Jemny zapach benzinu z vyfuku ???

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Jemny zapach benzinu z vyfuku ???

Příspěvek od cimbo »

Moje punto 1.4 16v (122tkm) ma aj po zohriati motoru taky jemny zapach z vyfuku ako ked nastartujete benzinak a je studeny. Je to OK?, lebo co mam vo firme novu Fabiu 1.4, tak ta ked sa zohreje tak uz neciti nic, ta Fabia ma vsak len 20tkm.

Emisnou ten moj Fiatik presiel.

Dakujem za odpovede.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Reklama

Martin
Fiaťák

Re: Jemny zapach benzinu z vyfuku ???

Příspěvek od Martin »

Emisní kontrolu jsi dělal s autem osobně nebo jsi ho kupoval po emisce?
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

Martin píše:Emisní kontrolu jsi dělal s autem osobně nebo jsi ho kupoval po emisce?
Uz kupoval s hotovou emisnou :(
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Martin
Fiaťák

Příspěvek od Martin »

Dík za podstatné info.Dnes projdeš za peníze STK i emise celkem bez problému.Já bych viděl problém v lambdě před katem,která hlídá a upravuje bohatost směsi.Zajeď s autem i do neznačkového servisu (bo jsou výrazně levnější) nebo k někomu,kdo má na kompu diagnostiku a nechej si přečíst paměť závad.Šlo by zajet do servisu a za rozumný peníz si domluvit emisní kontrolu,kde Ti také přečte pameť závad.Mrkni i na tomto fóru.Taky se tu někde řešil zápach benzínu z výfuku.Jakou ukazuje palubák spotřebu?Jak se auto chová za jízdy při studeném a teplém motoru?Máš k autu servisku?Nejsou stažené kilometry?Já mám nalítáno na 1,2 8V 280tis km,při 240tis odešla origo labda před katem.
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

Martin píše:Dík za podstatné info.Dnes projdeš za peníze STK i emise celkem bez problému.Já bych viděl problém v lambdě před katem,která hlídá a upravuje bohatost směsi.Zajeď s autem i do neznačkového servisu (bo jsou výrazně levnější) nebo k někomu,kdo má na kompu diagnostiku a nechej si přečíst paměť závad.Šlo by zajet do servisu a za rozumný peníz si domluvit emisní kontrolu,kde Ti také přečte pameť závad.Mrkni i na tomto fóru.Taky se tu někde řešil zápach benzínu z výfuku.Jakou ukazuje palubák spotřebu?Jak se auto chová za jízdy při studeném a teplém motoru?Máš k autu servisku?Nejsou stažené kilometry?Já mám nalítáno na 1,2 8V 280tis km,při 240tis odešla origo labda před katem.
Tak odpoved na tvoje otazky: Tak teda prva info podla kamoša čo pracuje v servise to vobec nieje ziadny velky zapach a podla neho je to uplne v norme. Do servisu idem v stredu. Diagnostiku som si uz dal spravit a nenaslo ziadne vazne chyby. Palubák ukazuje spotrebu (v meste kde vacsinou jazdim) 6.5 - 6.7. Auto sa pri studenom aj teplom motore chova rovnako. Pekne startuje a chodi pekne. Servisna knizka nieje (dovoz z talianska) a kde je to neviem, slovensky majitel mi sluboval ze mi ju doda ale zatial nedodal. Či to ma stiahnuté km to neviem. Kamarati co to boli som mnov kupovat su obidvaja servisaci a tvrdia ze na 95% to stiahnute nieje, to auto na tych 122tkm vyzera, len bolo o neho horsie starane...
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
polomiso
Fiaťák

Příspěvek od polomiso »

tak isto cítim z výfuku benzín.. ale auto fachá :). Len v motorovom priestore mi trčí voľne nejaká gumová hadica so skrutkou ako štupeľ... hmmmm.
mk2b 1.4 16V 5D
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

polomiso píše:tak isto cítim z výfuku benzín.. ale auto fachá :). Len v motorovom priestore mi trčí voľne nejaká gumová hadica so skrutkou ako štupeľ... hmmmm.

... nahod foto a dozvis se co to je ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
polomiso
Fiaťák

Příspěvek od polomiso »

toto.
inak auto bolo búrané... Ale všetko ide ako má. A na emisnej som este nebol. Tak som samé ucho:-)
inak auto bolo búrané... Ale všetko ide ako má. A na emisnej som este nebol. Tak som samé ucho:-)
16032010486.jpg (56.86 KiB) Zobrazeno 3988 x
mk2b 1.4 16V 5D
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“