Punto cuká, nechce akcelerovat

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Standapunto
Začátečník

Punto cuká, nechce akcelerovat

Příspěvek od Standapunto »

Zdravím. Mám Punto 1.2 r.v. 96 mk1 a koupil jsem ho s následující závadou: Při rozjezdu se auto skoro vždy začne dusit, vynechává a cuká. Potom při jízdě v nízkých otáčkách se občas z ničeho nic začne dusit - cukat, pro plynulou jízdu je nutno auto držet ve vysokých otáčkách, v těch se chová úplně normálně. Jsou tam nové svíčky (NGK) a kabely (BOSCH) ale ani jedno z toho nepomohlo, dokonce jsme zkoušeli i cívku z jiného Punta které jelo normálně a taky nepomohlo. Poraďte někdo prosím, co s tím mám dělat. Děkuji
Reklama

6speed
Fiaťák

Re: Punto cuká, nechce akcelerovat

Příspěvek od 6speed »

Zkus mrknout jestli máš správně nastavené rozvody.Měl jsem podobný problém a při výměně rozvoďáku jsem zjistil že je o dva zuby skočený :roll: .Od té doby ani škytnutí :wink:
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
simima2
Fiaťák

Příspěvek od simima2 »

Rozvody si myslím že to nebudou, zpozoroval jsem, že když se auto víc zahřeje tak to přestává cukat.
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW (3dv.)
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Standapunto píše:Zdravím. Mám Punto 1.2 r.v. 96 mk1 a koupil jsem ho s následující závadou: Při rozjezdu se auto skoro vždy začne dusit, vynechává a cuká. Potom při jízdě v nízkých otáčkách se občas z ničeho nic začne dusit - cukat, pro plynulou jízdu je nutno auto držet ve vysokých otáčkách, v těch se chová úplně normálně. Jsou tam nové svíčky (NGK) a kabely (BOSCH) ale ani jedno z toho nepomohlo, dokonce jsme zkoušeli i cívku z jiného Punta které jelo normálně a taky nepomohlo. Poraďte někdo prosím, co s tím mám dělat. Děkuji
To by mohlo bejt teplotním čidlem
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
simima2
Fiaťák

Příspěvek od simima2 »

Teplotní čidlo, to je taková ta malá součástka napravo pod krycím plastem s filtrem? A to je možné že by to teplotní čidlo měno na svědomí to cukání?
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

simima2 píše:Teplotní čidlo, to je taková ta malá součástka napravo pod krycím plastem s filtrem? A to je možné že by to teplotní čidlo měno na svědomí to cukání?
Spíš bych možná začal jednodušeji Palivovej filtr si měnil? Jak dlouho tam je? Škrtící klapka je v pohodě? pokud to cuká za jízdy za studena je to divný Svíčky a kabely máš nový? Jak dlouho je od výměny oleje? vzduchovej filtr si měnil?
simima2
Fiaťák

Příspěvek od simima2 »

Takže palivový filtr jsem neměnil a popravdě ani nevím jak dlouho tam je, předchozí majitel taky nevěděl. Škrtící klapka vypadá úplně v pohodě, krásně čistá, otevírá se plynule, nevypadá že by s ní něco bylo. Svíčky úplně nový NGK, kabely taky nový BOSCH. Od poslední výměny oleje je cca. 6000 KM. A vzduchový filtr je taky nový Filtron.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Tak palivovej filtr je to nejmenší vyměň ho je to investice 200kč Nevím jestli to cukání je tím ale může bejt Auto má automatickej sytič za studena tam jde víc benzínu a jestli je filtr zanešenej už nestíhá tolik dávat za tepla jde benzínu mín a přes filtr ho projde méňe a necuká to už Je to jen logická úvaha Třeba to tak není ale mohlo by bejt a když filtr vyměníš tak autu polepšíš :)
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Ještě mně napadlo jestli máš ty kabely ze svíček na cívky daný správně??? jestli není některej povytaženej Taky zkus odpojit na chvíli Aku vyresetuješ tím řídicí jednotku a mohlo by to taky pomoct
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“