechanik zvládne sundat hlavu do hodiny a taktéž to pak dát dokupy taky do hodiny takže nevím jestli bych to dělal sám páč ve finále ušetříš +- 2x300
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

A ještě jsem zapoměl pokud se brousí hlava tak musíš posléze pod víkem vymezit ventilový vůle a to si sám nezvládneš udělat takže bejt tebou hodím to do servisu ale do autorizovanýho bych to nedával páč na tuhle opravu mají tabulkovou cenu a to by ses prohnul Cena by se ale měla dát odvodit Těsnění 400 broušení 700 fridex 400 podložky pod ventily 300 olej 600 filtr 100 práce 3hodiny 900 Takže dokupy tak 3500 +- ale je to jen odhad ale u Fiata 6000(ověřeno) Ještě mně tak napadlo že to ani nemusí bejt těsnění ale jen prasklej chladič nebo vadná vodní pumpa ale to jsou jen dohady
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

to těsnění jsem usuzoval podle bílýho kouře a mokrýho fleku za vejfukem.
A uplně sám si to dělat nebudu, budu mít na pomoc velice šikovnýho člověka, kterej fiatům fakt rozumí. hlavu mi kdyžtak srazí kamarád strojař, na frézce, vůle ventilů mi udělá ten šikovnej člověk a rozvody tam jsou dva roky starý, tak snad by to mohly unést...
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

Rozvody se mohou udělat, když v tom už někdo bude mít ruce.
Když se neudělají a praskne řemen, prd se stane. FIRE motor 1.1 (i 1.2) se nemůže potkat.
Nebo se to aspoň na internetu říká :mrgreen:
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Právě proto se to dělá páč se sundává řemen jinak tedy bez problémů když máš k ruce odborníka tak je to v poho...
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

Tak nevím jestli to těsnění budu ještě řešit. Dnes večer jsem měl svojí první dopravní nehodu, naštěstí jen plechy. Paní odbočovala na světlech vlevo(bez šipky), já jel rovně a ona mi nedala přednost. Náraz šel šikmo zprava, plechy v háji, světla, PP kolo je načnutý a motor s převodovkou posunutý(šaltrpáka uplně nakřivo)
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

OndraK píše:Tak nevím jestli to těsnění budu ještě řešit. Dnes večer jsem měl svojí první dopravní nehodu, naštěstí jen plechy. Paní odbočovala na světlech vlevo(bez šipky), já jel rovně a ona mi nedala přednost. Náraz šel šikmo zprava, plechy v háji, světla, PP kolo je načnutý a motor s převodovkou posunutý(šaltrpáka uplně nakřivo)
To mně mrzí... A myslíš že to nerozchodíš jo?? Kdyby jsi se něčeho zbavoval dej vědět-mám stejnou barvu taky 3dv. takže bych pár věcí vzal ale pokud to byla její chyba tak bys to měl za to co dostaneš od pojišťovny uvést do stavu 1A ale né v autorizovaným servisu...
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

Budu na to myslet, ale asi to fakt nemá cenu, plechy,nárazník, rám kolem motoru,nevim co presne je s motorem ale minimalne vejfuk bude urazenej, chladic, asi i poloosy a blbosti kolem toho,pac pp kolo tak trosku blemcalo sem a tam. Necham si vyplatit skodu a zbytek prodam na 99%
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

OndraK píše:Budu na to myslet, ale asi to fakt nemá cenu, plechy,nárazník, rám kolem motoru,nevim co presne je s motorem ale minimalne vejfuk bude urazenej, chladic, asi i poloosy a blbosti kolem toho,pac pp kolo tak trosku blemcalo sem a tam. Necham si vyplatit skodu a zbytek prodam na 99%
Bude záležet na likvidátorovi ale tak jak to popisuješ bude to totálka mohl bys dostat tak 35tis.
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

První fotka z telefonu, kvalita nic moc....
Obrázek
Saab 9-5 Aero

ex:
Honda Civic 8G 1.8
Odpovědět

Zpět na „Punto - naše Punta“