Punto Sporting - 4 ludia chytá zadná pneumatika o blatník !
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Punto Sporting - 4 ludia chytá zadná pneumatika o blatník !
Mám Punto Sporting, takže nízky a tvrdý športovo ladený podvozok a včera som v nom prvý krát viezol viac ludí ako dvoch.
V zadu dve baby a v predu ešte sedel kamaratát čo má cca 100kg. No a na vačších sekoch mi zadná guma riadne chytala o blatník a to hlavne pravá keďže tá strana bola viacej zaťažená.
Musel som teda ísť dosť opatrne aby som sa vyhol tomu nepríjemnému oderu.
Gumy sú tam 185x55 R15 ako píše výrobca, no nezmestia sa uple presne do blatníkového výrezu asi o 0,5cm sú širšie ako výrez.
Otázka: Je to u Sportingu normálne a jednoducho si musím pri takej záťaži dávať len pozor, alebo je to znak niečoho, že mi tam odchádza a treba tú súčiastku vymeniť.
Ďakujem vopred za každú radu.
V zadu dve baby a v predu ešte sedel kamaratát čo má cca 100kg. No a na vačších sekoch mi zadná guma riadne chytala o blatník a to hlavne pravá keďže tá strana bola viacej zaťažená.
Gumy sú tam 185x55 R15 ako píše výrobca, no nezmestia sa uple presne do blatníkového výrezu asi o 0,5cm sú širšie ako výrez.
Otázka: Je to u Sportingu normálne a jednoducho si musím pri takej záťaži dávať len pozor, alebo je to znak niečoho, že mi tam odchádza a treba tú súčiastku vymeniť.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Punto Sporting - 4 ludia chytá zadná pneumatika o blatník !
Jo to něco odešlo Akorát jseš si jistej že dřeš kolem o podběh??? Pokud máš vzadu zástěrky možná dřeš jen o zem těma zástěrkamacimbo píše:Mám Punto Sporting, takže nízky a tvrdý športovo ladený podvozok a včera som v nom prvý krát viezol viac ludí ako dvoch.
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Zasterky tam urcite nie su, lebo keby som ich tam dal tak deriem stale
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
co tam máš za gumy??
Oni třeba barumky mají o dost šírší boky kůli poškození o chodníky atd. z toho to může být.
nebo to zvedni a zahejbej kolem jestli nemá vůli,ale podle mě to jsou gumy.
Oni třeba barumky mají o dost šírší boky kůli poškození o chodníky atd. z toho to může být.
nebo to zvedni a zahejbej kolem jestli nemá vůli,ale podle mě to jsou gumy.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Su tam Bridgestone a smerom k disku sa mierne rozsiruju a podla mna chyta len kraj gumy a nie cela plocha. Mozno ine gumy budu fakt lepsie.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
no ja mam vzadu 195 50 dunlop toto sa mi stavalo ked som viezol 5 ludi ale len a velkých jamach a vacssej rychlosti vymenil som zadne tlmice a uz je vsetko ok
fiat punto mk2 1.2 16v sporting
Presne aj mne sa to stava pri takych situaciach.jaysun píše:no ja mam vzadu 195 50 dunlop toto sa mi stavalo ked som viezol 5 ludi ale len a velkých jamach a vacssej rychlosti vymenil som zadne tlmice a uz je vsetko ok
Hovoris ze by to mohlo byt aj tim ze tlmice uz maju svoj vek, alebo tam treba dat uplne ine tlmice?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
ja som dal marelli kasiky na 16v alebo 8v na sportinga tazko zozenies origo skusal som a marne tieto ma stali 40euro takze zatial spokojnost mal som tam tiez este seriove
Ja som nasiel aj na sportinga asi za 58€. No mozno dam tlmice ako na klasicke punto. Aj tak to este pojdem dat pozriet kamaratovy a potom urcite vymenim ))jaysun píše:ja som dal marelli kasiky na 16v alebo 8v na sportinga tazko zozenies origo skusal som a marne tieto ma stali 40euro takze zatial spokojnost mal som tam tiez este seriove
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
vzadu stacia priemerne vpredu uz mam kayaby a stimy som velmi spokojny
Mozes mi odporucit konkretny typ tlmičov do predu aj do zadu. Mam Punto Sporting r.v. 2004 po facelifte s motorom 1.4 16v.jaysun píše:vzadu stacia priemerne vpredu uz mam kayaby a stimy som velmi spokojny
Dik
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Tak auto mam kupene len 2 tyzdne a stale sa nieco nove dozviem.
Konkretne v tomto probleme sme zistili ze predosly majitel dal pod kolesa rozsirovacie podlozky a tim sa pneu vysunuli o par milimetrov von a z toho dovodu mi guma chytala o blatnik.
Konkretne v tomto probleme sme zistili ze predosly majitel dal pod kolesa rozsirovacie podlozky a tim sa pneu vysunuli o par milimetrov von a z toho dovodu mi guma chytala o blatnik.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
na Sportingoch to nechytá o blatník ale o spoj nárazníka z blatníkom.
a aké tlmiče?? jednoznačne KAYABA Excel-G maximálna spokojnosť
Fiat Punto Mk2 1.2 16v Sporting
Fiat Punto Mk1 1.2 8v Cult
Fiat Punto Mk1 1.2 8v Cult
No mne to urcite chyta bok pneumatiky o blatnik, mam dôkaz....kappy píše:na Sportingoch to nechytá o blatník ale o spoj nárazníka z blatníkom.
Tie tlmice neviem najst v nijakom obchode aka tam je cena ?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100121" onclick="window.open(this.href);return false; tu mas cenu asi co stoja daju sa jasne zohnat aj lacnejsie ale ja si myslim mam vzadu marelli a tu znacku som mal aj na mk1 a spokojnost http://www.depoauto.sk/product_info.php ... tj6e7pofa1" onclick="window.open(this.href);return false; a tieto mam teraz len je tam zla foto ale cena platicimbo píše:No mne to urcite chyta bok pneumatiky o blatnik, mam dôkaz....kappy píše:na Sportingoch to nechytá o blatník ale o spoj nárazníka z blatníkom.
Tie tlmice neviem najst v nijakom obchode aka tam je cena ?