HELP - Servo Punto II:poruchy,soucasti,kontrolka.....
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- SpiritWolker
- Všeználek
Re: HELP - Servo Punto II:poruchy,soucasti,kontrolka.....
Matto - fiha dakujem za info
aj ja by som tam dal prispevok, som tam registrovany ale nejde mi tam prispievat do fora
aj ja by som tam dal prispevok, som tam registrovany ale nejde mi tam prispievat do fora
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
- Reklama
- l-cizek
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak 11 stupnu a servo zase nešlo... když je -11, tak šlo vždycky... může mi to někdo vysvětlit?? Jinak to foto toho snímače je přímo z mk2B?
MK2b 1.4 16V 70KW r.v. 12/2004
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=10954
http://l-cizek.rajce.idnes.cz/mY_PUnTo/" a new http://l-cizek.rajce.idnes.cz/mY_PUnTo_-_wOrk/"
http://l-cizek.rajce.idnes.cz/mY_PUnTo/" a new http://l-cizek.rajce.idnes.cz/mY_PUnTo_-_wOrk/"
- SpiritWolker
- Všeználek
l-cizek fotky snimacov ABS su z Punta mk2b rv2008, a su pouzite vo vsetkych Puntach s ABS od rv1999 az do teraz
ako ti zase vypadlo servo? popis presnejsie - napriklad ti trhlo volantom na opacnu stranu?
ako ti zase vypadlo servo? popis presnejsie - napriklad ti trhlo volantom na opacnu stranu?
alebo napište spravu
- l-cizek
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
nene, mě za jízdy vypadlo jen 2x, jednou když sem jel po polní cestě a jednou když sem brzdil na sněhu a začlo kopat ABS (ale nevypadlo hned, až po chvíly). Mě vždycky už po nastartování nejde, prostě jak chytne motor tak do 2 vteřin mi to zapípá a rozsvítí se ta kontrolka. A posilovač de na úrovni jako když jedu 60km/h, ale nevypadne uplně. Když to chcípnu a pár krát otočim do první polohy (bez startování) tak když zhasne a já začnu startovat, tak už to de v poho...
MK2b 1.4 16V 70KW r.v. 12/2004
takze. mam problem. neviem ci so servom alebo s kontrolkou. vypadok serva (jeho vypnutie) som nezaregistroval ani raz, ale rozsvecuje sa mi kontrolka a svieti az kym nevypnem motor.
kontrolka sa mi ani raz nezapla pri rychlej jazde. vzdy to bolo na preplnenom parkovisku (vdaka za to punto, ze nie je vacsie, ale polomer tocenia by mohol byt este mensi ) a raz v meste, ked som v zakrute brzdil kvoli chodcom. volantom netrha, necuka, nepocul som, ze by nieco hrcalo pod volantom, city nepouzivam. dnes som zvihol prednu napravu, vsetko ide lahucko az na dorazy
na druhej strane, ked som sa snazil kontrolku nasilu rozsvietit, tak som krutil na mieste volantom kolko chcem a nic.
neviem ci to moze byt baterkou, ale uz nie je v najlepsej kondicii. v zime sa mi resetoval palubny pocitac pri starte, ale nemal som problem na 1. krat nastartovat ani pri -20.
mam este zimne pneu a zacalo to robit teraz ked je teplejsie.
auto r.v. 2006, nema este ani 40 tkm.
kto poradi co s tym dalej?
kontrolka sa mi ani raz nezapla pri rychlej jazde. vzdy to bolo na preplnenom parkovisku (vdaka za to punto, ze nie je vacsie, ale polomer tocenia by mohol byt este mensi ) a raz v meste, ked som v zakrute brzdil kvoli chodcom. volantom netrha, necuka, nepocul som, ze by nieco hrcalo pod volantom, city nepouzivam. dnes som zvihol prednu napravu, vsetko ide lahucko az na dorazy
na druhej strane, ked som sa snazil kontrolku nasilu rozsvietit, tak som krutil na mieste volantom kolko chcem a nic.
neviem ci to moze byt baterkou, ale uz nie je v najlepsej kondicii. v zime sa mi resetoval palubny pocitac pri starte, ale nemal som problem na 1. krat nastartovat ani pri -20.
mam este zimne pneu a zacalo to robit teraz ked je teplejsie.
auto r.v. 2006, nema este ani 40 tkm.
kto poradi co s tym dalej?
Fiat Punto 1.2 8V 44kw mk2b r.v. 2006
- SpiritWolker
- Všeználek
dombo - ahoj, tak v tvojom pripade doporucujem ist na diagnostiku prave vtedy ked svieti cervena kontrolka volantu, lebo takto nezisti nikto co sa deje v aute. Treba skontrolovat aj pamät zavad, ake vsetky zavady si pamäta, moze to byt aj chybne cidlo snimaca ABS ako to ma asi l-cizek.
este doporucujem ti skontrolovat starter a bateriu, popripade si kup uz radsej novu bateriu.
este doporucujem ti skontrolovat starter a bateriu, popripade si kup uz radsej novu bateriu.
alebo napište spravu
do autorizovaneho servisu sa mi na examiner moc nechce... nevies ci bude stacit na to elm327? a no jo no. baterka.. som myslel, ze este cez leto vydrzi, ale asi nie
- SpiritWolker
- Všeználek
elm neviem, examiner netreba no maju ho uz aj obycajny servisaci, zbehni po grazach kde opravuju auta urcite maju Texu, Delphi alebo aj Bosch, odkial si? poslal som ti sukromnu spravu
alebo napište spravu
Mam Punto II mkb a tu klasicku chybu serva ked su pokazene snimace a servo sice ide len pri prvom vytoceni volantu po nastartovani vyhodi chybu ale ide.
Uz sa mi na to bol pozriet aj SpiritWolker a ten mi povedal ze je to tak ako som pisal hore.
Vcera vsak som isiel asi 220 km a pri dochadzani do ciela som si vsimol ze mi auto zacina velmi mierne zachadzat do prava, taktiez sa mi volantom da tocit do pravej strany ovela lahsie ako do lavej a robi to pri kazdej rychlosti.
Preto sa chcem opytat ci je ta chyba sposobena servom, ktore uz nieje celkom v poriadku, alebo mam hladat pricinu inde, napriklad ze som dal prehodit predne gumy za zadne (v pneuservise + vyvazenie)?
Uz sa mi na to bol pozriet aj SpiritWolker a ten mi povedal ze je to tak ako som pisal hore.
Vcera vsak som isiel asi 220 km a pri dochadzani do ciela som si vsimol ze mi auto zacina velmi mierne zachadzat do prava, taktiez sa mi volantom da tocit do pravej strany ovela lahsie ako do lavej a robi to pri kazdej rychlosti.
Preto sa chcem opytat ci je ta chyba sposobena servom, ktore uz nieje celkom v poriadku, alebo mam hladat pricinu inde, napriklad ze som dal prehodit predne gumy za zadne (v pneuservise + vyvazenie)?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Mě se rozpadl konektor na + polu baterie a delalo me to presne co tohle forum popisuje, resety palubniho pocitace a nenabehnuti serva (nejen CITY ale uplne, nedalo se točit s volantem snad vubec), z toho bych řekl, že s baterkou to velmi souvisí. Po vymene baterie a + polu uz to nikdy neudelalo ani reset ani vypadnuti serva. Tak treba je to tim. Rekl bych ze servo bude mit odpor jako prase a slaba baterka na to bude malo.dombo píše:
Ja CITY pouzivam, jen bych uvital kdyby slo nastavit aby se vypinalo tak ve 30 km/h. Ani netusim, jestli bych to nejak vic setril kdybych nepozival...
Mbiba
Puntík dvojka 1,2 -8V
- SpiritWolker
- Všeználek
Cimbovi nepomoze ani vymena baterie ani vymena +konektoru!!! Ma pokazeny snimac uhlu natocenia volantu! Tato chyba sa mu stale zapise do pamete riadiacej jednotky serva! Uz som mu 2x diagnostikoval servo! Sam to Cimbo videl. jemu pomoze iba novy snimac. pochopte to. Ale moze skusit aj vymenit ten +konektor. Tomu sa nebranim. Aspon budem o nieco mudrejsi ak to pomoze alebo nie. S pozdravom
alebo napište spravu
no jo, ten isty problem mam aj ja. ta ista chyba sa mi zapisuje do riadiacej jednotky serva. teraz uz permanentne pri prvom otoceni volantom doprava. ak vsak nastartujem z krajnice a netocim sa po parkoviskach, tak jazdim dlhsie bez rozsvietenia kontrolky. a ak aj svieti, tak vsetko funguje OK. v prilohe posielam screen z diagnostiky. inu baterku som zatial neskusal, ale pred zimou budem musiet vymenit... a snad uz len 2 otazky:
1. preco sa to musi kazit - ak vymenim senzor nepokazi sa zas za 2-3 roky?
2. prejdem s tym cez STK? (svietiacou kontrolkou)
1. preco sa to musi kazit - ak vymenim senzor nepokazi sa zas za 2-3 roky?
2. prejdem s tym cez STK? (svietiacou kontrolkou)
- Přílohy
-
- servo2.png (178.96 KiB) Zobrazeno 11076 x
- SpiritWolker
- Všeználek
dombo - asi čitaš velmi nepozorne !!!
jedine co sa môze v tvojom Punte rv2006 pokazit na posilovači je snimač uhlu natocenia volantu
to mas aj tam vypisane: C1006
už som to tu pisal velakrat !!! nikto si to poriadne neprecita a nikto ma zrejme ani nepočuva
baterku nerieste, ta sluzi iba na naštartovanie auta,
potrebny prud do posilovača riadenia dodava ALTERNATOR !!!
si to už konečne všetci zapamätajte
nahradny diel: volantovu tyč kupiš v a.s. Fiat za cca od 600-700euro - 15.000-16.000kč
(cena zalezi od predajca vo Fiate)
alebo kupis u mna
jedine co sa môze v tvojom Punte rv2006 pokazit na posilovači je snimač uhlu natocenia volantu
to mas aj tam vypisane: C1006
už som to tu pisal velakrat !!! nikto si to poriadne neprecita a nikto ma zrejme ani nepočuva
baterku nerieste, ta sluzi iba na naštartovanie auta,
potrebny prud do posilovača riadenia dodava ALTERNATOR !!!
si to už konečne všetci zapamätajte
nahradny diel: volantovu tyč kupiš v a.s. Fiat za cca od 600-700euro - 15.000-16.000kč
(cena zalezi od predajca vo Fiate)
alebo kupis u mna
alebo napište spravu
citam dobre. nepisal som, ze je to baterkou, akurat som napisal, ze som baterku nemenil. tym kazenim som myslel ten snimac uhlu natocenia volantu - asi sa to dost kazi, kedze sa tu dost ludi stazuje. ale zatial napriek "pokazenemu" uhlu snimaca ide vsetko OK. preto otazka, ci mi odide aj dalsi ak ho vymenim a ci vobec ho menit - jedine ak by bol problem pri STK.
- SpiritWolker
- Všeználek
ahoj. s tou baterkou som nemyslel teba ale ostatnych co tak uspesne radia. napriklad v a.s.Fiat alebo na inom fore tvrdia ze to opravia diagnostikou tebe ak len svieti kontrolka a posilovac funguje tak pouzivaj pokial zacne volant vibrovat alebo vypadavat a az potom ries opravu-vymenu dielu. kazdy snimac sa casom opotrebuje tak ako napriklad brzdy a spojka
alebo napište spravu