vzduchovy filter HRUSKA

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
motoCvok
Začátečník

vzduchovy filter HRUSKA

Příspěvek od motoCvok »

tak a zas ma nieco napadlo halal som to tu na fore ale nic som nenasiel... Uz dlhsiu dobu mi behalo po hlave vymenit origo vzduchovy filter za tzv. HRUSKU nemate niekto s tym skusenosti jak ste to napojili kam ste ju dali aby nenamokla a ani nesala tepli vzduch pleas o rady :wink:
FIAT STILO MW 1,8 16V
Reklama

onc
Znalec

Re: vzduchovy filter HRUSKA

Příspěvek od onc »

... zadej do vyhledavani - sportovni filtr ... popr. KN fitr ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
motoCvok
Začátečník

Příspěvek od motoCvok »

a ty si myslis ze som nehladal? zajtra idem na demontaz a montaz ... zdokumentujem a pridam ...
FIAT STILO MW 1,8 16V
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

bez toho aniž bys zároveň upravil i výfuk je ten filtr na nic :wink: akorát ti auto prd pojede a když už, tak bude žrát aji trávu kolem cesty
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Tomio
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomio »

jj je to kravina. 100% je lepší sportovní vložka do origo boxu.
Fiat Stilo 1.6 16V - http://autorecenze.centrum.cz/profi-rec ... -kw-10.htm
&
http://magazin.auto.cz/predstavujeme/fi ... brava.html
Recenze se moc krásně čtou, když víte že Čas je naplnil
motoCvok
Začátečník

Příspěvek od motoCvok »

ano mate pravdu je to blbost skusil som a hned po 20km som to daval dole ale pokus bol no ale aspon som si ten origo filter trosku precistil
FIAT STILO MW 1,8 16V
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

jak se choval motor s konusem?
motoCvok
Začátečník

Příspěvek od motoCvok »

no povedal by som ze bol taky dajaky lenivsi a spotreba stupla hruska je odlozena a caka na noveho hostitela Toyota celica tak tam ju narvem a aj sport vyfucik tam dame vsetko ako ma byt
FIAT STILO MW 1,8 16V
kamisacek
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamisacek »

Tomio píše:jj je to kravina. 100% je lepší sportovní vložka do origo boxu.
není vždy lepší sport. vložka bavlněná záleží na situaci jakýma cestama jezdíš kdyby si jezdil jen po dálnici nebo po silnici kde nejsou kamínky apod. tak by byla lepší sport. vložka, ale jakmile máš cesty z části normální z části prachové apod. tak je lepší pro životnost auta normální filtr ;)
Fiat Punto 1,7TD prodáno
Fiat Stilo 1,9 JTD R.I.P
Peugeot 206 2,0 HDi můj mazel složenej
BMW E46 320d můj normální povoz :-) ve všední den :-)
Fijet
Začátečník

Příspěvek od Fijet »

to "motoCvok"

Chlapce, to co pises o hruske je uplna hlupost :lol: . Ja osobne som ju mal na svojej 1.8 cele leto! spotreba sla dole min. o 0,5l a motor sa mi rozhodne slabsi nezdal. Na zimu som ju samozrejme zlozil kvoli mrazu ale uz mam doma novu večšiu lebo ta stara sa mi zda mala. Tuším mas aj ty 1.8 Dinamic, kde si ju mal prosim ta osadenu? Ja som ju dal priamo na sanie bez potrubia a vysledok bol perfektny-spotreba z 7,2 na 6,5! Daj vediet ako si ju mal osadenu! A BEZ KRITIKY! :wink:
Stilo 1.8 16V
motoCvok
Začátečník

Příspěvek od motoCvok »

Tak ja som ju mal dole ako bol povodne box ten som dal von. Netvrdim ze je to blbost mozno som ju len zle umiestnil preto som aj pisal o radu tu na fore ... ale asi je pravda 100 ludi 100 nazorov :D ... nahod foto nech na jar si to tam nahodim aj ja .... uz zhanam aj nejaky vyfucik tento uz dosluhuje ... dik za info
FIAT STILO MW 1,8 16V
Fijet
Začátečník

Příspěvek od Fijet »

zaklad je aby hruska nesala horuci vzduch, lebo vieme ze horuci vzduch oproti chladnemu ma mensiu objemovu hmotnost teda je redší!Ak si ju dal povedzme hned za chladic tak teoreticky sala vzduch o teplote cca80 stupnou a vtedy by tvoje prispevky davali zmysel. Je pravda ze pri tak velkom motore ako je 1.8 tam vela miesta na hrusku neni preto som ju mal priamo na saní "karburátora" ale teraz ked mam raztak vacsiu musim ju umiestnit tam ako si ju mal ty len to musim trochu domyslet. ked ju nahodim dam sem foto. 8)
Stilo 1.8 16V
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

zajímavé, já jsem ji měl půl roku až v nárazníku, napojenou na klapku nerezovou trubkou, takže to sálo studený vzduch a nic. problém je v tom že airbox plní funkci zásobníku vzduchu pro akceleraci, takže jeho zrušením motor zdechne, protože sice s hruškou nasaje možná víc vzduchu ale nenasaje ho třeba 10Litrů jako s airboxem ale jen 5 z přívodního potrubí a to není blbost ale zásadní věc. . po sáhodlouhé debatě na toto téma s borcem co staví závodní motory a po vlastní zkušenosti mi to nikdo nevymluví. pokud to někdo nechápe tak si představte svoje dýchání = dloouhý nádech, výdech. a ted si zkuste třeba 5x za sebou co sekundu nadechnout, je vám blbě? a to se děje se sportovním filtrem .
navíc odchází lambda sonda, jelikož je to kyslíkový senzor, zasírá se klapka a co hůř i váha vzduchu.
a ted otázka v čem je jinak přínos toho filtru?
já vidím samá negativa: cena, nároky na ůdržbu(oleje, praní), nutná ůprava sání, nutná ůprava výfuku protože filtr sám je nanic, a to nemluvím o možném poškození součástí motoru. jo pozitivum: přidá vám to 2 koně :lol:
Fijet
Začátečník

Příspěvek od Fijet »

nechcem sa hadat len pisem svoju skusenost a moje dojmy. ide oto ze mna pesvedcil pekny zvuk a hlavne cisla na PC o spotrebe, ale to som uz pisal 8) Nazor proti nazoru, este ze kazdy mame svoje auto :lol: Ale dakujem za reakciu, zas som mudrejsi :wink:
Stilo 1.8 16V
Odpovědět

Zpět na „Stilo“