Zdravím.
Před nějakou dobou jsem zjistil že mne nefunguje otáčkoměr nějak jsem se stím netrápil ale teď když mám lepší repro v autě tak už nechci řadit dle zvuku motoru proto bych to chtěl opravit.
Když nastartuji a jedu tak mne to pořád ukazuje 0 ale jak se motor vytočím na max tak mne rafička otáčkoměru vyskočí na cca 6000 otáček. nevíte někdo jak to opravit??
Mám fiat punto mk1 1,7TD (52kw) 95 r.v. 5D
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
podla otackomeru?? ja jazdim intuitivne, ziadny tachometer otackomer zvuk motora, hudba naplno a idem, ako niezeby som nejak ohrozoval bezpecnost premavky rychlou jazdou alebo tak, ale ten tachometer otackomer ani zvuk motora k tomu aby som vedel kedy mam radit proste nepotrebujem
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
straki píše:Zdravím.
Před nějakou dobou jsem zjistil že mne nefunguje otáčkoměr nějak jsem se stím netrápil ale teď když mám lepší repro v autě tak už nechci řadit dle zvuku motoru proto bych to chtěl opravit.
Když nastartuji a jedu tak mne to pořád ukazuje 0 ale jak se motor vytočím na max tak mne rafička otáčkoměru vyskočí na cca 6000 otáček. nevíte někdo jak to opravit??
Mám fiat punto mk1 1,7TD (52kw) 95 r.v. 5D
Tak ked tam je je tak je dobré ked aj funguje možnosti vadný otáčkomer alebo čidlo na kluke a lebo zlý kontakt na kábli najskôr by som riešil kontakty potom asi čidlo -je na zotrváku mareli -oe číslo 7656271 ak nepomôže tak len budík.
lepšiu radu neviem
obávam sa že to čidlo pri starom TD motore je len na otáčkomer
celá elektronika na tomto motore je len žhavenie a ostatné je na čerpadle a to je predstrek a ventil na zhasnutie motora nič viac . čidlo otáčok je len pre otáčkomer.
Skoušel jsem odpojit otáčkoměr a vyčistil jsem to bohužel žádná změna.
Jinak si začínám zvykat na to že mne nejede otáčkoměr a repro mám na max ale občas by mne zajímalo kolik má motor otáček a taky když už tam ten otáčkoměr je tak je trochu blbý když nejede
Jinak motor běží v klidu akorát občas chytne až na druhý žhavení ale nemyslím si že by to mělo něco společnýho s otáčkoměrem
Čau, měl sem podobnej problém, zkus popotáhnout ručičku, já ji tam měl asi nějak šprajclou, takže mi to taky skákalo vždycky až když sem dupnul na plyn...
Pany píše:zkoušl si ji povytáhnout jako kdyby si ji chtěl sundat??? Pč rukou mi to taky šlo... Já nevím, zkus to....
JJ to jsem taky zkoušel a stále nic.
Taky jsem zjistil že když nastartuji a pokusím se otočit rafičkou tak to jde ale hned padne na 0 a když mám vyplí motor tak pomali padá na 0 takže mám pocit že by měl být funkční